HP Pavilion G6 Arıza
-
Merhabalar;
3 senelik hp pavilion g6 laptopum bir kaç ay önce normal yollardan kapandıktan sonra bir daha açılmadı, şarj kablosunu bağlayınca şarj power gösterge ışığı yanıyor, ama laptop açılmıyor. (Batarya ölü sürekli kablo ile kullanıyordum.) Sonra tanıdık referansı ile bir bilgisayarcıya gösterdedim, bana anakart devre elemanı arızası olduğunu 350 tl masrafı olduğunu söylediler ve ilerleyen zamanlarda tekrardan arıza yapabilceğini söylediler, bende durumum müsait olmadığı için o zaman yaptırmadım, ayrı bu modelde fabrikasyon sıkıntısı olduğunu aşırı ısınma ve fanın anakarta toz çekmesinden dolayı anakarta sıcak hava üflemesinden de kaynaklandığını söylediler.
1 saat önce laptopu söktüm ve wifi kartının vida yerlerinin kırıldığını gördüm, yani işin ehli bir bilgisayarcı değilmişi o yüzden de bana verdiği bilgiyi teyite muhtaç buluyorum. 4 ay dır laptopa dokunmadım o yüzden de bilgisayarcıya gidipte senin tornavida tutan elini skem diyemiyorum.
Tam olarak sorun nedir, nasıl çözülür, ve kaça patlar.
Saygılarımla.... Mert. :)
-
bunun 4g ramli versionu
-
geçmiş olsun,
açmaya çalışınca power ışığı yanıyo goruntu gelmiyor dedin ya. yanıp sonuyor mü ne oluyor tam olarak? yanıp sonuyor sa kaç kere yanıp sonuyor ?
bir de, bilgisayarcının pek suçu olmayabilir, o aleti bi yerlerini kırmadan açmak biraz yetenek istiyor
-
yolbulucu bunu yazdı
geçmiş olsun,
açmaya çalışınca power ışığı yanıyo goruntu gelmiyor dedin ya. yanıp sonuyor mü ne oluyor tam olarak? yanıp sonuyor sa kaç kere yanıp sonuyor ?
bir de, bilgisayarcının pek suçu olmayabilir, o aleti bi yerlerini kırmadan açmak biraz yetenek istiyor
Şarj kablosunu takınca hemen yanında beyaz ışık yanıyor yani anakarta elektrik gittiğine dair. Ben defalarca söktüm taktım ve kırmadım. :) vida bile arttırmadım.
-
Bu modellerde and ekran kartı gidiyordu. Isıtılınca duzeliyordu. Ama tekrarlama ihtimali yuksek.
-
Hocam bende de var hp pavilion dv6 serisi. Sorunlu seri imiş ekran kartları hep problem. 1 kez ısıtma işlemi yaptırmıştım 6 ay dayandı en fazla. Varsa çipini değiştirebilirim diyen fiyat alabilirim.
-
Ekran kartından yapar başka bir şey yapmaz. En iyisi yaptırıp satmak yada hurda niyetine satma
-
Anladım peki bu şekilde satsam ederi ne olur.
-
Tamircinin yapacağı çözüm şu galiba
https://www.tahribat.com/document-laptopun-arizalanan-ekran-kartini-tamir-etmek-416/
x-files tarafından 15/Ara/19 15:43 tarihinde düzenlenmiştir -
x-files bunu yazdı
Tamircinin yapacağı çözüm şu galiba
https://www.tahribat.com/document-laptopun-arizalanan-ekran-kartini-tamir-etmek-416/
Teşekkür ederim, şimdi söküp deniyorum.
-
Ekran kartı chipseti sorun çıkarınca ekranda beyaz veya karmaşık olsa bile garip renkler şekiller çıkıyordu. Bahsettiginiz olay ram veya slotlarla alakali olabilir gibi. Bence önce ramlari çıkarıp sırayla ve farklı slotları deneyerek takip acmayi deneyin...
laptop hp baba akü yok g6 taşınabilir ısıtıcılı bilgisayar hp yemek pişiren laptop