folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Hitler'in Gizli Türkiye Raporu



Hitler'in Gizli Türkiye Raporu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2003
    Erkek

    o donemde kim ne sekilde bukadar ayrintili bilgiyi toplayip bir araya getirdi...oyleki attigimiz  cop posetin icinde ne oldugunu anlatmamislar...bu adamlar o donemde bizim onlarin ucaklarina hava sahamizi acip acma sonucu halen ucak uretim cezasini cektigimiz bu kitlenin o donem adi davranmislarsa...bugun kimbilir kimler altimizda ne dehlizler acmislardir....siz ne dusunuyorsunu...!!!!!

     

    Almanya'da yaşayan Türk araştırmacı Şenol Şahin Çörekçi, Hitler'in Türkiye'yi işgal etmek amacıyla hazırlattığı iddia edilen askeri Türkiye raporuna ulaştı. 

    Çörekçi, 20 yıldır Almanya'da yaşayan Türkler başta olmak üzere, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemleri Türk-Alman ilişkileriyle ilgili incelemeler yaptığını anlattı. Hitler'in işgal etmeyi planladığı ülkelerle ilgili önceden detaylı bilgilerin yer aldığı raporlar hazırlattığını ifade eden Çörekçi, bu ülkelerden birinin de Türkiye olduğunu kaydetti. Çörekçi, son derece gizli ''Militargeographische Angaben Über Die Türkei-Türkiye'nin askeri ve coğrafi belgeleri'' adlı 217 sayfalık raporun, isminin açıklanmasını istemeyen emekli bir subayının ailesi tarafından saklandığını, araştırması sırasında bu rapora ulaştığını kaydetti.

    PETROL VE BORUN PEŞİNDEYDİ
    Hitler'in en büyük arzusunun Arap Yarımadası, Azerbaycan'daki petrol yatakları ve Türkiye'deki bor madenlerine ulaşmak olduğunu ileri süren Çörekçi, raporun ''Alman İstihbarat Merkezi tarafından 1935-1941 yılları arasında Berlin'de hazırlandığını'' iddia etti.

    Çörekçi, raporda Türkiye'nin büyüklüğü, sınırları, politik özellikleri, hava durumu, coğrafi bölgelere göre hastalıkları, deprem bölgeleri, akarsuları, sulu tarım yapılan bölgeleri, yetişen ürünleri, havalimanları, gemileri, trafik durumu, haberleşme imkanları, madenleri, su kaynakları, dili, yol güzergahları, askeri bölgelerin yerleşim planlarının detaylı şekilde yer aldığına dikkati çekti.

    İLGİNÇ DETAYLAR
    Raporda dönemin Türkiyesi ile ilgili ilginç bilgilerin yer aldığına değinen Çörekçi, şöyle konuştu:

    ''Raporda yazları sıcak Türkiye'de salgın hastalıkların çok görüldüğü ve bulaşma ihtimalinin yüksekliğinden, kışın çok sert geçtiği bölgelerde ise sobadan sızan gaz nedeniyle zehirlemelerinin çok görüldüğünden bahsediliyor. Raporda, iki bulaşıcı sinek türüne karşı dikkatli olunması isteniyor. Sarılık ve sıtmanın bu iki sinekten yayıldığı ve çok sayıda Türk'ün hayatını kaybettiği belirtiliyor.''

    Çörekçi, raporda askerlerin verem hastalığına karşı uyarıldıklarını, hastalığın daha çok mayıs-ekim döneminde yaygın şekilde görüldüğünün kaydedildiğini söyledi. Raporda Türk askerlerinin nisan, mayıs aylarında çok yağmur yağması, yaz aylarında ise bağırsak hastalıkları ve güneş çarpmaları nedeniyle hareket alanlarının daraldığının vurgulandığını anlatan Çörekçi, ayrıca birliklerin akarsu kenarlarında kurulması nedeniyle sel baskınlarına maruz kalındığının belirtildiğine de değindi.

    Dağların, ırmakların durumunun yanı sıra deprem bölgeleri ve nehir kenarlarında yetişen bitkilerin de raporda yer aldığına işaret eden Çörekçi, şunları söyledi:

    AYRINTILI RAKAMLAR
    ''Raporda Türkiye'de yaşayan azınlıklarla ilgili de detaylı bilgiler yer alıyor. 1935 verilerine göre nüfusun 15 milyon 839 bininin Müslüman, 125 binin Ortodoks, 32 bin 100'ünün Katolik, 8 bin 500'ün Protestan, 44 bin 500'ün Gürcü ve diğerleri şeklinde yer aldığı görülüyor. Raporda çiftçilikle, endüstriyle ve serbest meslekle uğraşan insan sayılarından, otobüs ve kamyon kullanan insan sayısına kadar tüm çalışan ve çalışmayan kesimlerin bilgileri detaylı şekilde yer alıyor. Raporda o yıllarda Türkiye'de 2 milyon 476 bin okur-yazar, 16 milyon 157 bin okuma yazma bilmeyenin yer aldığı kaydediliyor.''

