Hücreler...
-
Sorunun cevabını biochemistry (biyokimya) adlı ders fazlasıyla verecektir. Fakat yan etki olarak saçlarda beyazlama, yer yer dökülme, vücutta seğirmeler, uykusuzluk ve psikolojinin alt üst olmasına neden olabilir. Onun için fazla deşme, tadında bırak. Hücredir bu bölünür, sentez falan yapar, doldurur boşaltır engelleyemezsin. Kısacası "olur öyle" demek istiyorum:)
-
MaTRaX bunu yazdı:
-----------------------------
Yok benim peder leylek zikmiş..
Direk anında gerçekleşmiş olay :)
Taşımacılığa girmemişler yani :)
-----------------------------Anan leylekmiydi lan senin..
Onca yıl insan evladı bildim ben seni :\
Ördek yazın şunun sıfatına kendi öz anasına hakaretten::.
-
asiminnesli bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşlar bu hep aklıma takılmıştır hücreye hücrelik kazandıran nedir? Onunda yapısı atom massanında sıranında atom peki no oluyorda masanın atomları( temelde hücreninkilerle aynıdır) ATP sentezliyemiyorda hücre sentezleyebiliyor biyoloji hocam cevap veremedi sizden yardım istiyorum...
-----------------------------şöyle bir mantık yürütmek istiyorum
hücreleride canlı gibi düşünebilirsin.yani bu ne demek beslenme ve boşaltım gibi temel ihtiyaçları vardır.
çok hücreli canlılarda insanlar hayvanlar bitkiler gibi organizmadaki her bir hücre beslenir(bazı istisnalar dışında).
hayvanlarda ve insanlarda kılcak kan damarları vardır o damarlar vasıtası ile hücrelere besin aktarılır.
aynı şekilde bitkilerdede odun ve soymuk boruları vardır.organizma içindeki besin taşıması işlemini yapan.
şimdi masa ve hücre den devam edelim
masada tahtandan yapılmış bir zamanlar ağaçmış.ağacı kestikleri anda köklerden gelen besin ve su destediği durmuş demektir.ağaç kesildeikten sonra bir müddet hiç bir şey olmamış gibi yaşamaya yani hayatına devam ettirebilmek için enerji üretmeye devam edecektir ta ki hiç besin kalmayayıncaya kadar.hücrelere besin gelmeyince faliyetlerine devam edemeyecek ve hücre enerji olmadığı için yaşamına devam edemeyecektir.içindeki su buharlaşacak ve ortada büyük bir kısmını karbon oksijen ve hidrojenin çeşitli kombinasyonlarının oluşturduğu moleküller topluluğu kalacaktır.
peki bir odunu suya koyduğumuzda yada toprağa gömdüğümüzde yaşarmı?
yada başka bir ağaca monte ettiğimizde?
kesildikten sonra çok uzun süre geçmemişse tekrar yaşabilir.mese hiç gül diktinizmi bilmiyorum ama dalı kesersin toprağa gömersin ve sularsın.bir bir zaman sonra o daldan yeni uzantılar ve kökler çıktığını görürsün.
yada ağaçlara aşı yaparken de aynı şekilde ya bir yaprak kullanırsın yada bir dal o dalı yada yaprağı kökü olan ağaca arallarında besin alışveri olacak şekilde birlştirdiğinde(dalsa başka dala bir yarık açıp aşı yapacağın dalı o yarığa saplarsın yaprakda buna benzer birşey uyguluyorsun)
bir uzun zaman geçmise neden tekrar hayata dönmüyorlar
bu konuda tam birşey diyemeyeceğim ama
o süre zarfında hücrelerki moleküller değişmeye başlamış olabilir yani parçalara ayrılmıştır dna zinciri kırılmıştır ot olmuştur bok olmuş.o yüzden olabilir.
yazdıklarımın bilimsel bir dayanağı yok (lise konuları dışında) tamamen mantık yürütme ile ilgili yazılmıştır.bu işi biyolojicilere sormak daha mantıklıdır hatta brk35 dediği gibi biyokimyacılara sormak daha yerinde olur gibi
düzeltme:yukarıda besin dedimişim ağaçlar kendi besini kendileri üretir demeyin.oarada besinden kasıt topraktan aldı her türlü madde su olsun mineral olsun tuz olsun vsvsvs
-
biraz uzun bi zaman gectikten sonra hayata donmemesi hucrelerin olmesinden kaynaklidir oldukten sonra gelmez geriye seluloz ceper kalir iste bildigimiz tahta:D soruyada daha sonra bi cevap yazmaya calisirim simdik kafa durdu uyku lazim(=
-
ugur0 bunu yazdı:
biraz uzun bi zaman gectikten sonra hayata donmemesi hucrelerin olmesinden kaynaklidir oldukten sonra gelmez geriye seluloz ceper kalir iste bildigimiz tahta:D soruyada daha sonra bi cevap yazmaya calisirim simdik kafa durdu uyku lazim(=
-----------------------------okadarını biliyoruz zaten :D
önemli olan hücrenin ölmesi ne demek ;)
-
daha uyanamadınmı laaa
-
bu konuda galiba herkes kendine göre haklı ama bazı şeylerin cevabını hala alamadım tamam kabul ediyorum farklı dizilimler farklı sonuçlar doğurur peki atomu parçalayan marsın haritasını çıkaran gökdelenler diken nanotekonolojiyi geliştiren insanlık nasıl oluyorda daha küçük olan atomları aynı şekilde mesela bir mitokondri sistemiyle birleştiremiyor anlamıyorum bunu yapmak çok isterler çünkü o zaman bazıları gibi tanrıyla aralarında hiçbir fark kalmayacağına inanırlar
-
Daha bu sabah düşündüm aynısını ve cevabını da yorumladım şöyle ki:
Atomlar birleşir her atomun elektron sayısı vardır ki buda her atomun yükü olduğunun anlamına gelir. Bu yüklere bağlı olarak atomlar bir araya gelir. Atomlar birleşerek moleküller oluşturur. Moleküllerin oluşturduğu maddeler ph ve poh değerlerine göre maddenin asit baz anfober ya da nötr olduğu belirlenir ki burada yaradılış giriyor... :D:D hoca şimdi takıldım burda
Sonç olarak Allah Büyük :):)
-
asiminnesli bunu yazdı:
bilime göre sözde ALLAH yok ya bilimsel bir açıklama arıyorum
-----------------------------tesadüf :)
-
noel_baba bunu yazdı:
MaTRaX bunu yazdı:
Yok benim peder leylek zikmiş..
Direk anında gerçekleşmiş olay :)
Taşımacılığa girmemişler yani :)
-----------------------------Anan leylekmiydi lan senin..
Onca yıl insan evladı bildim ben seni :\
Ördek yazın şunun sıfatına kendi öz anasına hakaretten::.
Millet atasına maymun diyo, ben anama Leylek demişim çok mu lan :|