Hollanda Hakkında
-
up !! yok mu o memleketi gezen ?
-
yaklaşık bi 15 gün bekleyebilirsen hocam 15 günün sonunda nete girdiğimde yazarım :)
-
MaviGozluDev bunu yazdı:
-----------------------------
yaklaşık bi 15 gün bekleyebilirsen hocam 15 günün sonunda nete girdiğimde yazarım :)
-----------------------------tamam hocam. unutma ama. İlk posttaki bütün merak ettiklerimi yazarsın
-
''Geçtiğiniz köylerde inekler kızlardan daha güzelse,Hollanda'ya hoşgeldiniz.'' Hollanda hakkında tek bildiğim bu Alman atasözü :)
-
geçen sene tek gittim 2 ay kaldım.. gezilecek görülecek bir ülke değil her türlü alışkanlığı dışarıda, duraklarda görebilirsin. gidecek olursan yanına biraz nakit para al o ülkeye ilk girişinde biraz zorluk çıkarıyorlar her türlü sorgudan geçiyorsun, nakit paran varmı, kredi kartın var mı, seyahat sigortan var mı (35000 euroluk seyahat sigortası yaptırmıştım) bu ülkeye neden geldin ne zaman gideceksin nasıl gideceksin v.s. v.s. soruyorlar. gidecekler flemenkçeyi bilmiyorsanız uçakta hollandalı türkün biriyle tanışmaya çalışın dil konusunda size yardımcı olur. mühür kısmından sonra sana adres veriyorlar buraya 3 gün içindede karakol gibi bir yere bilgisayar kaydını nerde kalacağına dair bilgileri veriyorsun ondan sonra ülkeyi gezebilirsin gerçi macera aramak isteyenler amsterdama gidebilir :) onun dışında güzel gezilecek bir yer yok.. o ülkede çok türk var türklerin kahvehanesini, kasabını, marketini, lokantasını görebilirsiniz her ülkeden bir vatandaş var yani. gidecek arkadaşlara tavsiyem schengen vizesini alın hollanda dışında avrupa ülkelerinide vizesiz gezebilirsiniz hollanda dışında almanyayada geçiş yaptım oralarıda gezdim.
-
Interrail sırasında geçen sene 2 gün gezdim. Açıkcası ilk bakışta bu nasıl bir iştir diye hayrete düşmüştüm. Heryer malum ot, koku aralıksız, sex müzesi, dam meydanı müthişti. Şehirde en büyük darbeyi red-light district e gittiğimde yedim zira ben sadece ufak tefek haz veren atraksiyonların yapıldığını sanıyordum ama hatunun bana "Suck and Fuck 50 euros" dediği an oha amk diyerek kaldım. Gezisinin sonlarına doğru hollandaya gitmiştim ve fazla paramız da yoktu yani ordaki müthiş ingiliz ablayla daha samimi olmadık ama çok eğlenceli. ilerde cebe parayı koyup, en az bir hafta tatil yapcam memlekette.
Bunun haricinde haffce rotterdam ı da gördüm ama ne bilim amsterdam dan sonra pek aklımda kalmamışD:
-
ben netten amsterdamlı bi hatunla konuşmuştum bi ara
merak ediyom falan dediydim hatun dedi ki burda sokakta maruvana içmekten başka bulabilceğin hiçbişey yok
gezilcek görülcek yer değil gibisinden konuştu
-
Sokaklarından duman çıkan bir şehir hayal et :)
-
o memlekette yasiyorum 7 yildir
ne bilmek istiyon tam olarak sorunu anlamadim coffeeshopun nesini bilmek istiyon ?
ozelse gel priveden sor