folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Hukuken İsim Değişikliği Nasıldır ?

Hukuken İsim Değişikliği Nasıldır ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

İsim değiştirmek için Asliye Hukuk Mahkemesine hitaben dilekçe yazılır.Belli bir masrafı vardı en son ne oldu bilmiyorum.100 tl civarı olması lazım.

Örneğin kuzenimin ismi ECEMEN diye yazılmış kimliğe ama herkes EGEMEN diyordu. 3 ayın sonunda biz ismi değiştirdik tanık falan da dinletmedik hakim tanıdıktı :-)

Ama mahkemelerin yoğunluğuna ve tanıdık hakim,katip bulma durumuna göre değişir.

İsim değiştirildikten sonra gazeteye ilan veriyosun 1 ay sonra nüfusa yazı yazar mahkeme ve isim değişmiş olur.

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    MbK bunu yazdı

İsim değiştirmek için Asliye Hukuk Mahkemesine hitaben dilekçe yazılır.Belli bir masrafı vardı en son ne oldu bilmiyorum.100 tl civarı olması lazım.

Örneğin kuzenimin ismi ECEMEN diye yazılmış kimliğe ama herkes EGEMEN diyordu. 3 ayın sonunda biz ismi değiştirdik tanık falan da dinletmedik hakim tanıdıktı :-)

Ama mahkemelerin yoğunluğuna ve tanıdık hakim,katip bulma durumuna göre değişir.

İsim değiştirildikten sonra gazeteye ilan veriyosun 1 ay sonra nüfusa yazı yazar mahkeme ve isim değişmiş olur.

Anladim bizim durum isim ve soy isim ikisi birlikte değişecek oyle bir durum ilgin içinde tsk ederim anladiigm kadariyla oyle cok zor bir hukuki durum degil gibi gözüküyor fakat 4 ay cok uzun bir süreymiş.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    scarletbeard bunu yazdı
    eXeLanS bunu yazdı

kardeş ben değiştirdim yaklaşık 4 ayda sonuçlanıyor, adliyeye 200 tl civarı para ödedim, 80 lirada gazete ilanına verdim, karar çıktıktan sonra kimlikleri 1 günde hallettim.Öğrenmek istediğin bişey varsa ayrıntılı yazar yardımcı olurum.

VAllahi cok makbule gecer. benim için ciddi bir konu. ve gerekli. Özelden yada skype den görüsebilirmiyiz biraz vaktini alacak ama eger tabi zahmet vermeyeceksem. 

Çok özel meseleler değilse buradan anlatsanız belki başka bir kişiye de süreç hakkında bilgi verir.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRE955
    EMRE955's avatar
    Erkek

Hocam benim de soyadımın değişmesi gerekiyor. Avukata gittim bana 2500 lira hesap çıkardı. Bu işi avukatsız halledebilir miyim?

xxx
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    EMRE955 bunu yazdı

Hocam benim de soyadımın değişmesi gerekiyor. Avukata gittim bana 2500 lira hesap çıkardı. Bu işi avukatsız halledebilir miyim?

o 2500 tl para isteyen avukata böylr bir teklifte bulunsaydın.

Ben sana 2500 tl vereyim soyuma alayım seni deseydin.

neyse..

Hocam avukatsız tabiki yapabilirsin öncelikle adliyeye gidiyorsun. bu dilekce yazanlar var kapı önlerinde, onlarn yanına yanaşıyorsun.

Durumu anlatip 30 - 40 tl verip sana güzel bir sekilde dilekceyi dolduruyorlar.
     ( onlar seni dilekceyi verecegin yeri soyler )

Sonrada 80 yada 100 tl para yatiriyorsun ( yonlendirirler seni )

yani kisaca max 250 270 tl gibi bir giderin olur .

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    HoLyCat bunu yazdı
    EMRE955 bunu yazdı

neyse..

Hocam avukatsız tabiki yapabilirsin öncelikle adliyeye gidiyorsun. bu dilekce yazanlar var kapı önlerinde, onlarn yanına yanaşıyorsun.

650 tlden asagi cok zor bilgin olsun simdiden diyeyim. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRE955
    EMRE955's avatar
    Erkek
    scarletbeard bunu yazdı
    HoLyCat bunu yazdı
    EMRE955 bunu yazdı

neyse..

650 tlden asagi cok zor bilgin olsun simdiden diyeyim. 

bilgi için teşekkürler. ben zaten 1000 lirayı gözden çıkarmıştım.

xxx
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Acaba türkiyede isim değişikliginden sonra diploma sürücü belgeleri gibi evraklarin değişimi vs nasil oluyor. İsim değişikligi yapmiş birini bulmak gerekiyor sanirim.  Konuuyu detayli anlatmasi için. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

isim değiştirme ne 1000 tlsi yahu :S son harçların ne kadar olduğunu bilmiyorum ama dediğim gibi bu rakam 150 tlyi geçmez yani :-) google'dan bakın harçlara.

artı olarak isim değiştikten sonra bütün kurumlardaki belgelerini değiştirme olayı senin yükümlülüğünde oluyo.kurum para talep ederse vermek zorundasın.

gazete ilanı ne kadar tutuyo onu bilmiyorum ne desem yalan olur.oturduğunuz yerde bi katip bulun işinizi öyle çözün çok aceleyse.

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
Toplam Hit: 2341 Toplam Mesaj: 20