Hukuk Okumak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

Selam müridler,

1. sınıftayım ve ilgimin olmadığı bir bölüm. Bu konu altından soru-cevap değil de birbirimize tavsiyelerde bulunsak. Genel olarak tavsiyeleriniz neler? Hangi dersler daha önemli, nasıl çalışılmalı, nasıl çalışılmamalı vb. şeyler.

Zorunlu Yabancı Dil İngilizce (4)

Hukuk Tarihi (Genel Hukuk Tarihi ve Roma Hukuku) (3)

Anayasa Hukuku (3)

Sosyoloji (2)

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (2)

Türk Dili ve Yazım Kuralları (2)

Medeni Hukuka Giriş ve Kişiler Hukuku (4)

Hukuka Giriş (3)

Derslerim bu şekilde. Sınıftaki arkadaşlardan Medeni Hukukun daha önemli olduğunu duydum. Hoca 5 sayfalık yeri 5 cümle ile geçiyor, ben buna nasıl çalışacağım? Eve gidip kitap okuyormuş gibi ders kitabını okusam bir yararı olur mu? Not çıkarmaya çalışsam ömür yetmez, derste not tutmam olanaksız gibi. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

hangi okul?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yararsız bişey yazmak istemiyorum ama sormadanda edemiycem neden ilginin olmadığı bir bölüm seçtin

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

Hocam hiç sıkıntı basmasın içini öyle ilgilenmediğim bölüm filanda deme çok güzel bi bölümdesin..

Başarılar.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

medeni en önemlisi anayasa da önemli bi de iktisat olması lazım yok mu sizde?

ankara hukukun ders notları satılıyor ondan aldırtabilirsin ama hukuku bitirmenin en iyi yolu derse devam edip kitaptan çalışmak

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

dead_march bunu yazdı:
    -----------------------------

yararsız bişey yazmak istemiyorum ama sormadanda edemiycem neden ilginin olmadığı bir bölüm seçtin

Aile baskısı + para

mataramasuko bunu yazdı:

medeni en önemlisi anayasa da önemli bi de iktisat olması lazım yok mu sizde?

ankara hukukun ders notları satılıyor ondan aldırtabilirsin ama hukuku bitirmenin en iyi yolu derse devam edip kitaptan çalışmak

İktisat yok.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

devam zorunluluğu var mı ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

Devam zorunluluğu var fakat bazı hocalar önemsemiyorum dedi.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Potansiyel_Virus
    Potansiyel_Virus's avatar
    Dişi

muridlerden karatahta da hukukcudur gecen actigi konuda bunlari yazmisti belki faydasi olur;

Ekleme: Hukuk Fakültesinde okuyacak ve okuyan arkadaşlara nacizane tavsiyelerim ;

1- Birinci sınıfta Medeni Hukuk dersini iyi belleyin. Her şeyin temelidir.

2- İkinci sınıfta İdare Hukuk'una önem verin, sonradan öğrenilmesi zordur.

3-Üçüncü sınıfta Medeni Usul Hukuku'na önem verin, avukatlığın temelidir.

4-Dördüncü sınıfta CMK ve Kıymetli Evrak Hukukuna önem verin.

5-Önem verin dediklerim harici kalan dersleri, koyvermeyin, aslında hepsi önemli.

6-Hukuk ezber değildir. Hiçbir aklı başında hukukçu kanun ezberlemez zaten kitaplarda yazıyorken. Eğer ezberle olsaydı, kanunlar herkese açıktır, her okuma yazması olan işini kendi görebilirdi.

7-Önemli olan soyut madde metnini, somut olaya uygulayabilmektir, ezberlemeyin, hukuk mantığını öğrenin.

8- İkinci sınıfta, üçüncü sınıfta olsanız dahi, çevrenizdekiler size hukuki sorular soracaktır, insanlığın bekası için, bilmiyorsanız cevap vermeyin. Kötü doktor insanı canından, kötü avukat hem canından-hem malından eder.

Ucurtmalar ruzgar gucuyle degil,o guce karsi ciktiklari icin yukselirler.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Erkek

öncelikle tebrikler. medeni hukuk çok önemli bir derstir çünkü sadece birinci sınıfta bitmiyor diğer sınıflardada medeni hukukun devamını göreceksiniz bu bakımdan mantığını,girişini iyice bir kavraman gerek. ayrıca roma hukuku tek başına bir ders olarak 4 kredi görmüştüm bülent tahiroğlundan ona rağmen daha fazla kredi olması gerektiğini söylerdi sizde hukuk tarihi ile birleştirilmiş olması acaip geldi çünkü hukukun genel mantalitesini asıl kavrayacağın ders olarak görüyorum. ve tabiki anayasayada önem vermelisin. bu ana dersleri yüksek tutar ve iyi anlayarak üst sınıflara devam edersen sırtın kolay kolay yere gelmez diye düşünüyorum.

Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

pm ile görüştüğümüz bu mürid. pek örnek alınası değil ama :D belki yararı olur.

hocam ben son sınıftayım şugüne kadar hiçbir kredili dersten kalmadım ancak çalışma adına pek güzel bir sistemim yok açıkçası öyle aşırı iyi notlarımda olmadı hiç ortalama öğrenciyiz. öncelikle eğer dersini veren hocalar kitap öneriyorsa ve bu kitapları kendileri yazmışlarsa özellikle almanı tavsiye ederim.eğer sağlam not tutabilen arkadaşlar bulabilirsen devam etmene bile gerek yok çünkü çoğu zaman bende gitmiyorum okula yada uyandığımda ne kaldıysa ona gidiyorum. sınavlara çalışmak adınada tek yaptığım sınav haftası çok az uyuyarak uykusuz geceler geçirmek. biliyorum inanması zor bu durumda geçilebileceğine ama ezberim kuvvetli diyebilirim bu bakımdan sınavdan önceki gece çalışmalarım yetiyor. çalışma derken tabi 10-12 saati bulan çalışmalarım olduğu görüldü :) ayrıca pratik derslerin olacaktır o derslere önem vermen gerek sınav soruları için ipucu toplayabilirsin bu derslerden. korkutulduğu kadar zor bir bölüm değil diye düşünüyorum kendine uygun bir sistem bulduktan sonra. kolay gelsin.

Toplam Hit: 3565 Toplam Mesaj: 20