Hız Sorusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kknd
    kknd's avatar
    Erkek
    erdemcakmak bunu yazdı
    AnaMuhalefet bunu yazdı
    torpedo_XL bunu yazdı

Bu konuya atılan bazı mesajlara bakarak sitedeki üyelerin ve küçük bir çıkarım olarak Türkiye'deki belli bir yaş kesiminin şu anki eğitim seviyesinin rezaletini görme fırsatım oldu.Ülkemizin geleceği hiç parlak değil.

http://gundem.milliyet.com.tr/gencler-lys-de-tel-tel-dokuldu/gundem/gundemdetay/21.07.2012/1569794/default.htm

"
    Ortalamalar çakıldı
    LYS test ortalamalarında 2011’e göre tüm testlerde fark edilir düşüşler meydana geldi. 50 soruluk matematik testinde 13,17’lik ortalama 2011’de 15,12; 30 soruluk geometri testinde 6,73’lük ortalama 2011’de 8,53 olarak hesaplanmıştı. 30 soruluk fizik testindeki 9,79’luk ortalama 2011’de 7,53; 30 soruluk kimya testinde 9,87’lik ortalama 2011’de 11,43; 30 soruluk biyoloji testinde 10,08’lik ortalama yine 2011’de 11,37 olarak ortaya çıkmıştı.

..................

Fizik testinde 13 bin 917 aday, Kimya testinde 21 bin 800 aday ve Biyoloji testinde 10 bin 271 aday sıfırdan küçük puan aldı."

Bu soruyu sormak hakarettir.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Erkek

Kamyon degilde otobüs ile yapalım otomobil 120 km yaparken otobüs 90 km de giderken kafa kafaya gidiyor yani büyük araçların km ayari hiz limitleri oldugu için düşük gösteriliyor yani otobüs daha hizli gider tekerlegi büyük olan araç az tur atar çok yol gider mesela bir büyük insan bile bir cocuk adımını hesaplayin büyük insan bir adimda 50 cm adim atiyorsa kücük bebek cocuk 10 cm 15 cm atiyor

Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ottomanmurat bunu yazdı

Kamyon degilde otobüs ile yapalım otomobil 120 km yaparken otobüs 90 km de giderken kafa kafaya gidiyor yani büyük araçların km ayari hiz limitleri oldugu için düşük gösteriliyor yani otobüs daha hizli gider tekerlegi büyük olan araç az tur atar çok yol gider mesela bir büyük insan bile bir cocuk adımını hesaplayin büyük insan bir adimda 50 cm adim atiyorsa kücük bebek cocuk 10 cm 15 cm atiyor

daha ne kadar batıracaksınız sabırla bekliyorum :)

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dbcooper
    dbcooper's avatar
    Erkek

hocam:D adım zaten görece bi uzunluk, sabit degil, ama km sabit. guvercin, kartal, otobus, insan, el arabası, fare bunların hepsi saatte 10 km hızla gidiyosa, saatte 100 km yol alcaklarına gore, aynı hızdadır. çunku km arabanın tekerlegiyle kusun kanadıyla alakalı degildir. tek fark: kamyonun tekeri daha az döner.. heee soru şöyle olsa haklısın:
    kamyonun tekerlegi 100 tur dondugunde, otomobilin tekerlegide 100 tur dondugunde hangis daha çok gider.. o zaman kamyon :D sıçmayn hacı knuya ya. walla utandım amk

yan yatarak üzüm yiyen roma imparatoru
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selo-g
    selo-g's avatar
    Erkek

aynıı :) 7. sınıfta hocama sormuştum bende kamyon taraftarıydım iyi daşak geçmişti sınıtakiler :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

bu nasil konu boyle. 7 sayfa bi de

adam gibi bir soru sorayim da degsin bari,

isik hiziyla giden arabanin farlarini yakarsan ne olur?

All I need is a possibility.
Toplam Hit: 8282 Toplam Mesaj: 67