Hepsiburada.Com Dan Alınan Telefon
-
hb'den yaptığım alışverişlerden genelde memnun kaldım ama iade de problemli olduğu kesin.
Bana da yanlış ürün gönderildi kargoyu kabul etmeden direkt olarak iade ettim. ücret iadesi yapmaları 2 ayı bulmuştu sanırım. bu süreçte 2-3 defa kendileri ile iletişime geçtim.
-
Yaklaşık 40 gün kadar önce Hepsiburadadan bilgisayar aldım. Alırken bilgisayar hakkında soru işaretlerim vardır. Hepsiburadanın kolay iade hakkı olduğu için şartları okudum ve beğenmezsem iade ederim mantığı ile satın aldı. Bilgisayar elime geçti kutusundan çıkardım ve çalıştırdım. Windows giriş ayarlarını yaptıktan sonra ekran görüntü kalitesini beğenmediğim için kapattım ve kutuladım. Bu arada sadece Can You Run It sitesine girdim başkada en ufak birşey yapmadım. Ürünün iadesini istedim ve kargoladım. O akşam iadeyi reddettiler. Sebebi ise bilgisayarın açılması imiş. Bende kolay iade seçeneğiniz var buna göre almanız gerek ben bilgisayarı açmadan ekran görüntüsü hakkında nasıl bilgi sahibi olabilirim dedim ama nafile o akşam tekrar geri kargolamışlar. Ürün elime geçtiğinde tekrar aradım ve beğenmediğimi söyledim, onlarda ürün açılmış kişiselleştirilmiş o yüzden alamayız dediler. Ürünü açmayı bile kişiselleştirilmiş olarak değerlendirdiler. Sonradan fark ettiğimde bilgisayarın R510 serisi olarak geçmesine rağmen windows özelliklerinde X550 olarak geçiyordu. BUnu söyledim bunuda takmadılar. Ki bu durum bilgisayarı ayıplı mal katagörisine sokuyor. Tüketici hakem heyetine gittim durumu izah ettim yetkili şunu söyledi " SİZ O BİLGİSAYARLA VEYA CEP TELEFONU İLE BİR SUÇ OLAYINA KARIŞIP SONRA İADE ETMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ. BUNDAN DOLAYI BİLGİSAYAR CEP TELEFONU GİBİ DİGİTAL SUÇ İŞLEME POTANSİYELİ OLAN ÜRÜNLERİN İADE HAKKI YOKTUR. "
Bu cevap mantığıma yattı. O zaman seri farklılığı iade etme sabebimi diye sorunca evet seri farklılığından dolayı iade edebilirsiniz almak zorundalar işlem başlatalım isterseniz dedi başlatın dedim süresini sorunda 4-5 aydan önce bitmez dedi. Sonran ürünün alırken firma üzerine aldığımı söyleyince oda bu işin tüketici olayından çıktığını ticaret mahkemesine dava açmam gerektiğini söyledi. O hızla soluğu avukatımın yanında aldım dava açmak için, oda seri farklılığnın ayıp olduğunu geri almak zorunda olduklarını ama davanın en az 5-6 sürebileceğini söyledi ve şunu ekledi;
"Bu firmalar ayıplı mal bile satmış olsalar geriye almıyorlar, çünkü dava sürecini çok iyi biliyorlar hemen hemen herkes dava sürecinin uzunluğundan dolayı vazgeçiyor ve iade etmiyor "KİM UĞRAŞACAK DİYOR". Buda firmanın işine geliyor.
Ben olayın parasında değilim ama bu şekilde tüketiciyi gafil avlamaları hiç hoşuma gitmedi bu yüzden dava sürecini başlat dedim. Fakat o arada şöyle bir durum oldu, bilgisayarı satacak birisini buldum ve sattım :) Satmamış olsaydım, bilgisayar kutusunda 6 bekleyecek yinede iade edecektim. Yanlarına bırakmamak için
Ha bu durumdan kim karlı diyecek olursanız kesinlikle Hepsiburada :)
seadog tarafından 21/Tem/17 10:45 tarihinde düzenlenmiştir -
akrepkral53 bunu yazdı
netten alınan ürünlerde 14 gün içinde iade hakkımız var.
telefona sim kart takmadan ve sadece kutusunu açıp baktıktan sonra bu hakkımızı kullanamıyormuyuz. telefonlarda daha mı farklı bu olay.
