Hiçbir Ürün Satılmazsa Dünyada Neler Olur?
-
Beyler farazi konuşuyorum. Mevcut sistemimizde pek mümkün değil ama insanlar temel ihtiyaçları haricindeki hemen her ürüne karşı doygunluk sağladıkları vakit (telefon olur, araba olur, emlak olur ne bileyim aklınıza ne gelirse) dünyada işler nasıl olur sizce? Bir dünya düşünün ki, kimse yeni bir araba almıyor. Hatta arabası bozulduğunda "oh sonunda kurtuldum, artık toplu taşımayı kullanırım ya da bisiklet kullanırım" diyebiliyor. Yeni bir cep telefonu almıyor. Markalaşmış bir ürüne dünyanın parasını bayılmak istemiyor. Hatta imkanı olanlar sütünü sağıp, komşusunun maruluyla takas ediyor mesela. Buna sadece işletmeci açısından ya da çalışanlar açısından değil de dünya çerçevesinden bakmanızı istiyorum.
Yani bütün insanlık lükslerden vazgeçmiş, elindekiyle yetinmeye başlamış, gereksiz harcamalarının tamamını kısmış olsa dünya iyiye doğru mu gider yoksa kaosa doğru mu sürüklenir?
-
O noktayı çoktan geçtik. zaten normal şartlarda bir insanın araba alması çok zor değil.
Fakat durumun iyiyse bu defa ferrariye özeniorsun.
Yani doygunluk noktasına gelinmiş fakat budefa ürünlerin örü kısa oluyor. çoğu kişi ürünleri tasarımı için alıyor. en iyi tasarımı alsanda seneye demode diye düşünüyorsun.
Bence asıl sıkıntı şu dünya nüfusunun büyük bölümü yiyecek, barınma,sağlık ve ulaşım hariç hiçbir hizmete pek fazla para vermior. çünkü zor geçiniyor ve temel ihtiyaçlara gidiyor bütün paraları. diğer sektörler çok daha zor yürüyor
-
Arada hesaba katmadığın şeyler var kapitalizm gibi :D Bu beyin yıkayan reklamlar bitmedikçe, millet zenginliğin 14984321 ay taksitle alınmış ayfon9541 olmadığını anlamadıkça öyle bir durum sözkonusu değil.
Ha diyelimki telefon almıyor kimse, araba almıyor falan, herşey çok güzel, kuşlar ağaçlar çiçekler falan...zengin madırfakırs öyle birşeyler yapar ki o sütünü sağdığın ineğin farklı modellerini görürsün piyasada. olasılığı sıfıra yakın bir durum.
wasd tarafından 16/Şub/14 09:17 tarihinde düzenlenmiştir -
Dünya daha güzel bir yer olur.
Yalnız bu seferde takas sisteminde kimin ürünü daha değerli sorunu ortaya çıkacaktır.Tarım ürünleri için konuşacaksak bunu da bağımsız hakemler çözebilir. O senenin hava koşulları ürünün yetişmesi için elverişli miydi, verilen emek vs. derken süreç çok uzar.
Birde en önemlisi hakemlerde bug olmamalı.
Tabi insanoğlunun karıştığı bir işte uzun süreçte sorun çıkmama olasılığı 0 olduğu için bu tarzda bir hayal bile kuramıyoruz. :) -
Canlılar Topyekün bu deruni sıkıntının içinde fazlasıyla..... hemde ezici bir çoğunluk....senin önermen şeklinde yaşıyor zaten....ve zaten bir kaos var....
-
dünya artık temizlenmesi çok zor bi halde, başka gezegene taşınmanın vakti gelmiştir.
Taşınıp orda super hobbit yaşamı kurulsa bile yine fesat çıkar aga mesele insanların kafalarında insan varsa maraz var.
-
türkiyedeki üst kesim parayı harcıcak yer bulamıo hocam
insanların içinde unique olayım en iyisi bende sadece bende olsun durumu var
memlekette arz var luxuryden vazgeçiremezsin
kaosa sürüklenir çünkü sen bu luxuryi alıp satıcanki garibanda ekmek yesin
zaten bi ülkede hiç üst kesim olmazsa o ülke batar bence
çünkü her ülkeyi belli başlı aileler yönetiyor arkaplanda... -
hocam doygunluk olmaz. moda ve teknoloji durmaz.
ha oldu diyelim , mevcut türkiye şartlarında araba lüks değil ihtiyaçtır. toplu taşıma bir kaç büyük şehir haricinde amelelikten başka birşey değildir.
ben burdan merkeze gidicm 5.5 TL geri gelcem 5.5 tl 2 kişi gidip gelicez 22 TL , 10 tl lik gazla gider gelir bide şehir turu atarım.
