Hikayenin Cevabı Sizce Nedir ??
-
Slmlar arkadaşlar,
Geçende bir büyüğümün bana aktardıgı hikayeyi sizlerle paylaşmak istiyorum..
Efendim yüzyıllar önce bir yerleşim yerinde topluluk olarak yaşayan insanlar varmış köyün etrafı surlarla cevrili falan.. Birgün buraya kendini peygamber ilan eden ben peygamberim diyen birisi gelmiş.. Köyde gruplaşmaya neden olmuş birileri ona inanmış birileri inanmmamış. Şehrin ileri gelenleri toplanıp konu hakkında konuşmuşlar demişler şehrimize birisi geldi peygambermidir değilmidir. Köyümüzü gruplara ayırdı gidişatımız hiç iyi değil buna bir çözüm bulalım.. En sonunda meydanda herkezin toplanıp ben peygamberim diyen kişinin peygamber oldugunu ispatlaması kararı çıkmıştır. Bir iki gün sonra meydanda köylüler toplanır şehrin ileri gelenlerinden birisi peygamber oldugunu ispatlada hepimiz senin yolunda gidelim eğer ispatlayamazsan köyümüze geldiğin gibi terket demiş. Peygamber oldugunu idaa eden kişide şu etraftaki surları görüyormusunuz herkez bir agızdan evet.. demişler. Peki ben bu surları dile getirsem benim peygamber olduguma inanırmısınız demiş herkez şankınlıkla surlara bakmışlar bu surlar taştan yapılmış taşlar konuşurmu hayır eğer bu kişi taşları konuşturursa peygamberdir demişler. Şehrin ileri gelenlerinden birisi eğer sen surları dile getirsen biz senin peygamber olduguna inanırız demiş. Kendini peygamber oldugunu iddaa eden kişide eyy surlar dile gelin diye haykırmış. Surlar dile gelip eyy köylüler bu kişiye inanmayın bu kişi peygamber değildir sözlerini söylemiş..
Sizce adam peygambermidir değilmidir ?
Bu hikayeye bakılarak ne gibi sorular çıkartılır ?
Soruların cevapları ne olur ?
Büyüğüm bu hikayeyi anlattı ama hikayenin cevabı varmıdır bilmiyorum :)
Gelelim sizin yorumlarınıza..
Not:Hikayeyi günler sonra kendim yazıya döktüğüm için anlatım hataları olabilir.. Orjinali elinde olan birisi paylaşırsa daha iyi anlaşılır...
-
hocam cevap çok basit adam duvarı kendi yetenegiylemi konuşturdu.Yani ben duvarı konuşturum dediyse. işin içinde ben varsa cevap bellidir. deccal örnegi gibi
içinde var zaten Peki ben bu surları dile getirsem cümlesi
-
kardelen442 bunu yazdı:
-----------------------------hocam cevap çok basit adam duvarı kendi yetenegiylemi konuşturdu.Yani ben duvarı konuşturum dediyse. işin içinde ben varsa cevap bellidir. deccal örnegi gibi
içinde var zaten Peki ben bu surları dile getirsem cümlesi
-----------------------------o kadar yüz yıl önce ve surların oldugu bir zamanda o kadar topluluğun içinde kendi yeteneğiyle o surları nasıl konuşturur tartışılır :)
ama yaklaşımındaki örnek güzel bence..(deccal)
-
Paradoks bir hikaye. Eğer peygamber değilse surları nasıl dile getirdi, eğer peygamber ise surlar neden onu yalancı çıkardı...
Paradoksların cevabı da olmaz...
Belkide peygamber değil sadece bir büyücü, Tanrı insanlara yol göstermiş olabilir...
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------Paradoks bir hikaye. Eğer peygamber değilse surları nasıl dile getirdi, eğer peygamber ise surlar neden onu yalancı çıkardı...
Paradoksların cevabı da olmaz...
