Hiçbir Yerde Bahsedilmeyen 11 Eylül 2001 Gerçeği
-
inception bunu yazdı:
-----------------------------Free_Mans bunu yazdı:
-----------------------------inception bunu yazdı:
-----------------------------Hack_Fat_Hakkinen bunu yazdı:
-----------------------------Verilen bilgiler çok gerçekçi, daha doğrusu çok rasyonel. Sağlam verilere dayanıyor gibi görünüyor ama bu bilgilerin gerçekliği nerden sağlam bir şekilde sorgulanabilir ki? Örneğin uçağın kanatlarının böyle bir tepkiye dayanamayıp kırılacağı, çelik konstrüksüyonun erime sıcaklığı veya uçağın çelik malzemelerinin hangi tür çelik olduğu gibi bilgilerin gerçekçi olduğunu nerden kontrol edebiliriz?
Öyle bir dönemdeyiz ki hocam contorium'u bile güzel bir kurguyla yiyebiliyoruz. Onun için bu tür belgeselleri izlerim, fikir edinirim ama inanmam!
-----------------------------
Yapılan testler var youtubede maketleriyle onları izle :W yada daha önceki uçak kaza şeylerine bak
-----------------------------peki uçağın kanadı hemen kırılıyorda o kadar hızla havada giderken o basınca ve rüzgara nasıl dayanıyor? uçak öyle hemen parçalanmaz hocam. ne bu maket oyuncak mı. ayrıca uçağın burun kısmı çok dayanıklıdır. önce uçağın ön kırmı binaya dalıyor orada ki direnci kırıyor ve daha sonra kanatlarla beraber dalıyor. ama yıkılması çok hızlı.
hava basıncıyla betonu bir tutuyosan ben daha bişey demiyorum
-----------------------------800 km hızda ki rüzgara dayanabilen bir şey galiba betonada dayanıklı olur, yani en azindan yıkıcı olur. Ne bu maket ucak mı Gören de sanki çelik 50 metre kalınlıkta ki bir yere çarptı zannedecek
-
bana doğru gibi geldi
-
konuyla pek alası yok ama şu habere bakın lea.millet baya ciddiye alıyor bu tarihi.uzun zamandır bu tarihten ötürü komplo teorileri havada uçuşuyordu zaten.yarın görecez bakalım
http://www.aa.com.tr/tr/kategoriler/dunya/101914-dunyada-111111-cilginligi
http://www.aa.com.tr/tr/kategoriler/dunya/102098-q111111q-korkusu-piramit-kapattiracak
-
Free_Mans bunu yazdı:
-----------------------------Free_Mans bunu yazdı:
-----------------------------Hack_Fat_Hakkinen bunu yazdı:
-----------------------------Verilen bilgiler çok gerçekçi, daha doğrusu çok rasyonel. Sağlam verilere dayanıyor gibi görünüyor ama bu bilgilerin gerçekliği nerden sağlam bir şekilde sorgulanabilir ki? Örneğin uçağın kanatlarının böyle bir tepkiye dayanamayıp kırılacağı, çelik konstrüksüyonun erime sıcaklığı veya uçağın çelik malzemelerinin hangi tür çelik olduğu gibi bilgilerin gerçekçi olduğunu nerden kontrol edebiliriz?
Öyle bir dönemdeyiz ki hocam contorium'u bile güzel bir kurguyla yiyebiliyoruz. Onun için bu tür belgeselleri izlerim, fikir edinirim ama inanmam!
Yapılan testler var youtubede maketleriyle onları izle :W yada daha önceki uçak kaza şeylerine bak
-----------------------------peki uçağın kanadı hemen kırılıyorda o kadar hızla havada giderken o basınca ve rüzgara nasıl dayanıyor? uçak öyle hemen parçalanmaz hocam. ne bu maket oyuncak mı. ayrıca uçağın burun kısmı çok dayanıklıdır. önce uçağın ön kırmı binaya dalıyor orada ki direnci kırıyor ve daha sonra kanatlarla beraber dalıyor. ama yıkılması çok hızlı.
hava basıncıyla betonu bir tutuyosan ben daha bişey demiyorum
-----------------------------800 km hızda ki rüzgara dayanabilen bir şey galiba betonada dayanıklı olur, yani en azindan yıkıcı olur. Ne bu maket ucak mı Gören de sanki çelik 50 metre kalınlıkta ki bir yere çarptı zannedecek
-----------------------------"aerodinamik" biraz araştır hacım..
değişken ve esnek basınç nedir hava ile ilişkisi nedir nasıldır bir bak..
bırak binayı jilet gibi kesip geçmesini uçağın kanadına uçan bir kuş çarptığı zaman ne olduğunu bi gör istersen nasıl parçalarına ayrıldığını gör
ki biz çelikten bahsediyoruz.. kısacası belgesel için bişi diyemem ama bu olay doğru kuş bile kanadı/motoru un ufak edebilirip parçalıyorsa o bina neler yapar
-
video güzel hazırlanmış bana mantıklı geldi doğrusu :)
-
contorium tadında bir video, yalan çıkmasın sonra, fizikçi bir arkadaşın yorumlaması daha iyi. mustaphacan mesela :D quizleri toplamı karmaşık sayı olan mürid :D
-
herkes bilir kontoryum videosunu..tamamen saçmalıktı ama adam öyle bir anlatmış ki inanası geliyor insanın..
gelelim bu videoya.pulvarize olan binadan bahsediyor.pulvarize olan bina alttan başlayıp pulvarize olur nükleer patlamayla.nedense pulvarizasyon binanın tepesinden başlıyor :D..bazı şeyler inandırıcı geldi bağzılarıysa değil.. -
bunları çoluk çocuk biliyor nerde bahsedilmiyor.
-
hakkımızda hayırlısı..
-
obie bunu yazdı:
-----------------------------konuyla pek alası yok ama şu habere bakın lea.millet baya ciddiye alıyor bu tarihi.uzun zamandır bu tarihten ötürü komplo teorileri havada uçuşuyordu zaten.yarın görecez bakalım
http://www.aa.com.tr/tr/kategoriler/dunya/101914-dunyada-111111-cilginligi
http://www.aa.com.tr/tr/kategoriler/dunya/102098-q111111q-korkusu-piramit-kapattiracak
bekleyelim görelim bende çok merak ediyorum :)