Ceptelefonları vb. şeyler aslında sürekli yeni ihtiyaçlar doğurup duruyorlar tam s3, note 2 , iphone 4s gibi cihazlarla tüm ihtiyaçlara cevap veren ürünler üretilmişti ki , full hd , 2k ekran çözünürlüklerini sürdüler piyasaya. Bu sefer yine donanım zayıf kalmaya başladı.
Yanisi , zenginin derdi başka , orta hallinin derdi başka , zenginin derdi bambaşka.
Sizin 10 tl ile sahip olabildiğiniz bir mutluluk için zenginler çok daha fazla para harcamak zorunda kalıyor.
-
DaveReed bunu yazdı
insanların içinde unique olayım en iyisi bende sadece bende olsun durumu varsonuna katar katılıyorum hocam
geçen sen daha kendi mekanımı açmadan başka bi işyerinde çalışırken bi servise gitmiştim
kadın izmirden aydına taşınmış bir haftadır avize arıyormuş kendi zevkine göre bi türlü bulamadım diyor
evde yerde duran avizeleri göstererek bunlar ne ablacım bunları takmıycakmıyız dedim kadının dediğini aynen aktarıyorum
bunlar artık demode oldu herkes te var benim evimde olan hiç bi yerde olmaması lazım
bi komşuya ve ya misafirliğe gittiğimde görebiliyorum artık dedi
avizeleri görsen daha yeni model spor lüks avize tanesi nerden baksan 250-300 den aşağı değil
o zaman dedim ki böyle dünyanın ta aq kimi evine ekmek götürmek için bi ay boyunca it gibi çalışsın asgari ücrete talim etsin
bi yandan da böyle zevkine göre yaşasın o zaman çok pis sövmüştüm böyle bi sistemin dünyanın ta aq diye...
-
kabadayi09 bunu yazdıDaveReed bunu yazdı
insanların içinde unique olayım en iyisi bende sadece bende olsun durumu varsonuna katar katılıyorum hocam
geçen sen daha kendi mekanımı açmadan başka bi işyerinde çalışırken bi servise gitmiştim
kadın izmirden aydına taşınmış bir haftadır avize arıyormuş kendi zevkine göre bi türlü bulamadım diyor
evde yerde duran avizeleri göstererek bunlar ne ablacım bunları takmıycakmıyız dedim kadının dediğini aynen aktarıyorum
bunlar artık demode oldu herkes te var benim evimde olan hiç bi yerde olmaması lazım
bi komşuya ve ya misafirliğe gittiğimde görebiliyorum artık dedi
avizeleri görsen daha yeni model spor lüks avize tanesi nerden baksan 250-300 den aşağı değil
o zaman dedim ki böyle dünyanın ta aq kimi evine ekmek götürmek için bi ay boyunca it gibi çalışsın asgari ücrete talim etsin
bi yandan da böyle zevkine göre yaşasın o zaman çok pis sövmüştüm böyle bi sistemin dünyanın ta aq diye...
oho o bişeymi ya
adam ferrari alacak bakıo herkesde var ferrariyi alıo bi ferrari parasına arabayı modifiye yaptırıo
nie çünkü öyle araba kimsede yok
türkiyedeki üst kesimde böyle birşey var eşsiz olmak istiyorlar
çünkü para herkesde var... -
Ayazz bunu yazdı
Beyler farazi konuşuyorum. Mevcut sistemimizde pek mümkün değil ama insanlar temel ihtiyaçları haricindeki hemen her ürüne karşı doygunluk sağladıkları vakit (telefon olur, araba olur, emlak olur ne bileyim aklınıza ne gelirse) dünyada işler nasıl olur sizce? Bir dünya düşünün ki, kimse yeni bir araba almıyor. Hatta arabası bozulduğunda "oh sonunda kurtuldum, artık toplu taşımayı kullanırım ya da bisiklet kullanırım" diyebiliyor. Yeni bir cep telefonu almıyor. Markalaşmış bir ürüne dünyanın parasını bayılmak istemiyor. Hatta imkanı olanlar sütünü sağıp, komşusunun maruluyla takas ediyor mesela. Buna sadece işletmeci açısından ya da çalışanlar açısından değil de dünya çerçevesinden bakmanızı istiyorum.
Yani bütün insanlık lükslerden vazgeçmiş, elindekiyle yetinmeye başlamış, gereksiz harcamalarının tamamını kısmış olsa dünya iyiye doğru mu gider yoksa kaosa doğru mu sürüklenir?
hocam bu bir sorudan cok temenni gibi geldi bana :D umarım dediğin gibi olur