Hiç Bitmeyen Hikaye (Soru ?)
-
coldfusion bunu yazdı:
-----------------------------mami dayi anlamadım bak simdi şöyle düşünelim (alıntı yapim ...)
Bir varmiis, bir yokmus, küçük bi aysecik varmiiis....
Aysecik sirin mi sirin, çok terbiyeli, parlak, ve gülünce etrafina adeta isik saçan bir kizmis, büyüklerinin sozunden hic cikmazmis...
Çok güzel, günesli bir bahar günü, Aysecik evden çikmis ve yolda gördügü Arkadasi Hasan'a selam verdkten sonra, Annesine kir çiçekleri toplamak için kirlarin yolunu tutmus...
Şimdi ne olsun istersiniz?
1.) Aysenin Basina Kötü bisiy gelsin...
2.) Aysecik mutlu mutlu eve dönüp annesine topladigi kir çiçeklerini versin...bunun id si = 1
simdi adam birinci seceneğe tıkladı ve "ayşecik öldü" yazdı. bu durumda : 1)secenekler ayrı bi tablodamı olcak :S
2)ilk seferinde bu secenek articleid= 2 ye yönlenicek ama daha sonraları ardışık gitmiyo hangisine yönlendiriceğim konusunda kafam karışıyo .. :S
anlatamadım galiba ama inş anlarsın ... yada inş ben anlarım ...
-----------------------------Bak şimdi. Her seçeneğin olduğu gibi 1. ve 2. seçeneğin de idsi var db'de. Şuanki articleid=1 değil mi?
Bu idye göre verileri çekeceksin ve 1. ve 2. şıkka hikaye başlıklarını eklerken, id'sini de çekeceksin ve linkteki articleid olarak db'den gelen idyi vereceksin. Bilmem anlatabildim mi :|
-
mamii bunu yazdı:
-----------------------------Silme işlemi derken hikayedeki herhangi bir bölümü kastediyorsan şöyle olabilir.
1.hikaye
2.hikaye
3.hikaye
normalde 1, 2, 3 yolunu izleyeceğini düşünürsek;
2.hikayede zaten 3. hikayenin id'si olacak. 2.yi silince, id'si 2ye çıkan hikayenin id'sini 3e yönlendirmek. Update sorgusu işe yarayacaktır.
-----------------------------Hocam 1i 3e bağlayamazsın. çünkü 1in devamı 3 değil 2 :)
ve ayrıca her hikayecik 2 ayrı kategoriye ayrılıyor. Yani aradan bi tane sildiğin zaman bütün alt kategorileri silmen lazım. bu da 2'nin kuvveti olan bir sayı olacak..
(2,4,8,16) gibi..
Mecburen recursive fonksiyon kullanacaksın ;)
-
en iyisi aytek hocaya sor
-
Hmm o bakımdan söyledin, anladım.
Senin yaptığına göre, bir başlık silince bir sürü şey gidecek.
-
JohnD bunu yazdı:
-----------------------------
en iyisi aytek hocaya sor
-----------------------------En iyisi düşünerek çözsün bence :)
Zor bir şey değil biraz kafa yormak lazım. Böyle ayaküstü olmuyor :)
-
anasayfada örnek kod verdim ya hala ne uğraşıyosunuz :|
-
beyin amcıklaması geçirdim ...
-
myth2-2.1.tar.gz bu dosya/script elinde olan varmı :S
-
Bir kahve iç ve bilgisayar / php ile ilgili hiçbir şey düşünme. 1 saat sonra tekrar otur işin başına..