folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Hoca Hanım Tv Bayanlardan Yazılım Dersleri

Hoca Hanım Tv Bayanlardan Yazılım Dersleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebJas
    WebJas's avatar
    Erkek
    NigraSilva bunu yazdı

Dabuluve dabuluve dabuluve klasörü dedi benim gözler karardı.

ahaha

bilmediklerimi ayaklarımın altına alsam başım göğe ererdi..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Lise seviyesinde programcılık eğitimi veren öğretmen tarzıyla anlatıyorlar. Anlatımdaki cümlelerin büyük çoğunluğu kitap cümlesi. :)

Bu projeden pek bir şey çıkacağını sanmıyorum. Çünkü muhtemelen sitedeki anlatımların ötesindeki konulara geçemeyecekler. Programcılık temellerini ezberden almak isteyen birisinin başvuru kaynağı olabilir. Sakın bu cümlelerden sexist bir yaklaşım sergilediğim anlaşılmasın. Bu sitedeki gibi anlatım yapan erkeklerin de sayısı oldukça fazla ve ben onlara da bu şekilde yaklaşıyorum.

Hakkımızdaki bölümündeki şu kısım dikkatimi çekti,

"Günümüzde Böte’den mezun olup da atanmak çok zor. Bunu tüm böte mağdurları iyi bilir. E ne yapalım bizi öğretmen olarak atamazlarsa biz kendi kendimizi atarız dedik ve böyle bir site yapmaya karar verdik."

Atandıktan sonra da böyle eğitim vermeye devam edeceklerse hiç atanmasınlar. En azından kavramların adları konusunda biraz hassas davranabilirler. Ya tamamen Türkçe'ye çevirip o şekilde anlatın ya da kavramın kendi diline özgün bir şekilde belirtin. Gerçi bunlar hep ezberden kaynaklanıyor ama neyse...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

bizim bölümdeki kızların projesi buralara kadar gelmiş, vay bee :)

goo.gl/qBNZmW
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

hepsi ayni sinifin ogrencileri seneye mezun olacaklar ve buyuk ihtimallede bu siteyi bitirme projesi olarak danismanlarina gosterirlerse projeden gecer not alirlar hatta yuksek not alirlar. ama gel gor ki icerik konusunda tamamen vasat bir yapim. aslinda bu tur projeler kadinin programcilik konusunda yeterlilik seviyesindeki kabiliyete dogustan ve daha sonra kendini gelistirerek de sahip olamadiginin en buyuk kanitidir.

bilg.muh okuyorum, programcilik okuyorum falan filan diye bidi bidi konusan kadinlari hic bir bok okumadan inim inim inleten erkeklerin olmasi ise bu konuda erkeklerin dogustan bir yetenege sahip oldugunun kanitidir. aslinda dunya geneline bakildiginda da onemli sirketlerin en dassakli programcilari tamamen erkektir. akliniza gelebilecek en saglam oyunlarin grafik tasarimcisindan tutun oyun motorunu kodlayan yada oyunu kodlayanlarin buyuk bir bolumu erkektir. kadinlar bu konuda yeteneksizdir.

http://burcudogan.com/ ; istisnalar kaideyi bozmaz

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enesshn18
    enesshn18's avatar
    Erkek
    DevilKingtr bunu yazdı

way gurban olduklarım way pehepe diyen dillere bak

pehepe den sonra koptum :D

barmak bassak olurmu gadasını aldığım :D
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek
    blackhammer bunu yazdı

hepsi ayni sinifin ogrencileri seneye mezun olacaklar ve buyuk ihtimallede bu siteyi bitirme projesi olarak danismanlarina gosterirlerse projeden gecer not alirlar hatta yuksek not alirlar. ama gel gor ki icerik konusunda tamamen vasat bir yapim. aslinda bu tur projeler kadinin programcilik konusunda yeterlilik seviyesindeki kabiliyete dogustan ve daha sonra kendini gelistirerek de sahip olamadiginin en buyuk kanitidir.

bilg.muh okuyorum, programcilik okuyorum falan filan diye bidi bidi konusan kadinlari hic bir bok okumadan inim inim inleten erkeklerin olmasi ise bu konuda erkeklerin dogustan bir yetenege sahip oldugunun kanitidir. aslinda dunya geneline bakildiginda da onemli sirketlerin en dassakli programcilari tamamen erkektir. akliniza gelebilecek en saglam oyunlarin grafik tasarimcisindan tutun oyun motorunu kodlayan yada oyunu kodlayanlarin buyuk bir bolumu erkektir. kadinlar bu konuda yeteneksizdir.

http://burcudogan.com/ ; istisnalar kaideyi bozmaz

büyük programların creditlerinde kadın isimleri gözüme çarpıyor hocam. ayrıca ada lovelace ilk programcı ve programlamanın temelini atan kişi bir kadındır.  fakat o avrupa kadını bu başka bir mevzu.

enjoy i'm vaccinated
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

tabi ki kadindan programci olmaz demiyorum sadece istisnalar kaideyi bozmaz diyorum o buyuk programlarin creditlerinde kac kadin adi goruyorsun? yerli yabanci firma fark etmez yurtdisinda kadinlar programcilik egitimi almalarina ragmen yinede bir erkek kadar basarili olamiyorlar. isin gercegi kadinlarin kariyer konusunda erkeklerle yarisamadiklari bir meslektir programcilik.

php duzenlemesi;

pi eyç pi ney lan bildigin pe he pe iste dogru soyluyorlar turkiye de yasiyorsunuz anadiliniz turkce. siz mp3'e em pi uc diyorsunuzdur. em pi tri mi diyorsunuz yoksa me pe uc mu? asp'ye buyuk bir kesim a se pe diyordur ama pe he pe denilince garipsiyordur.

blackhammer tarafından 30/Nis/13 21:02 tarihinde düzenlenmiştir

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Erkek

Gayet güzel olmuş emek harcanmış belkide küçük kızlar bu videoları görüp motive olup yazılıma yönelicek ne diye beğenmedinizki yok pehepe diyormuş piheyçpi demedi diye bilmiyormu oldu yani :D alla alla

http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek

görmeyen gülmeyen kalmasın up:D

..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    blackhammer bunu yazdı

tabi ki kadindan programci olmaz demiyorum sadece istisnalar kaideyi bozmaz diyorum o buyuk programlarin creditlerinde kac kadin adi goruyorsun? yerli yabanci firma fark etmez yurtdisinda kadinlar programcilik egitimi almalarina ragmen yinede bir erkek kadar basarili olamiyorlar. isin gercegi kadinlarin kariyer konusunda erkeklerle yarisamadiklari bir meslektir programcilik.

php duzenlemesi;

pi eyç pi ney lan bildigin pe he pe iste dogru soyluyorlar turkiye de yasiyorsunuz anadiliniz turkce. siz mp3'e em pi uc diyorsunuzdur. em pi tri mi diyorsunuz yoksa me pe uc mu? asp'ye buyuk bir kesim a se pe diyordur ama pe he pe denilince garipsiyordur.

adamsin

goo.gl/qBNZmW
Toplam Hit: 6754 Toplam Mesaj: 52