HTML <P> ,<Br> Ve <Pre>

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Profound
    Profound's avatar
    Erkek

HTML  öğrenmeye yeni başladım. Hızlıca da soru mu soruyorum. Benim görebildiğim kadarıyla pre tagı;  <p> ve <br> taglarının yaptığı işi görüyor neden p ve br  kullanalım ki.?

Pek Yakında...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    Profound bunu yazdı

HTML  öğrenmeye yeni başladım. Hızlıca da soru mu soruyorum. Benim görebildiğim kadarıyla pre tagı; 

ve
    taglarının yaptığı işi görüyor neden p ve br  kullanalım ki.?

:) kafamda deli sorular diyorsun :)

Hocam sorgulamak iyidir ama neden onu değilde bunu kullanmalıyım değil. hangisini nerede kullanmalıyım doğru olan sorudur.

Çünkü ne gerek var diğerlerine sorusu php ile de işimi görüyorum asp ye ne gerek var demek ile aynı şey :)

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Profound
    Profound's avatar
    Erkek

Galiba anladım. Neyse artık olan oldu konu açıldı dünya üzerindeki en gereksiz sorulardan biri çözümlenmiş oldu.

Pek Yakında...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    Profound bunu yazdı

Galiba anladım. Neyse artık olan oldu konu açıldı dünya üzerindeki en gereksiz sorulardan biri çözümlenmiş oldu.

Est. olucak tabi böyle şeyler. Önemli olan soru sormayı bilmek - öğrenmektir.. :)

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byhackerx12
    byhackerx12's avatar
    Erkek

Merhaba  benim sıkıntıma bakalımda konu boşa gitmesin :D websitem deskop pclerde acılıyor sıkıntı yokta mobilde kayıyor aynı şey kendi websitemde yaptım bende sıkıntı yok arkadaşınkinde var nedendir ? mobilde onun site kayıyor nasıl düzeltebiliriz ?

Websiteleri görmek isterseniz Pm atarım

byhackerx12 tarafından 22/Tem/15 18:11 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    prokto
    prokto's avatar
    Erkek
    byhackerx12 bunu yazdı

Merhaba  benim sıkıntıma bakalımda konu boşa gitmesin :D websitem deskop pclerde acılıyor sıkıntı yokta mobilde kayıyor aynı şey kendi websitemde yaptım bende sıkıntı yok arkadaşınkinde var nedendir ? mobilde onun site kayıyor nasıl düzeltebiliriz ?

bootstrap ile arayüzünü kodlarsan hocam mobilde de düzgün çalışır. Bootstrap candır.

getbootstrap.com 

Bu imza çok eskidi artık...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uzengil
    uzengil's avatar
    Erkek
    prokto bunu yazdı
    byhackerx12 bunu yazdı

bootstrap ile arayüzünü kodlarsan hocam mobilde de düzgün çalışır. Bootstrap candır.

getbootstrap.com 

Dediği gibi bootstrap candır artık her site bootstrap oldu diyebiliriz en azından olmayan sitelere ayıp

İmza nasıl atılıyor ?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Pre tagi icine yazdigin javascript ve html taglerini yorumlamaz ne yazdiysan aynen ekrana basar ayni seyler degil yani

Si vis pacem para bellum.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek

SinusX in söylediğine ek olarak şunu da söyleyeyim. Bazen bir sonucu farklı yollardan elde edebilirsin. Fakat semantik olarak en doğru olana ulaşmak ideal olan. Yani etiketin amacı neyse onun için kullanmalısın mümkün olduğunca.

j4x tarafından 22/Tem/15 18:31 tarihinde düzenlenmiştir

The king is bleeding.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Hocam <pre> baska sey <br> ve <p> baska sey

<pre> kullaninca tab ve bosluk gibi karakterleri gorur ve yazdiginin aynin ekrarna basar

<p> ise  sadece paragraftir icine birden fazla bosluk almaz mesela

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Profound
    Profound's avatar
    Erkek

Sağolun cevaplar için, rappermcs, dhmm, SinusX, j4x, 

Daha nitelikli sorular sormak dileğiyle...   :)

Pek Yakında...
Toplam Hit: 1630 Toplam Mesaj: 13
html