folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder HDMI Monitör Kullanan Var Mı ?

HDMI Monitör Kullanan Var Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Ben lg kullanıyorum gayet iyi. Tv lere göre çözünürlük çok iyi

Syntax error..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    whopper bunu yazdı
    u235 bunu yazdı

bundan var bende tavsiye ederim http://hard.rozetka.com.ua/lg_electronics_22mp65d_p/p428749/

1920x1080 olmayan monitöre para verme yıl olmuş 2014 reyiz.

Bunun aynısı mı hacı ? Valla güzele benziyorda biraz pahalı.

Bide şöyle bir sorum var hacılar.Benim ekran kartıyla falan alakası var mı monitörün görüntü kalitesinin?

Bide hdmi değilde vga dan bağlasam çok fark olur mu?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuzulli
    Fuzulli's avatar
    Erkek

Yüksek çözünürlük yani kalite istersen HDMI almak zorundasın vga ile arasında fark yok diyen arkadaşlar bu konuda sanırım bir az dinazor kalmışlar. Almış ken 23" yada 27" al ve tabi ki IPS olsun ki rahat et. AOC markasına bakabilirsin tasarımı, fiyatı ve kalitesi ile sana uyacaktır. Bende HDMI AOC kullanıyorum ve çok memnunum.

Bende ki monitör bu aklında fikir edinirsin belki;
    http://vatanbilgisayar.com/aoc-27-i2757fm-myplay-genis-ekran-ips-led-monitor.html#genel-bakis

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Kullan bi şey olmaz,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Bu monitörü al..

zaman zaman indirime giriyor.

750 liraya aldım 3-4 ay önce 2 tane, bundan daha iyi monitör bulamadım.

http://www.vatanbilgisayar.com/philips-27-274e5qhaw_00-genis-ekran-led-ips-monitor--beyaz.html

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Fuzulli bunu yazdı

Yüksek çözünürlük yani kalite istersen HDMI almak zorundasın vga ile arasında fark yok diyen arkadaşlar bu konuda sanırım bir az dinazor kalmışlar. Almış ken 23" yada 27" al ve tabi ki IPS olsun ki rahat et. AOC markasına bakabilirsin tasarımı, fiyatı ve kalitesi ile sana uyacaktır. Bende HDMI AOC kullanıyorum ve çok memnunum.

Bende ki monitör bu aklında fikir edinirsin belki;
    http://vatanbilgisayar.com/aoc-27-i2757fm-myplay-genis-ekran-ips-led-monitor.html#genel-bakis

Hacı bu öğrenci işi değil ya : )
    Ben whopperin dediğide güzele benziyor onun hakkında ne diyorsun ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Tabi kalite farkı var. Birincisi HDMI, VGA gibi elektronik gürültüden etkilenmiyor. İkincisi VGA kablosunun boyu sınırlı iken 15 M HDMI kabloda problemle karşılaşmadık. HDMI, VGA ve DVI'dan daha fazla bant genişliğine sahiptir, daha yüksek çözünürlükleri destekler. Ayrıca VGA'daki gibi bir DAC->ADC olayı olmadığı için görüntü daha kalitelidir. Hepsinin yanında HDMI çıkış veren bir sürü cihaz olduğu için (uydu alıcısı, tablet, oyun konsolu gibi) ekranı başka amaçlarla da kullanabilirsiniz.

Olaylara karışmayın!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı

Tabi kalite farkı var. Birincisi HDMI, VGA gibi elektronik gürültüden etkilenmiyor. İkincisi VGA kablosunun boyu sınırlı iken 15 M HDMI kabloda problemle karşılaşmadık. HDMI, VGA ve DVI'dan daha fazla bant genişliğine sahiptir, daha yüksek çözünürlükleri destekler. Ayrıca VGA'daki gibi bir DAC->ADC olayı olmadığı için görüntü daha kalitelidir. Hepsinin yanında HDMI çıkış veren bir sürü cihaz olduğu için (uydu alıcısı, tablet, oyun konsolu gibi) ekranı başka amaçlarla da kullanabilirsiniz.

hacı peki aparat alıp vga dan HDMI yapsak nasıl bir dezavantajı olur?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TOMBLACK
    TOMBLACK's avatar
    Erkek

http://www.bimeks.com.tr/urun/143524/samsung-24d390--61-ekran-led-tv-.aspx  bunada bir bak derim 2 tane hdmı girişi var içinden vga kablosu  çikiyor tv olarakta kullanabilirsin ben 500tl aldim 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı

hacı peki aparat alıp vga dan HDMI yapsak nasıl bir dezavantajı olur?

Yine sırasıyla

Sayısal->Analog->Sayısal->Sayısal dönüşümü yapmış oluruz. Kaynak VGA ise pek bir şey beklememek gerekli. Fark yüksek çözünürlüklerde ya da tazeleme frekanslarında belli olur.

Olaylara karışmayın!
Toplam Hit: 2383 Toplam Mesaj: 21