Html İle Sayfa İçi Link Vermek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

<a href="#sdlm">jskdjksdj</a> şeklinde verdiğimiz linke tıkladığımızda sayfayı tarayıcının başına kadar çekiyor sanırım bu varsayılan bir özellik. Ben yukarı kısımda boşluk kalmasını istiyorum. Css yahut javascript bu konuda nasıl bir kod gerekir?

tahribat.com a can feda
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cracker
    cracker's avatar
    Erkek

Ne demek istediğini tam anlayamadım fakat yukarda boşluk kalsın istiyorsan frame 2 bölmeli sayfa yapacaksın. çapa alttaki sayfada olursa kendi sınırına kadar yukarı çıkabilir.

Sana Verilecek En İyi Ceza Kısasa Kısastır, Şiddetli Bir Ceza Şehvete Esir Olanı Gaflet Uykusundan Uyandırır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

nerde boşluk kalmasını istiyorsan "sdlm" adında bir element yerleştir oraya. sonra o şekilde linke tıklattır.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

<a id="asd"></a>

koy istediğin bi yere

<a href="#asd"> link </a> yap oraya getirir sayfayı

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

javascript ilede yapabilirsin. Offset falan çekmen gerekebilir. Fakat uğraşabilirsin. En garantisi jquery kullanmak. Direkt hallediyot.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheKorsans
    TheKorsans's avatar
    Erkek

Çek istediğin yerin div koduna falan ulaş sonra bu şekilde yap.

<a href="#hangidiv">Çık yukarı genç</a>

Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

birden fazla link var hepsi için <a id="asd"></a> şeklinde mi yapmam gerekecek?

tahribat.com a can feda
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

Tam olarak yapmaya çalıştığım şey link verdiğim sayfa ve linkin olduğu sayfa aynı html sayfasında fakat bu sayfa bir iframe içerisinde iframe içinde linke tıklayınca iframe nin olduğu sayfa iframe sınırını yukarıya taşıyor ve site banner ı kayboluyor ben iframenin linke tıkladığımda hareket etmesin istiyorum.

tahribat.com a can feda
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

hocam <a href=#mark>oraya git</a> diye eklediğin href seni <a id=mark></a> tagını sayfanın üstüne alarak seni ilgili yere götürür. Yanlış anlamadıysam senin bu sayfada bir iframe var ve sen diyorsunki ben gitmek istediğim yeri bu iframe içinden seçicem şayet böyleyse sanıyorum <a href=ilgili.html#mark>oraya git</a> şeklinde olmalı

Dictionary
    x
    +
    ?
    Null.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

Sanırım senin dediğin gibi oluyor hocam fakat şöyle bir durum var linkler de gideceğim yer de iframe içerisinde. Bir çok link var bunları o şekilde düzenlemeden sadece üst tarafta belli bir boşluğu koruyarak linklerin gezinmesine izin verebilir miyiz?

tahribat.com a can feda
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

hocam yanlış anlama da anlatmak istediğini anlamakta biraz zorlandım açıkçası. Zahmet olmazsa resmedebilir misin ? Yahut daha açık uzun ve net bir betimleme yapmaya çalış

Toplam Hit: 3276 Toplam Mesaj: 19