folder Tahribat.com Forumları
linefolder Html - CSS - XML - JavaScript - Ajax
linefolder Html Tablo Yaparken Td‘Nin Sonuna Nasıl Resim Koyarım?

Html Tablo Yaparken Td‘Nin Sonuna Nasıl Resim Koyarım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

Fikret bunu yazdı:
    -----------------------------

Buremba bunu yazdı:

bir sürü özellik ekleniyor, 1 aya kadar bomba gibi geliyoruz hocam. :)

şimdi şu kısmı tabloyla yapmak daha mantıklı gibi gözüküyor. tablolardan nefret eden birisi olarak söylüyorum bunu. :) yalnız 3 farklı webmaster forumuna yazdım ama cevaplayabilen olmadı. sevgili divlerime dönüş yapacağım heralde.

bütün tdlere eklemek istiyorsan jquery için söyliyim;

tablona bi id ver önce. tablo1 idsine göre yazayım;

$(document).ready(function(){
          $("#tablo1").append('img kodun veya eklemek istediğin içerik buraya');
    });

html gibi eklemekten başka bir faydası yok galiba bunun hocam. jquery kullanmadığım için deneyemedim ama araştırdığım kadarıyla öyle.

. . .. . ... .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

NmC bunu yazdı:

Buremba bunu yazdı:

normalde içine eklemiyordum bu da bir çözüm ama bunun bir de üst kısmı var onu da ayrı ayrı ayarlamak gerekiyor aynı hizaya gelsin diye. altı şimdi ayarladım çalışır ama çok da esnek bir çözüm değil gibi. ama tablolu bir iş için dive girmektense bunu kullanmak daha mantıklı gözüküyor hocam teşekkürler.

bir de yeri geldi diye soruyorum. çünkü benim tablo tam bir tablo değil malum. yani ilk td'si yok mesela. ilk td'nin gözükmemesi için arkaplanı aynı ayarlıyorum. bunun daha kolay bir yolu var mı? malum en güzeli imkan varsa en stabilini yapmak. böyle darmadağınık çalışmayı sevmiyorum da.

Ben de büyük ihtimal aynı şeyi yapardım :) style="" içerisinde border renklerini falan değiştirerek hiç yokmuş gibi gösterebilirsin. Aynı işlemi son hücreye de yap olsun bitsin.

Daha temiz bir çözümü var mı bilmiyorum, bu tarz tabloyu çok yerde kullanıyosan thead,tbody taglarını falan kullan, daha rahat özelleştirebilirsin gibi geliyo bana..

thead,tbody olayları daha çok tablo işine sokuyor aslında. şimdilik kullanmayı gerektiren bir durum olmadı ama.

. . .. . ... .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Buremba bunu yazdı:

thead,tbody olayları daha çok tablo işine sokuyor aslında. şimdilik kullanmayı gerektiren bir durum olmadı ama.

Mecbur kalmadıkça div kullanmam ben, biraz geri kafalıyım :D gerçi thead tbody de kullanmıyorum o ayrı konu :D

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
Toplam Hit: 2734 Toplam Mesaj: 14