Hediye Cep Telefonu Geldi, Yardım ?
-
arkadaşlar bir internet sitesinin 500. üyesi olmuşuz, hediye nokia cep telefonu gönderdiler
şimdi biz bunu hiç kullanmadan satacaz
ama içinde fatura vs yok, garantisi olup olmadığını nerden, nasıl öğrenebilirim?
kutuda netcell diye yazıo ama bilmioyurum, garantilimi diimi?
yardım ederseniz sevinirim
-
kanuna göre 2 yıl garantisi olmak mecburiyetinde. fatura yerine de telefonu kazandığına dair herhangi bir belge mutlaka olmalı. yoksa başına bir de bela almışsın.
-
kartalkethuda bunu yazdı:
-----------------------------
kanuna göre 2 yıl garantisi olmak mecburiyetinde. fatura yerine de telefonu kazandığına dair herhangi bir belge mutlaka olmalı. yoksa başına bir de bela almışsın.
yok abi yanında hiçbişey göndermemişler, oyle bi belge falan yok ,bide anlamadım ne belası :|
-
yurtdışında faturası olmayan herhangi birşeyi satmaya çalışmak direk kaçakçılık olarak kabul ediliyo. ama burda bi polis bulman lazım telefonunu kayıt altına aldırmak için. sorgula bakem bi telefon kayıtlımıymış. kayıtlı değilse satmaya çalışma. önce kayıt altına aldır.
-
evet 2 yıl garantisi olması lazım 0 cihaz ise :)..bilgim kadarıyla imei numarasından yararlanarak garantisi olup olmadığına en yakın servisten bakabiliyorsun ..ama fatura konusunda naylon fatura ayarlaman lazım ^^
-
kartalkethuda bunu yazdı:
yurtdışında faturası olmayan herhangi birşeyi satmaya çalışmak direk kaçakçılık olarak kabul ediliyo. ama burda bi polis bulman lazım telefonunu kayıt altına aldırmak için. sorgula bakem bi telefon kayıtlımıymış. kayıtlı değilse satmaya çalışma. önce kayıt altına aldır.
öncelikle belirteyim burası türkiye :) ve telefon zaten kayıtlı tüm hatlara çalışıyor, kutuda netcell kalitesiyle falan da yazıyor -
Birşey olmaz..Kullan ya da sat.Modeli nedir?
-
abi ne ballıymışsınız yaa :D
-
daha önce hat takılmamış ise sorun yok ama takıldıysa biraz tehlikeli olabilir telefon calıntıysa ve savcılıga suc duyurusunda bulunulmussa ayvayı yedin :| ya da kötümser olmamak gerek üzümü ye bagını sorma :)
-
DawnOfDarkness bunu yazdı:
Birşey olmaz..Kullan ya da sat.Modeli nedir?
-----------------------------6151
aha gittigidiyora koydum bile:)
http://cep-telefonu.gittigidiyor.com/6151_W0QQklmZZ6151QQsraZZeda
-
kapil bunu yazdı:
daha önce hat takılmamış ise sorun yok ama takıldıysa biraz tehlikeli olabilir telefon calıntıysa ve savcılıga suc duyurusunda bulunulmussa ayvayı yedin :| ya da kötümser olmamak gerek üzümü ye bagını sorma :)
Takma savcılıktaki sıra sittin sene gelmez ben 2 ay önce başvurdum daha sonuç yok .. http://imei.tk.gov.tr/node/19 brdn öğren kayıtlı mı deil mi ?