Hızlı Şarj Aleti Bataryanın Ömrünü Bitirir Mi ?
-
Telefonun orjinal şarj aleti çok yavaş şarj ediyor. Birde batarya 2.400 amper olunca dolmak bilmiyor. 2 amperlik şarj aleti alsam bataryayı yorar mı sizce ?
-
nokia e71 var, 4 senedir hızlı sarj yani 2amperle sarj ediyorum. 2 farklı batarya, ilk günkü gibi.
Note3 bir yıldır 2amperle sarj ediyorum, ilk günkü gibi.
etkisi yok diyemem batarya ömrüne, batarya işi şans işi.
-
şimdi o birazda piline göre değişir,
-
ben general mobile dst q100 ve samsung monte 'de yapmıştım bu hızlı şarj olayını. ikisini de fuller yanıma alırdım yarımşar gün kullanabiliyordum :D
-
note serisi telefonlarda orjinal sarj aleti zaten 2A lik. telefonu ve pil'i pek etkilemez ama aksam sarja tak sabah cikar seklinde yapmani tavsiye etmem. %100'u gorunce cihaz 1 saat icinde bence cikarilmasi lazim. Kaliteli telefonlarda sarji kesen devre vs oluyor ama kalitesi dusuk telefonlarda pil o zmn nanaya baglamaya basliyor.
-
xiaomi powerbank 10400 la mı şarj ediyorsun ?
-
Hızlı şarj pil ömrüne etki eder. Ancak pil ömrüne sadece hızlı şarj etki etmez. Birde hızlı şarj var hızlı şarj var. Hızlı şarj yaparsın alet 3 ayda ömrünü yer. Hızlı şarj yaparsın alet 3 yılda pilin ömrünü yemez. Pilin dayanıklılığı ve kalitesi önemli olan ve şarj kontrol devresinin önemidir.
lion piller durduğu yerde oda sıcaklığına göre değişken olarak yıllık %3 den %XX değerlerine kadar kapasitesi düşer.
DrKill tarafından 22/Ara/14 21:55 tarihinde düzenlenmiştir -
Şimdi burada bilinmesi gereken bazı şeyler var.
birincisi şarj kontrol kısmı telefonda mı, yoksa şarj cihazının içinde mi?
Telefonda ise ne kadar yüksek akım verirsen ver, telefon pili standart akımla şarj edecektir. bu durumda pil akım yüzünden zarar görmez(tabii şarj cihazı AC akım falan kaçırmıyosa)
şarj kontrol telefonda değil de şarj cihazındaysa ve telefon da aldığı akımı gerilimi doğrudan pile veriyorsa(zaten üretici şarj cihazının akımını da buna göre tasarlıyordur) bu durumda şarj cihazı seçiminde dikkatli olmak lazım. Çünkü fazla akım kontrolsüzce doğrudan bataryaya gidecektir.
bir durum daha var, yanlış bilmiyorsam eğer li-on pillere özgü bazı durumlar var. hızlı şarjda da yavaş şarjda da pile zarar veriyor(oysa diğer pil türlerinde şarj ne kadar yavaş olursa, pil ömrü de o kadar uzun oluyordu). Yine yanlış bilmiyorsam li-on pillerde olması gereken şarj akımı batarya kapasitesinin yaklaşık yarısı diye biliyorum. Örneğin discovery pili 1.8amper şarj cihazı 1 amper, G3 pili 3 amper şarj cihazı ise 1.8 amper.
bu söylediklerimden %100 emin değilim kendiniz de araştırın. Ayrıca rastgele şarj cihazı kullanmayın, hem pil ömrüne zarar verirsiniz, hem de telefon ve pilin sapıtmasına sebep olabiliyor bazı şarj cihazları(özellikle AC akım kaçıran adi şarj cihazları)
en güzeli her zaman orijinal şarj cihazı. çünkü adamlar ona göre hesaplamalarını yapıyorlar.
-
antivir-US bunu yazdı
Telefonda ise ne kadar yüksek akım verirsen ver, telefon pili standart akımla şarj edecektir. bu durumda pil akım yüzünden zarar görmez(tabii şarj cihazı AC akım falan kaçırmıyosa)
şarj kontrol telefonda değil de şarj cihazındaysa ve telefon da aldığı akımı gerilimi doğrudan pile veriyorsa(zaten üretici şarj cihazının akımını da buna göre tasarlıyordur) bu durumda şarj cihazı seçiminde dikkatli olmak lazım. Çünkü fazla akım kontrolsüzce doğrudan bataryaya gidecektir.
bir durum daha var, yanlış bilmiyorsam eğer li-on pillere özgü bazı durumlar var. hızlı şarjda da yavaş şarjda da pile zarar veriyor(oysa diğer pil türlerinde şarj ne kadar yavaş olursa, pil ömrü de o kadar uzun oluyordu). Yine yanlış bilmiyorsam li-on pillerde olması gereken şarj akımı batarya kapasitesinin yaklaşık yarısı diye biliyorum. Örneğin discovery pili 1.8amper şarj cihazı 1 amper, G3 pili 3 amper şarj cihazı ise 1.8 amper.
bu söylediklerimden %100 emin değilim kendiniz de araştırın. Ayrıca rastgele şarj cihazı kullanmayın, hem pil ömrüne zarar verirsiniz, hem de telefon ve pilin sapıtmasına sebep olabiliyor bazı şarj cihazları(özellikle AC akım kaçıran adi şarj cihazları)
en güzeli her zaman orijinal şarj cihazı. çünkü adamlar ona göre hesaplamalarını yapıyorlar.
xiaomi powerbank nasıldır hocam bi incelesene
rapidhacker550 tarafından 22/Ara/14 22:40 tarihinde düzenlenmiştir -
rapidhacker550 bunu yazdı
xiaomi powerbank 10400 la mı şarj ediyorsun ?
Yok hocam normal şarj ile.
-
rapidhacker550 bunu yazdıantivir-US bunu yazdı
xiaomi powerbank nasıldır hocam bi incelesene
Xiaomi candır :D araba yapıyorlar bende çıksın param olursa ilk arabam o olacak :)