HDPE Insaat Malzemesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jerry
    jerry's avatar
    Erkek

Selam genclik, HDPE, LDPE filan die (yeni teknoloji) daha cok duvarlara veya retaining wall, foundation design'da kullanilan maddeler vardir, insaat ile ugrasanlar bilir.

Bunlarin TUrkiyede fiyatini ogrenebilecegim, toptancisindan olur veya yetkili sirekti olur, bir site var mi?

Genel olarak insaat malzemelerinin alim-satim olaylarini per sqf, linear foot veya cy cinsinden veren, listeleyen bir site veya kontak kurabilecegim bildiginiz sirketler varsa haberdar edebilir misiniz?

GOD IS GOD http://www.youtube.com/watch?v=v8LY2VgiikE
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jerry
    jerry's avatar
    Erkek

bu konuda pek bilgisi olan yok herhalde???

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

henüz yaygın bir malzeme olmadığı için bilinmiyor.

mesela ben bilmiyorum bak. Halbuki bu işin içindeyim..

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky
    Sky's avatar
    Erkek
    Aynen cok yaygin diil biri yüksek yogunluklu digeri dusuk yogunluklu petrol esasli malzeme boru vs falan oyle seylerde kullanilio.

Ona aşık olmak, cehennemde çakmaklara gaz doldurmak gibi bir şeydi...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

birde ben bişey söyleyecem ama alınma, millet petrol nevii malzemeden kaçıyor sen buna yapışıyon neden?

mdf, sunta lam gibi malzeme kullansana? Yada alçıpan dış cepheyse betopan (ahşap yongalı çimento esaslı kaplamadır)

ode gibi malzemeler kullansan ya?

İç dizayn için birşeyler düşünüyorsan konstrüksüyon üzerine alçıpan üzerine vynil kaplama uygulat. Boyanabilir yada renkli farketmez son derece sağlıklı çünkü boyanabilir olanlar (bugün üretilen tüm saten boyalarda antibakteriyel madde bulunmaktadır) biraz kirlenince boyanıyor ve temizlik (hijyen diyelim) sağlanmış oluyor..

Boşver hdpe yi ldpe yi bence. Yani illa suya sabuna dayansın diyorsan git alüminyum siding, alükobond gibi şeylerle ilgilen.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caldii10
    caldii10's avatar
    Erkek

acaba amele arkadaş bilmezmi?

bi ona danışsan? 

Alacakaranlığı hiç sevmem, ya gündüz olmalı ya gece ; kurşun değidiğin ya derinden vurmalı ya namluda kalmalı ; Dost dediğin ya senin gibi olmalı yada hiç olmamalı...!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jerry
    jerry's avatar
    Erkek
    TugrulBaba bunu yazdı:
    -----------------------------

birde ben bişey söyleyecem ama alınma, millet petrol nevii malzemeden kaçıyor sen buna yapışıyon neden?

mdf, sunta lam gibi malzeme kullansana? Yada alçıpan dış cepheyse betopan (ahşap yongalı çimento esaslı kaplamadır)

ode gibi malzemeler kullansan ya?

İç dizayn için birşeyler düşünüyorsan konstrüksüyon üzerine alçıpan üzerine vynil kaplama uygulat. Boyanabilir yada renkli farketmez son derece sağlıklı çünkü boyanabilir olanlar (bugün üretilen tüm saten boyalarda antibakteriyel madde bulunmaktadır) biraz kirlenince boyanıyor ve temizlik (hijyen diyelim) sağlanmış oluyor..