    TÜRK ERKEĞİNİN YAPISI
    Çörekçi, raporda Türk erkeğinin yapısının, ''Sakin, geri çekilen, kişilere çok geç güvenen, çok çalışkan ve her zaman kazanmak isteyen, bazen de çok sinirli ama dürüst'' diye tanımlandığına dikkati çekti.

    Raporda, madenlerle ilgili bilgilerin de anlatıldığını ifade eden Çörekçi, Zonguldak ve Sivas'ın kömür madeni olarak çok zengin bir potansiyele sahip olduğundan bahsedildiği bilgisini veriyor. Bu rapora göre Derince'de 100 bin ton, Ankara ve Sivas'ta 80 bin ton, Eskişehir'de 50 bin ton, Kayseri'de 40 bin ton, İzmit ve Afyonkarahisar'da 30 bin ton, Diyarbakır'da 20 bin ton kömür rezervi bulunuyor.

    Çörekçi, raporda ayrıca Türkiye'nin en önemli tren bağlantılarının, iç ve dış hatlarla sınırlardaki bağlantı noktalarının, Suriye-Irak ve Sovyetler Birliği bağlantılarının haritalarla yer aldığı bilgisini verdi.

    Türkiye'de hangi şehirde kaç benzinlik olduğu, benzinin şehirden şehre gidilirken yetip yetmediğinin de hesaplanarak belirtildiğine de dikkati çeken Çörekçi, benzinin küçük şehirlerde ve kasabalarda bakkallardan dahi alınabilineceğinin belirtildiğini, ayrıca raporda illerdeki tamirhanelerin yerlerinin de belirtilerek, araç yedek parçasının sadece İstanbul'dan temin edilebileceği bilgilerinin yer aldığını anlattı.

    Bu rapora göre o yıllarda Türkiye'de 3 bin 443 otomobil, 721 otobüs, 5 bin 197 kamyon, 143 traktör bulunduğunu kaydeden Çörekçi, benzin istasyonları ve araç tamirhanelerinin yerinin de rapora işlendiğini bildirdi.

    Türklerin yemek kültürüyle ilgili bilgilerin de yer aldığını anlatan Çörekçi, Trabzon'da hamsi ve yunus tüketildiği bilgisinin de rapora girdiğine işaret etti.

    DENİZDEKİ TUZ DERECELERİ BİLE ÖLÇÜLMÜŞ
    Raporda bir birinden ilginç bilgilerin yer aldığını vurgulayan Çörekçi, denizlerdeki tuz derecelerinin de ölçüldüğünü, Anadolu'nun çeşitli şehirlerinden denizlere geçiş mesafelerinin belirtildiğini kaydetti.

    Raporda en iyi hastanelerin olduğu illerin de belirtilerek, hastane yatak kapasiteleri ve bulaşıcı hastalıklara yönelik müdahalede bulunan hastanelerin yer aldığına dikkati çeken Çörekçi, Türkiye genelindeki özel hastane sayısının 3 bin 230 olarak yer aldığı raporda yabancıların kurduğu hastane sayıları ve yatak kapasitelerinin bulunduğunu da kaydetti.

    Raporda iki sayfanın Türkçe'ye ayrıldığını da belirten Çörekçi, burada çok kullanılan kelimelerin yer aldığını kaydetti.

    "BERLİN'DE 500 TÜRK ÖLDÜRÜLDÜ"
    Hitler'in Türklere zarar vermediğine ilişkin bilgilerin gerçeği yansıtmadığını savunan Çörekçi, şunları söyledi:

    ''Berlin'de 500'e yakın Türk asıllı Yahudi'nin öldürüldüğünü biliyorum. Tanıklarıyla görüştüm. Hitler'den kurtulan İsaak Behar adlı kişi bana yaşadıklarını anlattı. Almanya'da Yahudilere yönelik baskılar artınca Türk asıllı Yahudiler Türk Büyükelçiliği'ne sığınmak istiyorlar ancak bunlar engelleniyor. Büyük bir çoğunluğunun öldürüldüğünü biliyoruz.''

