folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Hex Programlama Öğreticek Kaynak Arıyorum

Hex Programlama Öğreticek Kaynak Arıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

şimdi yalanyok ilgimi çekti diye uğraşıcam kafam atarsa bırakırım ama yinede bir denemek istiyorum ama bırakın türkçe kaynağı herhangibi bir kaynak bulamadım yardımcı olabilicek varmı

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hex programlamadan kastın nedir hocam anlamadım? struct tabanlı dil mi 

http://www.hexlang.org/

şöyle bir şey? yoksa düşük seviye programlamayı mı kast ediyorsun

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

hex programlamadan kastın nedir hocam anlamadım? struct tabanlı dil mi 

http://www.hexlang.org/

şöyle bir şey? yoksa düşük seviye programlamayı mı kast ediyorsun

makina dili dilde hani micro code mu diyolr ne diyolar işlemcilerde felan kullanılan kodlar 0 ve 1 lerin bir üstü

dead_march tarafından 27/Haz/14 04:56 tarihinde düzenlenmiştir

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

http://www.enginkuzu.org/assembly01.php   asmbly ?

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

PC assembly değil PIC gibi basit işlemcilere assembly yazmakla basla daha iyi anlarsn

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek

hocam senin dedigin hex degil assembly

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Şimdi tersliyomuşum diye düşünme de hani her kuşu sevdin bir leylek mi kaldı?

Hani sana şöyle diyim; dün geceden beri assembly çalışıyorum bütünleme sınavı için, 2 bellek adresi arasındaki değerlerin en büyüğünü bulup bilmemhangi bellek adresine, o en büyük sayıdan kaç adet olduğunu bilmem hangi bellek adresine, o sayının adres bilgisinin ilk iki bitini bilmemkaçıncı bellek adresine son iki bitini bilmemkaçıncı bellek adresine yazma olayını yapana kadar canın çıkıyor. İşlemcinin ıncığını cıncığını bilmen lazım falan, zor iş. Kaldı ki sen assemblyda değil hex diyosun :D ki assembly dediğim intel 8051 işlemci için, normal bilgisayar işlemcisi değil ufak çaplı bi işlemci.

:)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

Al bakalim ingilizcen varsa misss gibi yoksa bile miss gibi.

https://www.edx.org/course/utaustinx/utaustinx-ut-6-01x-embedded-systems-1172

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

amacın microcontoller a kod yazmak ise assembly iyi tercih değil bana göre, çünkü o kadar kasmaya gerek yok. Evet profesyonellik için ideal ama ccs c, microC v.s. de işlerini çok rahat halletmeni sağlıyor. Hatta picbasic bile yeterli gelir. ccs c derleyicisini kullanarak pic 16f877 için yazılım geliştirmeyi anlatan serdar çiçek in kitabını tavsiye ederim. elektronik bilgin nedir bilmem ama isis de devreni kurup simüle edebilirsin..

amacın pc tarafında bir şeyler yapmaksa, ben o taraflara çok girmedim gereği de yok. yani bu işin piyasası çok farklı ve yaygın değil. Daha yararlı şeylere yönelmelisin, en azından kendi sistemini geliştirecek şeyler öğren. Ama yine de öğrenmek istiyorsan görsel eğitim firmasının assembly eğitim sistemi var, adam kodla bildiğin butonlu falan uygulama yapıyor. bir ara gözatmıştım güzel konular var.. tabii assembly ile bu tarz bir uygulama yapmak akıl karı değil ama onun üzerinden anlatıyor sanırm.. internette bulabilirsin..

bu diller makine diline yakın oldukları için düşük seviyeli dil olarak adlandırılır (low level language). düşük seviyeli diller, yüksek seviyeli dillere oranla daha zordur, çünkü geliştiricilere çok fazla kolaylık sağlamalazlar, bir çok şeyi kendin halletmen gerekir (örn: bellek yönetimi), sistem programcıları, hardware mühendisleri falan bunlarla uğraşırlar.. ilgin varsa gömülü sistemlerin kapılarını aralayabilirsin.. şu kapatılıp tekrar açılan bir yer vardı adı aklıma gelmedi, bir sürü görsel eğitimleri v.s. var, onların bu gömülü sistemler için sanal labları var.. onlardan yararlanabilirsin.. oranın başkanı niyazi bilmem neydi.. hatırlarsınız belki.. oradaki eğitimlere de bakabilirsin..

kolay gelsin

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

... şu kapatılıp tekrar açılan bir yer vardı adı aklıma gelmedi, bir sürü görsel eğitimleri v.s. var, onların bu gömülü sistemler için sanal labları var.. onlardan yararlanabilirsin.. oranın başkanı niyazi bilmem neydi.. hatırlarsınız belki.. oradaki eğitimlere de bakabilirsin...

Boşlukları dolduruyorum: Çizgi TAGEM ve Niyazi Saral:)

Asm yerine inline asm ve C daha mutlu eder.

Kolaylık açısından Emu8086 uygulamasını kullanabilirsiniz.

Olaylara karışmayın!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

... şu kapatılıp tekrar açılan bir yer vardı adı aklıma gelmedi, bir sürü görsel eğitimleri v.s. var, onların bu gömülü sistemler için sanal labları var.. onlardan yararlanabilirsin.. oranın başkanı niyazi bilmem neydi.. hatırlarsınız belki.. oradaki eğitimlere de bakabilirsin...

Boşlukları dolduruyorum: Çizgi TAGEM ve Niyazi Saral:)

Asm yerine inline asm ve C daha mutlu eder.

Kolaylık açısından Emu8086 uygulamasını kullanabilirsiniz.

hocam evlendin artık görüşemiyoruz.. bi ara gel de konuşalım.. evlilik adamı böyle yapıyormuş hee.. anladım.

Toplam Hit: 1898 Toplam Mesaj: 12