Boşver hdpe yi ldpe yi bence. Yani illa suya sabuna dayansın diyorsan git alüminyum siding, alükobond gibi şeylerle ilgilen.

hmm yok asla alinmam. simdi hdpe olsun ptfe gibi malzemeler olsun ozellikleri cok fazladir. mesela hdpe butun kati cisimler icerisinde en az surtunmeye sahip maddedir ve yuksek cozunurlukte  asit'e cok dayaniklidir, 450F sicakliga dayaniklidir. ayni sekilde ptfe 5000psi'dan fazlasina rahatlikla dayanir yani sen bunu 2' concrete'in altina rahatlikla koyup crack olsun fatique olsun durumlarda resistence'i korur, environmetal friendly binani korursun, tabii su anda tr'de de cevreye etki pek sallanmasada ilerde bu bilinc artacaktir. (biraz ing oldu ama) dedigin malzemeler daha cok konut ve betonarme binalarin yapiminda kullaniliyor, tahiminimce bir 20 yila kalmaz tr'de betonarme bina yapimi tamamen olmasada buyuk olsalikla son bulacak yerine steel'e birakacak.

ben daha cok endustri maddeleriyle ilgileniyorum.

ayrica bu maddeler yaklasik 40 yildir filan piyasada. eskiden yuksek teknoloji gerektiren yapilarda kullaniliyordu ama simdi gelismis ulkelerde hemen hemen her yapida kullaniliyor mesela vynil filan artik kullanilmiyor, hatta hdpe'bile eski teknoloji oldu en son TSM diye bir maddeyi arastiriyordum, TEFLON'dan yapilan nese....

su anda tr'de senin dedigin malzemeler kullaniliyor olabilir ama sanayilestikce daha farkli dayanikli maddeler kullanilacak. bende bu isin icinde oldugumdan merak ettim, bu gibi maddelerin alim satimini yapan tr'de bir site veya sirket var mi diye... 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

şimdi hoam madem meslektensin bende birkaç şey söyleyecem.

hdpe petrol nevii malzeme. Bunu biliyoruz. Petrol fiyatları artmakta, ileride petrolün tükenmeside sözkonusu. Bu durumda ileriye dönük kullanımı biraz abes.

Ha asit şu bu anlarım. Asite dayanıklı toprak ürünleri var. Sadece asitse hadise. Ayrıca porselen seramikler veya mat seramiklerde bir noktaya kadar ısıya dayanımı var. Olmasa bile krom magnezit alaşımlı yapı elemanları var yine toprak nevii. 3000-4000 santigrata dayanımlı. Pahalı tabiki. Kilosu 18-20 ytl idi birkaç sene evvel.

konu onlar değil. petrol ürünleri pahalanacak, hatta yokolacak. Ama çimento (pişirilmiş topraktır kaya kırmasıdır) alçı (baritten mamuldür bol miktarda bulunur ülkemizde ankara ve kütahyada zengin yatakları mevcut) ahşap yongalı kaplama malzemeleri (ağcın işe yaramayan kısımlarının basınç ve ısı altın plakalaştırılmış oldukça sağlam bir malzeme eğer ham halde iken enjeksiyon yöntemi ile emprenye uygulanırsa garanti 100 sene kullanılır) tükenecek gibi değil.

Birde şunu unutma hocam, binalarında ömrü vardır. İnşaat yapılldıktan sonra en fazla 100 yıldır. Zira doğal olarak kullanılan her madde 100 sene sonunda aslına dönüşmeye başlar. (çimento ufalanarak topraklaşmaya, buna bağlı olarak demirler korozyona uğrar) İstisnalar kaideyi bozmaz + taş yapılar bu sözün dışındadır. Elbette atlanmayacak diğer bir hususta bakım ve restrosyondur ki bina ömrünü uzatır.

ayrıa dediğin bir şey varki aklıma yatmadı. Çelik konstrüksüyona dönecek binalar demişsin.

Amerikan mimarisinden örnek vereek olursak, yüksek katlılar için dediğin doğru ama daha düşük katlılar için yanlış. Zira adamlar ahşap kolon ve kirişlere alçıpan betopan uygulaması yapıyorlar. Beton bile kullanmıyorlar.

