folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Hocalar Hatam Nerde Ya (Visual Basic)

Hocalar Hatam Nerde Ya (Visual Basic)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    juniourfalcon
    juniourfalcon's avatar
    Erkek

select case komutunu kullan o daha iyi sorun olmaz o zaman

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Erkek

And yaptıysan And leri Andalso yap.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

hacım bu gidişle senin kodları baştan yazacaz zaten :D ayrıca o if döngüsündeki or ifadesi de olmaz and ile değiştireceksin :D

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nobel
    Nobel's avatar
    Erkek
    crafty bunu yazdı

hacım bu gidişle senin kodları baştan yazacaz zaten :D ayrıca o if döngüsündeki or ifadesi de olmaz and ile değiştireceksin :D

hocam if döngü değil sorgudur ufak bir düzeltme sadece yanlış anlama :)

http://goo.gl/0i2Fv
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Theholiqan
    Theholiqan's avatar
    Erkek

Hocam valla şu illetten birşey çakmıyom c++ gibi dillerlede şimdi görsellik zor aslında c#.net falan var ama bende tek vb.net varmış Allah ım ne suçum vardı da vb ile beni imtihan edion

Bize çağ dışı diyorlar Doğrudur; Çağlar açtık, çağlar kapattık Çağlar bizden geri!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Theholiqan bunu yazdı

Hocam valla şu illetten birşey çakmıyom c++ gibi dillerlede şimdi görsellik zor aslında c#.net falan var ama bende tek vb.net varmış Allah ım ne suçum vardı da vb ile beni imtihan edion

vb nin syntaxı daha kolay geliyor bana. sürekli süslü parentez açıp kapatmak zorunda değilim yada boş yere () yapmak.. keza if için de

== yerine = daha mantıklı geliyor. 

if a = b  then

...

else

...

end if

birer ingilizce cümleciği gibi eğer b a ya eşitse then şunu yap.. değil ise bunu yap.  

belki bana kolay gelmesinin sebebi qbasic ile bu işe başlamam olabilir. c tabanlı dillerin syntaxını ilk başlarda yardırgamıştım ama artık alıştık .. 

vb.net gayet güzel bir dil. microsoft vb bilenleri mağdur etmemek için vb.net i çıkarttı. zaten önemli olan syntaxdan çok frameworkudur.

frameworku bildikten sonra vb.net, c# fark etmemesi gerek pek.

zor kısımları da var mesela casting işlemleri için biraz daha uğraşıyorsun. (Ctype,directcast) bir de değişken tanımlarken biraz daha uzun yazmak zorundasın (dim ve as)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Erkek

...[Bir mesaj yazmıştım da gereksiz oldugunu farkettim ama silemedim mod lar silerse iyi olur]...

Fatih54 tarafından 30/Oca/13 22:36 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

if a = b  then

...

else

...

end if

O yüzden C/C++'taki gibi 

if ( ( a = birİşlev() ) == "evet" ) gibi kafa karıştırıcı kullanımlara girişmiyoruz:D VB6'nın rahatlığı ise hiçbir dilde yok:) freeBASIC ile sistem bile programlayabiliriz:)

Ayrıca yukarıdaki söz-dizimi http://en.wikipedia.org/wiki/Dangling_else karmaşıklığından da kurtarıyor.

Olaylara karışmayın!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

if a = b  then

...

else

...

end if

O yüzden C/C++'taki gibi 

if ( ( a = birİşlev() ) == "evet" ) gibi kafa karıştırıcı kullanımlara girişmiyoruz:D VB6'nın rahatlığı ise hiçbir dilde yok:) freeBASIC ile sistem bile programlayabiliriz:)

Ayrıca yukarıdaki söz-dizimi http://en.wikipedia.org/wiki/Dangling_else karmaşıklığından da kurtarıyor.

Keşke microsoft şu .NET projesini native hale çekebilse sadece C++ daki gibi runtime kütüphaneleri istese şuanda diğer dillerin hepsi unutulmuştu C++ ile yarışır hale gelirdi .NET

Ayrıca duyduğum bir habere göre C# için native sürümü geliştirebilirmiş Microsoft.

Toplam Hit: 1916 Toplam Mesaj: 20