Hem Ev Hem İşyeri Tek İnternet Nasıl Yapabilirim?
-
ozgunlu bunu yazdıCayan bunu yazdıefsane_212 bunu yazdı
Sen 3 sokak olarak bakma hocam.
10 km menzili var o cihazların ve bahsettiğim cihaz modeli başlangıç seviyesi.
Daha iyileri 25 km menzile çıkıyorlar v.s..
Önemli olan cihazların birbirini görebilmesi.
Kurulum yapılsa 2 cihaz birbirini görebilir mi ?Biraz gözlem yaptım hocam ben evde en üst katta oturuyorum onda sıkıntı yok ama dükkan zemin kat binanın yüksekliği var izin alınıp çıkılabilinir ama arada daha yüksek binalarda var yol eğimli geliyor zaten göremez ikisi birbirini sanırsam.
Uydunete bakacam olmadı. Evde çok durmuyorum zaten öyle dursun diye alacağım. Yine bi düzenli 20-30 lira kitleyecekler bize her ay gibi görünüyor :D
Ağır şeyler değilse, helyum balonlarından taşıyıcı yap, iple bağla ev çatısına ve dükkan çatısına, görürler :D
Öldüm ya :D:D:D:D:D
-
LaNCeLoT bunu yazdıozgunlu bunu yazdı
Ağır şeyler değilse, helyum balonlarından taşıyıcı yap, iple bağla ev çatısına ve dükkan çatısına, görürler :D
Öldüm ya :D:D:D:D:D
Adam haklı, ağır şeyler değil :)
-
Cayan bunu yazdıcache bunu yazdı
Ev ve iş yeri arası uzak değilse yad birbirlerini görüyorsa 2 tane 5ghz ap ile (ubnt nanostation m5 veya loco m5) 10km ye kadar arada engel olmamak şartıyla internet taşıyabilirsin hocam
Ortalama 850m falan olması lazım sen aradaki binalar falan 1km de. Uzak yani.
ubiquiti loco m5 ile rocket m5 cihazları ile 4.4 km öteden internet alıyorum hocam. Yağmurlu, fırtınalı havalarda 4-5 mbps e kadar felan düşüyor. Yeterki cihazları koyacağın yerlerden birbirlerini görebilsin. 1km mesafe bile değil.
iki tane ubiquiti litebeam m5 alıyorsun. 300TL ye evlerin arasında en az 50 mbps lan ağı kurarsın. Yeterki arada görüşü engeli olmasın. ya da parazit.
-
DrKill bunu yazdıCayan bunu yazdıcache bunu yazdı
Ev ve iş yeri arası uzak değilse yad birbirlerini görüyorsa 2 tane 5ghz ap ile (ubnt nanostation m5 veya loco m5) 10km ye kadar arada engel olmamak şartıyla internet taşıyabilirsin hocam
Ortalama 850m falan olması lazım sen aradaki binalar falan 1km de. Uzak yani.
ubiquiti loco m5 ile rocket m5 cihazları ile 4.4 km öteden internet alıyorum hocam. Yağmurlu, fırtınalı havalarda 4-5 mbps e kadar felan düşüyor. Yeterki cihazları koyacağın yerlerden birbirlerini görebilsin. 1km mesafe bile değil.
iki tane ubiquiti litebeam m5 alıyorsun. 300TL ye evlerin arasında en az 50 mbps lan ağı kurarsın. Yeterki arada görüşü engeli olmasın. ya da parazit.
cihazlar 300 mbps hocam airmax'ı açarsa 150 garanti :)