Hotspot Shield Hakkinda
-
Başlıktada belirttiğim gibi bu programı merak ettim ve indirip bilgisayarıma kurdum.Aslında ilk önce sitede arama yaptım ve bir kaçtane açılmış konu
buldum fakat istediğim sonuca ulaşamadım.Yani istediğim cevabı alamadım.
Bu program bildiğiniz gibi yasaklı sitelere erişimi ve gizli bilgileri korumaya yarıyor.Koruma konusunda tam olarak emin değilim.Fakat yasaklı sitelere
giriş yaptığı kesin.
Merak ettiğim nokta bu yazılımda herhangi trojan vesayre yazılımlar bulunur mu?
Ben pek ihtimal vermedim fakat yazılımı yüklerken ağ bağdaştırıcıları gibi bir kaç sürücü yüklediğinin farkına vardım.Eğer bu bağdaştırıcıları yüklemez isek
program çalışmamakta."hotspot shield has detected an internal error" diye bir hata vermekte.Dolayısıyla zorunlu olarak bu bağdaştırıcı yazılımlarını
yüklemek zorunda kaldım.
Programı rahatça veya uzun zamandır herhangi bir sorun yaşamadan kullananlar var mı?
Sizinde fikirlerinizi almak istedim.
Not: Pek ihtimal vermedim kötü niyetli casus yazılımlar içerebileceğine sonuçta bunlar bir şirket olmuşlar ve pek çok yerde reklamları var üstüne bir çok
tanıtım videolarıda mevcut.
-
ben 1 seneyi geçti kullanıyorum hocam. hiç bir zararını görmedim. istenmeyen açılan reklamlar dışında :) ek olarak koruma dediği olay da bazı sitelere erişmeni engelliyor. çok çok nadir de olsa rastladım bu engele. yani koruma olayı belkide free olduğundan pek iyi değil fakat ücretli sürümünü bilemicem.
-
free versiyonu bende de var. 4-5 aydır kullanıyorum gayet verimli. Tavsiye ederim google translate'in yetmediği yerlerde :))
-
deja-vu bunu yazdı:
-----------------------------free versiyonu bende de var. 4-5 aydır kullanıyorum gayet verimli. Tavsiye ederim google translate'in yetmediği yerlerde :))
-----------------------------bi kaç eklentiyle o reklamlarda kayboluyor du galiba
-
last fm kullanan müridlere kıyağım olsun hotspot shield sayesinde last fm radyolarını beleş olarak dinleyebiliyosunuz. :) akla hep kötü şeyler gelmesin iyi tarafları da var bu hotspot un :)
-
Yazdığınız yorumlar ile çoğunuzun memnun olduğunu anlıyorum.Teşekkür ediyorum.
Bende içim rahat kullanıyorum o vakit.
-
Hocam hotspot shield ya da cyberghost vpn gibi programlar aynı şekilde çalışır.
Senin bilgisayarına sanal bir ağ bağdaştırıcısı ekleyip gelen-giden internet trafiğini kendi sunucuları üzerinden aktarırlar.Yani yasaklı sitelere girmenin sebebi bu tür programları kullandığında internete direkt kendi ülkenden değilde vpn sunucusunun ülkesinden bağlanıyor olman.
En basit haliyle olay bu.Güvenlik konusunda endişe edecek birşey varsa o da vpn servisinin senin internetteki trafiğini kaydedip etmediğidir ki free olanları genellikle kaydeder.Yani öyle "aa hertürlü siteye girebiliyorum, her türlü warez içeriği indirebiliyorum amk" diye yardırırsan kapını çalabilirler birgün.
-
torpedo_XL : Yok hocam sadece download açısından sormadım bilgi gizliliği ve çalıntıların olmıyacağı yönünde kanılarım vardı.Yani kredi kartı şifrelerini vs..
-
byorumcek bunu yazdı:
-----------------------------torpedo_XL : Yok hocam sadece download açısından sormadım bilgi gizliliği ve çalıntıların olmıyacağı yönünde kanılarım vardı.Yani kredi kartı şifrelerini vs..
-----------------------------onun garantisini kimse veremez bilemez yani. tam programın detayını bilmiyorum ama veriler herhangi bir encrypt işleminden geçmiyorsa veya bi şekilde ağı sniff leyen birileri varsa olamicak diye bir şey yok.
https sayfalarda durum farklı işliyor gelen ve giden veriler sayfanın kendisi ssl sertifikası ile otomatik şifreleniyor. fakat http protokolünü kullanan login işlemleri için geçerli olabilir ilk cümlede yazdıgım.
oyüzden kendi özel vpn sunucun yoksa mümknü oldugunca public vpn ler üzerinden önemli işlemleri yapmamak.
-
deja-vu bunu yazdı:
-----------------------------free versiyonu bende de var. 4-5 aydır kullanıyorum gayet verimli. Tavsiye ederim google translate'in yetmediği yerlerde :))
-----------------------------translateyi birtek benmi kullanıyorum diyordum :D hahahaha
-
Gerçi biliyorsunuzdurda ben yinede hatırlatım bu programa kişisel verilerinizi girmeyiniz açmayınız sonuçta web sitelerine girdiğiniz zaman kişisel verileriniz (kullanıcı adı parola kredi kartı vs...) Hotspot sunucularını gidiyor oradan işlenerek tekrardan web sitesine gdiyor yani adamlar tüm bilgilerinizi görür, bana göre tek kötü tarafı istediğimiz siteyi açmamız için önce kendi sitesine gitmesi ve ara ara reklam çıkarması,