folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Helyum Hakkında Bir Kaç Soru

Helyum Hakkında Bir Kaç Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkgod
    darkgod's avatar
    Erkek

yawuz bunu yazdı:
    -----------------------------
    peki helyum ve hidrojeni karıştırsam babalara gelirmiyim :D
    bide nerelerden bulurum bu helyumu bide bana 3 bilgisayar kasası büyüklüğünde balon lazım kanımca yaklaşık 1 bir buçuk kg yük kaldırıcam bide bu balonu havada dengede tutabilirmiyim yoksa ya yükselicek yada alçalıcakmı
    mümkün diil en ufak zarar da sende balonda patlarsınız

+ helyumu belli oranda sıcaklığını arttırabilirsen (aman dikkat denemedim bilmiyorum deneme bence de  :D) daha da hafif leşir ve mol sayısı başına en az 2 kat daha fazla tşıyabileceğine inanıyorum yannız helyumu patlama sıcaklığını(çünkü göt korkusundan fazla arttırmadım sıcaklığı) ölçmedim okul labratuarında ama su dolu balonu kaldırıyodu 1 tanesi

Come gather "round Hardy men of the steppes And listen to my tale Of heroes bold and friendships fast And the Tyrant of Icewind Dale Of a band of friends By trick or by deed Bred legends for the bard The baneful pride of one poor wretch And the horror of the Crystal Shard
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chaoser
    Chaoser's avatar
    Erkek

yawuz bunu yazdı:
    peki helyum ve hidrojeni karıştırsam babalara gelirmiyim :D
    bide nerelerden bulurum bu helyumu bide bana 3 bilgisayar kasası büyüklüğünde balon lazım kanımca yaklaşık 1 bir buçuk kg yük kaldırıcam bide bu balonu havada dengede tutabilirmiyim yoksa ya yükselicek yada alçalıcakmı

Hidrojen ve helyumu karıştırsan birşey olmaz 2side yanıcı gazdır. Tepkime vermeleri zordur ancak radyoaktif tepkime verirler kullanacağın şartlarda da bu imkansızdır. 

dünyada en güzel 3 şey vardır; et yemek, ete binmek, etin içine et koymak.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

h2 en hafif gazdır ama yanıcıdır, yanmaması içini O2 ile temasa geçmemesi lazım açık havada da bunu sağlamak kolay değil

Helyum soygazdır, hiçbir maddeyle tepkimeye girmez, yani bu yanmayacağı anlamına gelir.

hesap işini de şöyle yapabilirsin He un bir molü 4 gr dır ve 22,4 lt hacim kaplar. Buaradan yola çıkarak hesaplayabilirsin

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

h2 en hafif gazdır ama yanıcıdır, yanmaması içini O2 ile temasa geçmemesi lazım açık havada da bunu sağlamak kolay değil

Helyum soygazdır, hiçbir maddeyle tepkimeye girmez, yani bu yanmayacağı anlamına gelir.

hesap işini de şöyle yapabilirsin He un bir molü 4 gr dır ve 22,4 lt hacim kaplar. Buaradan yola çıkarak hesaplayabilirsin

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

Hoca periyodik tabloda atom numarası 2, 10, 18, 36, 54 ya da 86 olanlar soygazdır, soygazlar tepkimeye girmezler

bunlar içinde en hafifi atom numarsı 2 olan Helyum..

Periyodik tabloya bakarsan aradığın en uygun gazın Helyum olduğunu görürsün..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek
    He ile H2 yi karıştırmanın bir faydası olmaz.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    eşik enerjisine ulaşmadığı sürece tepkime olmaz yani patlamazsın :) ama aktifleşme enerjisi ne kadardır orasını bilemem.. güneşin altında fazla tutmamakta yarar var nolur noolmaz :P
Toplam Hit: 4748 Toplam Mesaj: 18