    Çörekçi, ''Elimizde bulunan verilere göre Hitler, Almanları destekleyen Müslüman ülkeler ve diğer Türk unsurlarından çekindiği için işgal amacından vazgeçmek zorunda kalmıştır'' diye konuştu


    Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shadowjedi
    shadowjedi's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek
    Bir de Anadolu cephesi açıp daha çabuk agd olmak işine gelmedi Hitler in demek ki.Rusya da yediği dayağın acısı tazeyken bir de Anadolu ya bulaşsaydı muhtemelen daha da çabuk taklaya gelirdi.

    Takdire şayanı olmaz bu işin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2003
    Erkek

    shadowjedi bunu yazdı:
    -----------------------------
    Bir de Anadolu cephesi açıp daha çabuk agd olmak işine gelmedi Hitler in demek ki.Rusya da yediği dayağın acısı tazeyken bir de Anadolu ya bulaşsaydı muhtemelen daha da çabuk taklaya gelirdi.
    -----------------------------
    yok taklaya gelmezdi  aksine bugun rusya veya yarisi alman olurdu...hitler karadenizden girmek isterken turkiyenin o zaman yapmis oldugu en mantikli secimdi izin vermemesi...egerki izin vermis olsaydi sibirya cehenneminde donup kalmazdi...ama eninde sonunda karadenizden girerken donusu bos geciremezdi o denli hirsli bir liderin donusu bos gecirmek berlini kayip etmek kadar aci olurdu mutlaka turkiye'yede ugramadan etmezdi..o donemin sadece turk nufusun 15 milyon olup geri kalanlarin azinlik raporundan olusu felaket olurdu..


    Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek
    Adolf Hitler


    Mustafa Kemal; bir milletin, bütün vasıtalarından mahrum edilse dahi, kendini kurtaracak vasıtaları yaratabileceğini ispat eden adamdır.


    Doğal zenginliklere Rusya üzerinden erişeceğiz. Türkiye'ye girersek zafer için bütün Türkleri öldürmemiz gerekir. (1941 - Alman orduları Türk sınırına dayandığı sırada)
     

    Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    Çılgın adam saldırsaydı çoktan saldırırdı ama o kadar da değil.

    'milli şef' fazlasıyla hitlerciydi..

    Hitlerde nazi ordusuna gerekli araştırmayı yapmış. Hem avrupa hem ruslar üstüne Türkiye ye girseydi ziki tutardı. Belki avrupa ve rusyayı tamamne ele geçirip yatıştırdıktan sonra Türkiye'ye girebilirdi ama o şartlar altında girmesi imkansızdır.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esrardede
    esrardede's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Eylül/2005
    Erkek

    COURAGE_x bunu yazdı:
    -----------------------------

    shadowjedi bunu yazdı:
    -----------------------------
    Bir de Anadolu cephesi açıp daha çabuk agd olmak işine gelmedi Hitler in demek ki.Rusya da yediği dayağın acısı tazeyken bir de Anadolu ya bulaşsaydı muhtemelen daha da çabuk taklaya gelirdi.
    -----------------------------
    yok taklaya gelmezdi  aksine bugun rusya veya yarisi alman olurdu...hitler karadenizden girmek isterken turkiyenin o zaman yapmis oldugu en mantikli secimdi izin vermemesi...egerki izin vermis olsaydi sibirya cehenneminde donup kalmazdi...ama eninde sonunda karadenizden girerken donusu bos geciremezdi o denli hirsli bir liderin donusu bos gecirmek berlini kayip etmek kadar aci olurdu mutlaka turkiye'yede ugramadan etmezdi..o donemin sadece turk nufusun 15 milyon olup geri kalanlarin azinlik raporundan olusu felaket olurdu..


    -----------------------------

     

    O dönem Türkiyesinde stabil yol miktarı yüzde on dahi değildi,Avrupa tipi düz alanda savaşma pratiği olan Almanların Anadolu'da bir miktar ilerledikten sonra durmaları muhtemeldi,Batı bölgelerde de çuvalamaları mümkündü,iklimden ziyade coğrafya ve en önemlisi insan faktörü,,yıpratma savaşında eninde sonunda durmak ya da geri çekilmek durumda kalacaklardı,hele ki diğer cephelerdeki durumlarını göz önünde bulundurursak,ama o vakitten sonra Almanya'ya onca gurbetçi gider miydi bilmem.


