Hız Sorusu
-
erdemcakmak bunu yazdıAnaMuhalefet bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
Bu konuya atılan bazı mesajlara bakarak sitedeki üyelerin ve küçük bir çıkarım olarak Türkiye'deki belli bir yaş kesiminin şu anki eğitim seviyesinin rezaletini görme fırsatım oldu.Ülkemizin geleceği hiç parlak değil.
"
Ortalamalar çakıldı
LYS test ortalamalarında 2011’e göre tüm testlerde fark edilir düşüşler meydana geldi. 50 soruluk matematik testinde 13,17’lik ortalama 2011’de 15,12; 30 soruluk geometri testinde 6,73’lük ortalama 2011’de 8,53 olarak hesaplanmıştı. 30 soruluk fizik testindeki 9,79’luk ortalama 2011’de 7,53; 30 soruluk kimya testinde 9,87’lik ortalama 2011’de 11,43; 30 soruluk biyoloji testinde 10,08’lik ortalama yine 2011’de 11,37 olarak ortaya çıkmıştı...................
Fizik testinde 13 bin 917 aday, Kimya testinde 21 bin 800 aday ve Biyoloji testinde 10 bin 271 aday sıfırdan küçük puan aldı."
Bu soruyu sormak hakarettir.
-
Kamyon degilde otobüs ile yapalım otomobil 120 km yaparken otobüs 90 km de giderken kafa kafaya gidiyor yani büyük araçların km ayari hiz limitleri oldugu için düşük gösteriliyor yani otobüs daha hizli gider tekerlegi büyük olan araç az tur atar çok yol gider mesela bir büyük insan bile bir cocuk adımını hesaplayin büyük insan bir adimda 50 cm adim atiyorsa kücük bebek cocuk 10 cm 15 cm atiyor
-
ottomanmurat bunu yazdı
Kamyon degilde otobüs ile yapalım otomobil 120 km yaparken otobüs 90 km de giderken kafa kafaya gidiyor yani büyük araçların km ayari hiz limitleri oldugu için düşük gösteriliyor yani otobüs daha hizli gider tekerlegi büyük olan araç az tur atar çok yol gider mesela bir büyük insan bile bir cocuk adımını hesaplayin büyük insan bir adimda 50 cm adim atiyorsa kücük bebek cocuk 10 cm 15 cm atiyor
daha ne kadar batıracaksınız sabırla bekliyorum :)
-
hocam:D adım zaten görece bi uzunluk, sabit degil, ama km sabit. guvercin, kartal, otobus, insan, el arabası, fare bunların hepsi saatte 10 km hızla gidiyosa, saatte 100 km yol alcaklarına gore, aynı hızdadır. çunku km arabanın tekerlegiyle kusun kanadıyla alakalı degildir. tek fark: kamyonun tekeri daha az döner.. heee soru şöyle olsa haklısın:
kamyonun tekerlegi 100 tur dondugunde, otomobilin tekerlegide 100 tur dondugunde hangis daha çok gider.. o zaman kamyon :D sıçmayn hacı knuya ya. walla utandım amk -
aynıı :) 7. sınıfta hocama sormuştum bende kamyon taraftarıydım iyi daşak geçmişti sınıtakiler :)
-
bu nasil konu boyle. 7 sayfa bi de
adam gibi bir soru sorayim da degsin bari,
isik hiziyla giden arabanin farlarini yakarsan ne olur?