Ayrıca bir makalede okuduğuma göre amerikan mimarisinde ve mühendisliğinde de artık yavaş yavaş betonarmeye (konstrüksüyon yapılar için diyorum) kayma var.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

kimse kusura bakmasın ben kimseyi eleştirmiyorum ama biz böyle yatıkça kaybedecegiz nasılmı pvc kullanarak xpc  kullanarak pres tugla briket kullanarak,

Mimar Sinan yaptıgı hangi inşaatte karbon köpügü kullandı yada neden pres tugla kullanmadı yaptıgı eşşiz benzersiz yapılar günümüzde hala mükemmelligini korumaktadır dev kuleleri andıran camileri hala ayaktadır  kullandıgı mimari yapıda izalasyon arıyanlar camilerdeki akustigi gidip görsünler.

ve sinan yaptıgı eserleri taş ile (andezit) yaptı nedeni ise betondan daha saglam olması daha saglıklı olması ve işçiliginin kolay olması idi.

şu anki teknoloji ile bu taşı kesmek işlemek nakletmek o zamandan daha kolay ama yabancı sermayeyi içimize sokmak nedense işimize geliyor.(birileri gücümüzün farkına varmalı unutulmamalıki 4 kıtaya bu topraklardan hükmedildi bir zamanlar.)

yunusozturk.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek
    vukaat bunu yazdı:

kimse kusura bakmasın ben kimseyi eleştirmiyorum ama biz böyle yatıkça kaybedecegiz nasılmı pvc kullanarak xpc  kullanarak pres tugla briket kullanarak,

Mimar Sinan yaptıgı hangi inşaatte karbon köpügü kullandı yada neden pres tugla kullanmadı yaptıgı eşşiz benzersiz yapılar günümüzde hala mükemmelligini korumaktadır dev kuleleri andıran camileri hala ayaktadır  kullandıgı mimari yapıda izalasyon arıyanlar camilerdeki akustigi gidip görsünler.

ve sinan yaptıgı eserleri taş ile (andezit) yaptı nedeni ise betondan daha saglam olması daha saglıklı olması ve işçiliginin kolay olması idi.

şu anki teknoloji ile bu taşı kesmek işlemek nakletmek o zamandan daha kolay ama yabancı sermayeyi içimize sokmak nedense işimize geliyor.(birileri gücümüzün farkına varmalı unutulmamalıki 4 kıtaya bu topraklardan hükmedildi bir zamanlar.)

onca parayı kim bulmuşki yaw ne saçmalıyosun?

mühendislik düşük ücret ile yüksek verim alınmasında devreye girer.

anlayacagın ; performans/fiyat oranının en yüksek olması esastır mühendislikte.

demişsinki taş betondan sağlam; bina da kullanacağın malzeme 

sadece sağlam olmamalı (betonun m^3 ü 2,5ton) hafifte olmalıdır. 

bunun yanında maliyeti düşük olmalı.

örnek olarak ahşap ve çelik iyi birer yapı malzemesi;

ama çelik yangın esnasında 15 dk da eridiği için bazı çevreler kullanmazlar, vs... gibi bi ton bilinmesi gereken şey var.

kalkıp direk taş kullanın demek saçma. 

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek
    Birim hacim ağırlığı2.18 gr/cm3
    Gözeneklilik % 14.69
    Doluluk oranı% 85.31
    Basınç dayanımı87.50 MPa
    Don sonrası basınç dayanımı46.47 MPa
    Eğilme dayanımı10.20 MPa
    Darbe dayanımı32.64 MPa
    Ağırlıkça su emme oranı% 6.65
    Nem oranı% 1.14

neyse konu sapacak bu konuyu başka bir başlık altında konuşmak en iyisi.  arkadaşım demişki pahalı bir ürün piyasada ne kadar az olur ise o derece pahalı olur bu şu demek degil rezervlerimizde taş yok var ama yabancının şeysi daha tatlıdır bize.........

yunusozturk.com
Toplam Hit: 3713 Toplam Mesaj: 18