Html İle Sorgulama Sayfası Nasıl Yapabilirim
-
slm arkadaşlar..
ben şöyle birşey yapmak istiyorum : mesela a,b,c diye üç bakterimiz olsun
glukoz sitrat laktoz hareket
a bakterinin özellikleri: + - + +
b bakterisi :+ - - +
c bakterisi :+ + + + olsun
benim yapmak istediğim ise glukoz( ) sitrat( ) laktoz ( ) hareket( ) ( ) bunun içine + veya - koyması enterladıktan sonra hangi bakterinin özelliklerine yakınsa onu sonuç olarak çıkarması
boyle birşeyı html veya php ile yapabilirmiyım veya neyi araştırmamı önerebilirsiniz veyahut wp boyle bir eklentisi falan vaarmı biraz karman çorman oldu kusura bakmayın...şimdiden yardım edenlere veya edemeyenlere tşk eder iyi akşamlar dilerim
başlıkta sacma oldu ne yazacağımı bilemedim
-
sadece html ile olmaz. php asp gibi dinamik diller gerektirir. tabi onlarsız html5 ve css3 ikilisi ile de yapabilirsin :)
-
Daniel-Koo bunu yazdı
sadece html ile olmaz. php asp gibi dinamik diller gerektirir. tabi onlarsız html5 ve css3 ikilisi ile de yapabilirsin :)
yani diyosunki sen bunu unut :)
-
javascript yeter, artar (:
-
zumsuk bunu yazdı
javascript yeter, artar (:
aynısından.
-
Daniel-Koo bunu yazdı
html5&css3 ile yapılır derken nasıl bişey düşündüğünü merak ediyorum Daniel
Bu arada arkadaşların dediği gibi az biraz js ile halledilir.
-
Kardeşim o dediğini html ile yapman mümkün değil.Dİnamik bir dil kullanman gerek.Sana tavsiyem basitten bir php öğren bu okadar vaktini almaz gözün korkmasın:) Buradan if else yapılarına kadar öğren
http://phpderslerii.blogspot.com/
Sonrasında senin için bir örnek yaptım basit oldu ama aceleye geldi kusura bakma index.php diye kaydedip deneyebilirsin.Hatalar olabilir denemedim.Ama öncelikli tavsiyem yukarıdaki dersleri incele basitten bir php bilgisine sahip olman 2 saatini almaz.
<?php if($_POST) { $glukoz=$_POST["glukoz"]; $sitrat=$_POST["sitrat"]; $laktoz=$_POST["laktoz"]; $hareket=$_POST["hareket"]; if(($glukoz=="+") and ($sitrat=="-") and ($laktoz=="-") and ($hareket=="+")) { echo "b bakterisidir."; } elseif(($glukoz=="+") and ($sitrat=="-") and ($laktoz=="+") and ($hareket=="+")) { echo "a bakterisidir."; } elseif(($glukoz=="+") and ($sitrat=="+") and ($laktoz=="+") and ($hareket=="+")) { echo "c bakterisidir."; } else { echo "hatalı değer girdiniz."; } } ELSE { ECHO ' <form action="" method="post"> <input type="text" name="glukoz"><br> <input type="text" name="sitrat"><br> <input type="text" name="laktoz"><br> <input type="text" name="hareket"><br> <input type="submit" value="Gönder"><br> <input type="reset" vaue="temizle"><br> </form> } ?>
1234567B tarafından 07/Ara/12 01:04 tarihinde düzenlenmiştir -
1234567B bunu yazdı
Kardeşim o dediğini html ile yapman mümkün değil.Dİnamik bir dil kullanman gerek.Sana tavsiyem basitten bir php öğren bu okadar vaktini almaz gözün korkmasın:) Buradan if else yapılarına kadar öğren
http://phpderslerii.blogspot.com/
Sonrasında senin için bir örnek yaptım basit oldu ama aceleye geldi kusura bakma index.php diye kaydedip deneyebilirsin.Hatalar olabilir denemedim.Ama öncelikli tavsiyem yukarıdaki dersleri incele basitten bir php bilgisine sahip olman 2 saatini almaz.
çook teşekkur ettim hocam . ayrıca dediğin yerede bakacam..
-
Javascript yeter diyorum hocalar.
html + javascript + gerekirse xml yada json dosyası yeter. Php'ye gerek yok.
http://www.w3schools.com/js/js_htmldom.asp
Dom nesneleri yeterde artar.
--
Tam olarak ne yapmak istediğini açıklarsan daha yardımcı oluruz
-
zumsuk bunu yazdı
Javascript yeter diyorum hocalar.
html + javascript + gerekirse xml yada json dosyası yeter. Php'ye gerek yok.
http://www.w3schools.com/js/js_htmldom.asp
Dom nesneleri yeterde artar.
--
Tam olarak ne yapmak istediğini açıklarsan daha yardımcı oluruz
bunu yazıyordum tam.
sunucu taraflı bir dil kullanmana gerek yok. html+javascript gayet yeterli olur bu uygulama için.
-
amma meraklı millet asp,php yazmaya :D
javascript yeterde artar.
javascript çok deli dolu geliyor, google sağolsun :)
bkz:
node.js
SharpShooter tarafından 07/Ara/12 07:48 tarihinde düzenlenmiştir