    Yakınınızdan geçerken tıslayan kaç şey sayabilirsiniz?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Aralık/2009
    Erkek

    Güneyde afrikaya saldırdı, kuzeyde rusyaya saldırdı, batıda ingiltereye amerikaya savaş ilan etti, yunanistanı kadar işgal edip bizimle sınır oldu, tesadüfen Türkiyeye saldırmayı unutmuş öylemi, aptal olmayın lütfen, hitler'in Türkiyeye saldırmama sebebi Türklerden korkması değildir, aynı anda tüm dünyanın en büyük güçlerine savaş açmış bir çılgından bahsediyoruz, luftwaffe deki uçak kadar araba yoktu Türkiyede. 

    Ben hitler'in türkiyeye saldırmamasının sebebini, 1. dünya savaşına bağlıyorum, bu savaş hitler'in hayatının dönüm noktasıdır. Osmanlı ve almanya aynı cephedeydi, hitler alman demirhaç nişanı aldı, bu nişan dönemin 2 Türk genelkurmay başkanı fevzi çakmak ve kazım orbay'da da vardır.

    http://www.tsk.tr/1_tsk_hakkinda/1_2_genelkurmay_baskanlari/konular/fevzi_cakmak.htm

    http://www.tsk.tr/1_tsk_hakkinda/1_2_genelkurmay_baskanlari/konular/kazim_orbay.htm

    Birinci dünya savaşının hitler üzerindeki büyük etkisinin bir ispatıda, hitlerin fransızlarla ateşkes anlaşmasını, birinci dünya savaşında almanların yenilgiyi kabul ettiği tren vagonunda yapması,ve bu an için, hayatımın en büyük hassas anı demesidir.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Rethondes_Antla%C5%9Fmas%C4%B1

     

    Tabiki bu da sadece bir görüş, doğrudur demiyorum, ancak bildiğim birşey varsa, hitlerin psikolojisindeki bir adamın, Türklerden korkuyor diye Türkiyeye saldırmamasının saçmalık olduğudur.


    What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shadowjedi
    shadowjedi's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek
    işgal etmek değil,elinde tutmak gibi bir durumu var sonuçta,alan olarak analiz yaptırdığı kadar tarihsel geçmişini de biliyordur buranın.girdiği takdirde çıkamamak da var,bakın Anadolu tarihi bu tip olaylarla dolu,haçlı seferlerinden kurtuluş savaşına dek bu coğrafyada nasıl bir gerilla ve vur kaç savaşı verilmiş,yapanlar kim.Zaten bunun en bariz örneğini Rusyada birfiil yaşadılar.

    Takdire şayanı olmaz bu işin...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    o dönem için almanlar ve türkler yakın dostlardı.. ben bu rapora inanmıyorum.


    NesTo | same shit diffirent asshole
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    Konuyu kirletmeyin !

    ---

    Evet ortada bir soy kırım var. Fakat bu yahudilerin elinde tuttuğu film piyasasında abartmanın yanı sıra ; 

    - Savaş sırasında sanayii gelişir. Mükemmel alman mühendisliği, mükemmel alman teknolojisi Naziler dönemine ait,

    - Mükemmel otobanları yine naziler dönemine ait,

    - Türkiye ye yaptırdığı (mekkeye yada medineye giden demiryolu) yine hitlerin eseri,

    - İyi-kötü tartışılır ; savaş sırasında esirlerle, yahudilerle fazlasıyla deney yapıldı. Bu sağlık sektörünün gelişmesinde etkin rol oynadı,

    - Bunların dışında kullandıkları mp44 , yada diğer savaş silahları gibi bir sürü harikanın arkasında (ki bugün bile bir çoğu kullanılıyor) mükemmel ötesi bilim yatmaktadır. Bu bilimin alt yapısı yine Nazilerde ve devşirmelerden oluşur,

    - Bu gün Amerika ve Avrupa'da gördüğünüz o mükemmel bilim ve mükemmel bilim adamlarının bir çoğunun temelinde ; Nazilerden kaçan (yenildikten sonra özellikle) ve Amerika yada başka ülkelere giden bilim adamların bilgileri mevcuttur.

    ---

    Sizler bu adama baktığınızda sadece kin nefret görebilirsiniz, fakat ben bunların dışında dahilikte görüyorum. Direkt Hitler'e ve dolaylı yoldan Nazi Almanyasına. Organizasyonları, yapıları, teknolojileri vs.. vs.. vs..

     

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cran_s
    cran_s's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek

    Türkiye ye saldırmak isteseydi ya da Türkiye ye saldırmanın zamanı gelseydi zaten saldırıdı Türkiye hakkında istihbarat raporları tutması gayet normal her ülkenin yaptığı birşey zaten.

    Günümüz Almanyasının elinde bu raporun çok daha detaylısı olduğuna eminim

Toplam Hit: 3757 Toplam Mesaj: 14