Host İşine Giricem Bi Kaç Sorum Olcak.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek

1. Pc özellikleri ne olması gerekiyor. (en fazla 10 site kurcam,satış yapmıcam)

2.Pc nasıl kurulur ?

3.8mbit yeterlimi int hızı.?

4.Linux mu ? Windows mu ? (windows için heyk yer diyorlar googleden baya kısı dıyor ttnetten sabit ıp alcakmışız ordan heyklerlermiş ws bişiler anlatıyorlardı.)

5.Evde yapmak mümkünmü ?

6.Maliyet kaça patlar ?

-------------------------------

Grafik program ne tavsiye edersiniz kullanmak için hostla bağlantıssı yok ama ek konu açmıyım.

Merhabaaaaa
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

evde o işi unut git aylık 5 liraya reseller var al 1000 mb senin işini görür

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek

tolgasen bunu yazdı:
    -----------------------------

he işte herkez bide böyle dio bide nedenini açıklasanız :D

Merhabaaaaa
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dangerover
    dangerover's avatar
    Erkek

nedeni 10 site için ugrasmaya değmemesi

Bu aralar Pek net..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

yakacağın elektrik, internet parası, bağlayacağın sunucuya ayırttığın para, extra emek yerine yıllık 200-300 lira vererek çok güzel vps ler alırsın daha iyi...

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

PyramiD bunu yazdı:

tolgasen bunu yazdı:

he işte herkez bide böyle dio bide nedenini açıklasanız :D

8 mbit hız yetmez + harcadığın elektrik ve donanım masrafı dışarda ki bir çok resellerin 3 katı fiyatına tekamül ediyor da ondan

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

pc de işini görmez

ayrıca makine sogutma kabinin odan falan olmadıgı için belli bi süre makine ısıncak illaki bi klimanın önüne muhtaç kalıcak :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

arkadaşım bu söylediğinin çok saçma olduğunu söyliyim ama açıklama bekleme yani benden yazamam o kadar uzun. daha önce çok konuşuldu bu zaten. fanteziye gerek yok , alırsın bi reseller olur biter.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

Sonucta ise yeni basliycaksin :)

bence en dandiginden cift iselmcili ( cekirdek degil ) Xeon model CPU , sonra HDD kapasitesi oneli . 3 TB mesela idealdir . Kaldiki RAM ne kadar yuksek olursa o kadar iyi olur . Sonra saglam bir guc kaynagi lazim .geriye kalan Net hizin . Download degil Upload onemlidir. Geriye ise Server sistemleri kullanmayi bilmek kaliyor .

windows server ve unix sistemler .

bazilari gene isi geyige sarmis .

bende bu ise yeni basladim . kendi capimda server yaptim , arastiriyorum . CPU 2.6 C2D , 3 GB ram , HDD onemli degil :D , 50 mbit Dw 8 mbit uploadim var. win2008 R2 standart isletim sistemi kurulu.

bakalim , isime yararsa 90 leva bayilip  100 mbit upload, 20 mbit donwloadlik net paketi alicam aylik.

birde SAbit ip adresin veya domainns olmasi lazim . dns olayini bende arastiriyorum.

bu arada win2008 R2 yi hacklemek kolay degil :) herkez yapamaz . Windowsun updatelerini surekli takip etmende gerek ...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

maximuss bunu yazdı:

bence en dandiginden cift iselmcili ( cekirdek degil ) Xeon model CPU , sonra HDD kapasitesi oneli . 3 TB mesela idealdir . Kaldiki RAM ne kadar yuksek olursa o kadar iyi olur . Sonra saglam bir guc kaynagi lazim .geriye kalan Net hizin . Download degil Upload onemlidir. Geriye ise Server sistemleri kullanmayi bilmek kaliyor .

bende bu ise yeni basladim . kendi capimda server yaptim , arastiriyorum . CPU 2.6 C2D , 3 GB ram , HDD onemli degil :D , 50 mbit Dw 8 mbit uploadim var. win2008 R2 standart isletim sistemi kurulu.

bakalim , isime yararsa 90 leva bayilip  100 mbit upload, 20 mbit donwloadlik net paketi alicam aylik.

birde SAbit ip adresin veya domainns olmasi lazim . dns olayini bende arastiriyorum.

bu arada win2008 R2 yi hacklemek kolay degil :) herkez yapamaz . Windowsun updatelerini surekli takip etmende gerek ...

makinen 24/7 açıkmı - soğutma olayını nasıl yapıyorsn

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

The_FCN bunu yazdı:

maximuss bunu yazdı:

makinen 24/7 açıkmı - soğutma olayını nasıl yapıyorsn

valla arkadasim , pek sogutma yapmiyorum . :)

2 panel sogutmasi var , onunla idare ediyor kasa . islemcinin box sogutucusu ve PSu nun sogutucusu var.

http://rdw.ath.cx

mesela bu site kendi bilgisayarimdan yaptigim sunum . dns kurdum win2008e ama kullanmayi ogrenemedim :)

ilgilenecek tahribat kullanicilari lazim :)

Toplam Hit: 2406 Toplam Mesaj: 14