HDR Fotoğraf Nasıl Çekilir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

slm müridler.hdr fotoraf için en az 2 foto gerektiğini acık ve koyu parlaklıkta çekmek gerektiğini biliyorum.fakat aklıma takılan bir kaç soru var

-hareketli cisimleri nasıl hdr yapıyorlar ? nette baktım eyfel kulesini cekmiş etrafında insanlar var ve hdr foto 3 fotodan oluşuyor.bu durumda hdr de bulanıklık olması gerekir nasıl olmuyor ?

-elimdeki makineyle çektim hdr yaptım normal çektiğimle hdr arası fark göremedim.nasıl olmaz ya deyipte netten fotoraf koymayın nettekilere inancım kalmadı.elinizde kendinizin yaptıgı bir hdr bide normal hali olan foto varsa bir gösterebilir misiniz ? nette hdr ile normal foto arasında o kadar çok fark varki...yanlız kendi makinemde bunu göremedim..

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Erkek

RAW formatından da HDR elde edilebilir hocam. tek resim RAW olarak çekilir sonra yardımcı programlarla 3 farklı ışıkta kaydedilir ve HDR yapılır 

www.yesilgrow.com - Growshop
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sezpanhe
    Sezpanhe's avatar
    Erkek

Hocam fotonun orjinali nasıl bilememde dediğin tarife uyan foto bu olsa gerek. Netten alınma değildir. Teyzemin oğlu Fotoğrafcı.Dediğin şey bunn gibi bişeymi ?

Zehirrr . . .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

Yigit bunu yazdı:
    -----------------------------

RAW formatından da HDR elde edilebilir hocam. tek resim RAW olarak çekilir sonra yardımcı programlarla 3 farklı ışıkta kaydedilir ve HDR yapılır 

tmm simdi rawdan deneyecem de daha acık anlatırımısın ? elimdeki rawı 3 ayrı ışıktan jpeg e ceviriom bu sekilde mi ?

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

Sezpanhe bunu yazdı:

Hocam fotonun orjinali nasıl bilememde dediğin tarife uyan foto bu olsa gerek. Netten alınma değildir. Teyzemin oğlu Fotoğrafcı.Dediğin şey bunn gibi bişeymi ?

yok hacım bu hdr olabilir bu foto ama orjinali lazım..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradle-Of-Filth
    Cradle-Of-Filth's avatar
    Erkek

http://i51.tinypic.com/2vmbipe.jpg
    tek resimden elde ettiğim hdr.  ilk hdr çalışmam çok amator deneyeyim dedim :D 

WELCOME TO THE INTERNET! -The men are men. -The women are usually men. -15 year old girls are FBI agents.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLLBuLL
    PoLLBuLL's avatar
    Erkek
    http://tutorialblog.org/hdr-tutorials-roundup/

You are a man of many colours. but i, motherfucker, am the rainbow
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sezpanhe
    Sezpanhe's avatar
    Erkek

PoLLBuLL bunu yazdı:

Hocam açıklama yapmadan bu siteyi vermendeki amaç nedir  ki :) Anlat nasıl yapıldığınıda bizde faydalanalım.

Zehirrr . . .
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR_ip
    TR_ip's avatar
    Erkek

Şöyle anlatiyim... Öncelikle makinayi artı pozlayarak bi kare çekiyorsun.. Daha sonra normal pozlamada çekiyorsun... Sonra da eksi pozlamada çekiyorsun ve tüm bu üç kareyi üst üste birleştiriyorsun...

Tabi bu işlemi photoshop un filitreleri veya dynamic HDR gibi programlarla da yapabiliyorsun tek bi kare fotoğraf çekip program otomatik olarak bunun renk ayarlarini yükseltip, alçaltip birleştiriyor ve fotoğrafı hdr yapıyor... 

Bahsettiğin o fotoğrafta muhtemelen bi yazılım kullanılmış olabilir.. Veya fotoğraf makinasinin içinde bi işlem yapılmış olabilir tek kare üzerinde...

Ben de sapanca gölünde yapmış olduğum bi hdr yi paylaşiyim...

Diğer Fotoğraflar : http://www.flickr.com/photos/emrebora/

Kontakt : TR_ip@tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sezpanhe
    Sezpanhe's avatar
    Erkek

her foto makinesiyle yapılabiliyormu ? 

Edit: Tek resimle nasıl yapıcaz bunu ?

Zehirrr . . .
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLLBuLL
    PoLLBuLL's avatar
    Erkek
    Sezpanhe bunu yazdı:

PoLLBuLL bunu yazdı:

Hocam açıklama yapmadan bu siteyi vermendeki amaç nedir  ki :) Anlat nasıl yapıldığınıda bizde faydalanalım.

hdr resim basit olarak aynı resmin pozlama değeri +2 0 -2 şeklinde çekilip photoshop veya benzeri programla birleştirilmesi.attığım linkte resmi hdr yapmanın farklı teknikleri var ve üzerindeki resimlerle örnek olarak gösterilmiş.hangi stili sevdiysen o linke tıklayıp oradaki tutoriallere bakarak yaparsın.amaç buydu.

You are a man of many colours. but i, motherfucker, am the rainbow
Toplam Hit: 6491 Toplam Mesaj: 36