Herkes Üniversite Okuyacakmış

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aryan
    Aryan's avatar
    Erkek

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, çeşitli nedenlerle üniversite öğrenimi göremeyen veya ikinci bir üniversite diploması almak isteyen 25 ve üstündeki yaş gruplarına yönelik özel bir ''üniversiteye giriş sınavı'' yapılarak, bu kişilere üniversitede okuma şansı verilmesini düşündüğünü bildirdi.

''25 yaşını geçmiş, üniversiteyi okuyamamış ama üniversitede okumak veya üniversite okuyup da ikinci diploma almak isteyenler varsa, bu insanlara yani yaşları normal öğrenim çağını birazcık geçmiş insanlar, eğer üniversitede okumak isterlerse onlara özel bir sınav yapalım, bu sınavda sadece genel kabiliyetleri ölçülsün. Bu öyle bilgi sınavı değil. Mesela fizik, kimya, matematik yani lise bilgisi değil de ne kadar kabiliyetli, bunun ölçüleceği bir sınav yapılsın. Eğer o şahıs bu sınavda başarılı olursa, üniversitede istediği bölüme alalım diye düşünüyorum. Bunu daha ben düşünüyorum, arkadaşlarımla paylaşmadım henüz.''

hacı güzel düşünmüş. ama ya yağılma olursa. milyon kişiyi nasıl alıcaklar..

siz ne derseniz görüşlerinizi alalım.. olablirmi öyle bişey

http://haber.mynet.com/detay/guncel/universite-okuyamayanlara-mujde/513526

Sigarayı bıraksam diyorum; tamamen sana başlasam... Sen daha çabuk bitirirsin işimi, böyle çok yavaş ölüyorum... // üzüldüm ben; üzdü
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

biraz zor

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WALLACEs
    WALLACEs's avatar
    Erkek

Okusun hacı herkes okusun. Eğitim gerekli milletimize hani her zaman deriz ya "Eğitim Şart" diye.

TBT'ye Mescit istiyoruz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EntelKoylu
    EntelKoylu's avatar
    Erkek

okumak kültür degildir.

ANDY // Burası mezopotamya, küresel oyunun bumerang cehennemi. Tanrı bile dünya düzeni için peygamberlerini hep buraya göndermiş. Çünkü burası aslında yeryüzü cennetiymiş. Daha Fazla Bilgi İçin Profilimi İnceleyiniz...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cupofcoffee
    Cupofcoffee's avatar
    Erkek

Bok var okusunlar.  Bu ülkede 25 yaşına  kadar eğitim  yapılmasının  sebebi  insanı  daha ileriki yaşlara kadar sagabilmelerinin bi yöntemini bulamadıkları  içindir.  Şimdi 25 yaş sonrasını  sagıcaklar.  İnsanları oyalamaktan başka bi işe yaramayan sistemin icinde   sadece  cemberi  döndürüyoruz.  Yeni  hamsterler  geliyor  hayırlı olsun.

Gerçek bir akıl, yalanlar ve yanılsamaların arasından kaybolmadan yolunu bulur. Gerçek bir kalp ise zehir dolu nefrete zarar görmeden dokunabilir. Bu zamanın içinde karanlık büyümeye devam etse de, her zaman aydınlığın etrafı arıtması için eğilmeyi de bilir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarantula
    Tarantula's avatar
    Erkek

Bir kere kabiliyet sınavı olmasını iyi düşünmüşler ki yaparlarsa takdir ederim. Lakin üniversitelerimizde zaten 4 işlemden öğretmeye başladıkları için (şaka falan değil ha) tutup lisede öğrenilenleri sınavda sormaya gerek yok. lise de her ne öğrendiyseniz üniye gelince tekrardan aynı sırayla öğretiyorlar. Sadece biraz daha hızlı oluyor bu iş.

Diğer yönden "yığılma" filan demişsiniz ama uygun bi düzenleme ile bence bunun önüne geçilebilir. İlk 2-3 sene olur yığılma sonra sistem oturur. Hem üniversitelerde sınava giren öğrenci sayısının katlanmasında fayda var, öyle ya da böyle. Şu hocaların kağıt okumaktan isyan eder hale gelmeleri lazım. Öyle "virgülden sonra 3. basamağı yanlış bulmuşsun" gibi cümlelerle öğrenci bırakmakla olmaz o iş!

Olmayacak şeyler tasarlıyorum, işim bu..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

yök yeni para kaynakları peşinde benim anladığım bu yaklaşık 2 milyon acıkögretim öğrencisi nasıl mezun oldugunda iş bulamıcaksa bu sistemide sayet yaparlarsa Aöf den pek farkı olamayacağı kesin.

Tabe yeni şeyler öğrenmek adına güzel bir gelişme olur derim.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sivil
    sivil's avatar
    Erkek

öss kasmıyayım 25 yaşına gelince fizikle kimyayla uğraşmadan istediğim yere girerim diyenler çok olacaktır, zaten normal lise öğrencilerini hep üniye aldılar bi 25yaşından büyükler kaldı..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

EntelKoylu bunu yazdı:
    -----------------------------

okumak kültür degildir.

-----------------------------

haklısın okumak cahilliği alır eşşeklik baki kalır

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

"yani yaşları normal öğrenim çağını birazcık geçmiş insanlar ..."

Bak Çok Demiyorum Birazcık :)

Herkes Okusun Da Okumak İçin Değil Gelişebilmek İçin Okusun ...

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

şu uzaktan eğitim zırvalığını geliştirirler.

He is finding himself.
Toplam Hit: 2305 Toplam Mesaj: 12