Hedef Koymak Doğrumudur ?
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------hedefim fizikçi olmaktı
3 sınıf fizik bölümü öğrencisiyim :D
-----------------------------profilde yaşın 19 yazıyo ama :D
-
MinervaL bunu yazdı:
-----------------------------
wert bunu yazdı:
-----------------------------hedefim fizikçi olmaktı
3 sınıf fizik bölümü öğrencisiyim :D
-----------------------------profilde yaşın 19 yazıyo ama :D
-----------------------------profilime baktın ama ordaki notları ve sınav sonuçlarını görmedin sanırım
-
Orda notlar deil bildiğin senelik karneler var :|
Ayrıca o nası profil la çarşamba pazarına dönmüş.
Resimler, notlar, yorumlar, kuytuda kişi bilgileri :D
Amacını aşmışsın wert olmuyor:P -
MinervaL bunu yazdı:
-----------------------------Okuduum zaman süresinde her öğretmen hedef koymamızı söyledi.Hedeflerimizi erken yaşlarda koydukta çok mu iyi oldu ben bu konuya taktım..
Hedef koy dediler kızlar ortaokulda pisikoloji erkekler mühendislik koydu hedefini.Şimdi durum ne mi ? Sınıfım mat'ı yapamayan (pisikoloji isteyen bi kız bana rasyonal sayıları çarparken payda eşitleniyor muydu diye sordu,karmaşık sayılarda 4 i kare dedim eksi nerden geliyo dedi ) insanlarla doldu..kızlar pisikoloji istiyo ya saldır tm ye :) sanki tm alanı seçene küt diye pisikolog ünvanı veriliyor..Hedefler varya sormadı hiç biri benim mat buna yeter mi ..
Bir arkadaşım var sosyale geçse okul birincisi olaacak ama hedef kurbanı küçüklükten koymuş hedefini avukat olucam mat ın m sinden anlamıyo .Tarih 90 corafya 90 mat 30 ..Ama yok avukat olacak o zaten seçtiği anda hukuka aldılar ya :)
Bende bu tayfanın maduruyum; Bir yıl mühendis olucam diye sayısala gittim ama şimdi tm deyim..Anladım ne fizik yetecek ne kimya..
Özetle:hedef konulmasın diyorum alırsınız lise 1 de karneyi elinize mat 5 fizik 5 kimya 5 mi pisikoloji de istesen sayısala gideceksin..
tarih cografya iyimi sözelcisin..
mat iyi edebiyatı seviyormusun tm cisin ..
meslek mi ? zevk almaya bakıcaksın ..
Şimdi sunu diyorum yeni gelenlere hedef koymayın ..normal okuyun hedefinizi lise 1 karnesi koysun.
-----------------------------kanka benim lise 1 karnemi biliyosun kimya mat biyoloji 5 di fizik 4 dü
pc mühendisliği isityodum sonra rene abiyle konustuk baya anlattı saolsun makina mühendisliğine karar verdim
şimdi fizik kimya 45 mat 30 biyo 80
matematikten çok iyi anlıyorum konuyu
ama mal gibi çalışmıyorum işte bi malım çalışmıyorum çalışsam hiçbiri 70 den düşmicek ama diyorumki malım çalışmıyorum :D
şimdi pc deki tüm oyunları sildim ilk defa yaptım böyle bişeyi hep artık çalışcam diyip ortada ne hatica ne netice olmadan bitiyodu ama bu sefer cidden değiştiricem bunları ailemde kızıyo baya biyolojiye 1 hafta var daha sınava hazırım ondan çok yüksek alarak başlicam artık bizden önceki arkadaşlarımızada lise 1 gibi diyorumki mallık etmeyin çalışın çalışın çalışın
-
''Hedefi olmayan, nereye nişan aldığını bilemez.''
-
hedefi yüksek tutucaksın ki,, hedefe yaklaşınca kendini boşlamamak icin
-
insanların hedefleride değisiyo ozaman ne B*k yıycek say tm söz hangısnı secıcek iş işden geçince :| orta okulda konulan hedfden ne hayır cıkar orta okulda hepmız cokmu sağlıklı düsünüyoduk bizi yönledniren hoacalr da yokdu acıkcası yanı hepımız hedefı olsun veya olmasın kör kursun gıbı dolanıyoz etrfda hedefı olan hedfıne ulasınca bıle bi işe yaramıyo haksımzam haksısın dıyın bu ülke böyle 8/
-
Hedef önemlidir, ama nasıl "koyacağını" iyi bileceksin :)
Hedef belirlemeyi o dangalak öğretmenlerin öğretmesi lazım. İçi boş popüler laflar ederek gençleri yönlendiremeyiz. Yönlendirirz de bugüne kadar olduğu gibi bok yoluna yönlendiririz.
Gençlik çağında artık kişilk geliştiği için değerler de gelşiyor. Hayattaki amacını belirmeye başlıyorsun. Para-pul, itibar, sevgi, saygı, yardımlaşma, işbirliği, liderlik, görev adamı, toplululçuluk, bireyselleşme vs gibi değerler oluşuyor.
Hayatındaki mutluluğun kaynağı değeri nedir öce bunu sorgulamalıdır genç. Bu uğurda bir hedef koyar. Meslek önemli bir hedef olmakla beraber hedefin ta kendisi değildir. Meslek sahibi olmanın, meslek sahibi olmak için üniversite okumanın, üniversite okumak için matematiğin, türkçenin, sosyal bilgilerin, fen bilgisinin hepsinin bir araç olduğu bilinmeli hissettirilmelidir.
Ana Hedef değerlerimize yönelik olmalıdır. Sonraki hedef kişiliğe yönelik dolasıyla seçeceğimiz iş ve eşe yönelik. Sonraki hedefler ise buna yönelik olacaktır.