Belkide peygamber değil sadece bir büyücü, Tanrı insanlara yol göstermiş olabilir...
-----------------------------İşte beni reelden gören tek mürid :)
Hala yatamadım ne iş ya :S
-
Aslında basit bir mantık kurulabilir.
Şu var olduğumuz zaman diliminde (inananlar için söylüyorum) sadece insanlar yok. bir takım farklı yapılarda varlıklar var. Bunların kimilerine insanlara isteediği şekillerde görünebilme ve insanların yapamadıklarını yapma gücü verilmiştir ancak insana iradesi dışında zarar vermeleri engellenmiştir.
Bu varlık insanların yapamadığı ancak kendi yapabildiği şey olan surları dile getirme eylemini gerçekleştirmiştir ve cahil düşünemeyen insanlarıniradesini kırıp istediğini yaptırabilir. Surlarda tam olarak bu yazdığımı desteklercesine onun bir peygamber olmadığını sahtekar olduğunu söylemiş olabilirler :)
yine de şu ahir zamanda pek derinlere inmeyin derim düşündükçe düşünesi geliyor insanın :):):):)
-
Aslında çok basit bir mantığı var işi ,zaten kafayı kurcalayan kısmıda budur..
Şahıs peygamber oldugunu iddaa ediyor ve surları konusturduguna göre peygamberdir hikayeye göre.
Velevkin ,köylülerin istediği tek ve net 1 şartı vardır (sadece surları konuşturmak ).
Surlar konuşuyor ama ne dediği önemli olmamalı köylülere göre çünkü onlar sadece surların konuşmasını istediler..
SADETE gelicek olursak ; gerçekleri görsekte bazen kendi sözlerimize bile ihanet ediyoruz, acaba gerçekleri görmek istiyormuyuz? asıl soru budur.
-
son peygamber hz. MUHAMMED dir ve ondan sonra da peygamber gonderilmiyecektir
yalnız anlattığın hikaye 2009 yıl once yani hz.İSA dan once gercekleşmişse bi ihtimal olabilir.
-
HeroiquE bunu yazdı:
-----------------------------SADETE gelicek olursak ; gerçekleri görsekte bazen kendi sözlerimize bile ihanet ediyoruz, acaba gerçekleri görmek istiyormuyuz? asıl soru budur.
-----------------------------offfffffffffff HeroiquE hajım sağlam nokta yakaladın varya bu cümlenin üzerine sabahlara kadar konuşulabilir ama benim dayanacak gücüm kalmadı yarın bu topic i takip edicem :)
-
adam söylemiş ispatlamasını istemişler
taşlar demiş hemen inanmışlarmı :S
taşlarda ispatlasın :D
durum
adam vs taşlar oldu sanki :D
-
buna benzer hikayeler anlatılır.
örneğin : gelceğimizde karşılaşacağımız veya karşılaşmayıp torunlarımıza veya evlatlarımıza vadedeceğimiz bir örnek.
deccal dünyaya geldiği vakit tüm dünya alemine ben allahım diye şirk koşacaktır. ve bizim insanlarımız senin tasviyen ettiğin hikaye gibi şüphe içinde kalacaklar ve aynı soruları ona yöneltecektir. ve deccal ispatlayacaktır bir insanın kafasını kesip tekrar ona can verebilecektir. insanların ona inanma sebebidir.
biraz hikaye dışı oldu ama hikayeye bağdaşlaştıralım. deccal geldiği vakit dünya alemindeki herşey dile gelicektir. örneğin taş dile gelip arkamda kafir var gelin vurun diyebilecektir.
bunun o kişilik her kim olursa olsun hiçbi alakası yoktur. o zaman zarfı içinde tüm hadiseler bir anda yaşanacağı için .
sen geleceğe nitelik bi hikaye yazmışsın.
hikayeyi biraz daha olgunlaştırabilirsin. nitelik kazandırabilirsin.