Sim kart takmamak ve wifi bağlanmamak diyorlar bilmiyorum tabi ne kadar doğru.
Ama bunlar kutusuda açılsa almıyoruza bağlıyorlar. Aslında bu yok yani kutu açılmış olsada iade edilebilir. Hatta bence simkart taksam ve kullansamda olabilir. Zira ne garanti simkart takıldığında değil fatura tarihinden başlar. Sim kart takılınca ne oluyor bilmiyorum artık. Eskiden vardı sanırım o simkart takınca garanti o günden başlıyor hikayesi ama artık bu durum yok
-
@seadog
Telefonla suç işleyecek adam suçu işleyip iade edecek kadar salak mı? Hakem heyeti memuru sallamış. Kaldı ki telefonla bir suç işlenecekse adam çakma imei yazıp görür işini.
-
mkyb bunu yazdı
@seadog
Telefonla suç işleyecek adam suçu işleyip iade edecek kadar salak mı? Hakem heyeti memuru sallamış. Kaldı ki telefonla bir suç işlenecekse adam çakma imei yazıp görür işini.
Memur net mal. Saçma bir açıklama. Direk kanun bu ne bilim dese daha mantıklı. Hele pc den suç işleme diye bir saçmalık gerçek anlamda kabul göremez. Telefonda da sanki telefonda kalıyor konuşmalar. Sim kartın sahibine bakarlar telefonun sahibine değil ki amk. Hem işlense bile alan belli satan belli iade eden belli. THH bile satıcıya çalışıyor amk.
-
2 ay önce 4000 lira bütçeyle laptop arayışına girdim ve sonuç olarak ASUS un cancanlı kırmızı bir bilgisayarında karar kıldım. Neyse fiyat HB de 3800, vatan'da 3999. Dedim ki "la sen eski kafalısın git kurcala murcala beğenirsen al" ve gittim aldım. Neyse baba makina güncellemeyi çaktı. Göt baş ayrı oynuyor. Meğersem ekran kartı güncellemesinde sıkıntı varmış. Kutuladım götürdüm adamlara. Baktı "biz baştan güncelleyelim, bazen internet gittiğinde oluyor" fian dedi. Ötekisi gün iade aldı adamlar. Ama 3999 liralık bişi almak zorunda kaldım o mağazadan. Bu normal mi ?
Sonra gittim sittin sene almam dediğim markayı aldım vatandan. Casper excalibur. İyikide almışım. Sevdim makinayı.
-
Vatan müşteri memnuniyeti konusunda en iyisi gibi gözüküyor şuan. Pek şikayet okumadım haklarında. Gerçi piyasada bir tek Vatan ve Medimarkt kaldı şuan. Teknosa mağaza sayısını azalttı kalan mağazalarındada oyuncak satıyorlar. Bimeks battı gibi bir şey oldu mağazalar bomboş.
-
Bence şuanda ülkemiz teknoloji magazasi sıkıntısı çekiyor. Daha doğrusu büyük kurumsal ve güvenilir teknoloji magazasi kalmadı gibi. Bende bundan dolayı mecburiyet ten Hepsiburada dan notebook aldım. Gayet kusursuz du. Ve free dos tü. Windows yukledikten bir süre sonra. (Önce Windows 7 sonra Windows 10 yükseltme ve yeni PC heyecanı ile geç oldu farketmem) Bir süre sonra ekranın alt kısmında hafif beyazlık gördüm. Sanırım kusurlu ürünü itelediler. O günden sonra teknoloji namına çöp dahi almam HP den.