Hukukla İlgili Aklıma Gelen İlginç Açık
-
Parmak izi herkesde farklı diye biliyorum
hadi parmak izi yok
her ikisininde olay zamanı nerede olduğu tespit edilir. kanıt şahit vs ispatı olmayan göt altına girer yani
olay zamanı neredeydin diyecek diyecekki evdeydim eve ne zaman girdin şu saatte eve gidene kadar geçtiği kameralarda kayıtlarına bakılacak vs yana neredeyse -
Hocam her insanin parmak izi farkli olur
-
SeRDaR bunu yazdı
Parmak izi herkesde farklı diye biliyorum
hadi parmak izi yok
her ikisininde olay zamanı nerede olduğu tespit edilir. kanıt şahit vs ispatı olmayan göt altına girer yani
olay zamanı neredeydin diyecek diyecekki evdeydim eve ne zaman girdin şu saatte eve gidene kadar geçtiği kameralarda kayıtlarına bakılacak vs yana neredeyseHocam dediğiniz gibi herkeste farklı. Tek yumurta ikizilerinde papila , kemer vs aşırı benzerlik gösterir hatta %95 lere varan benzerlikler. Fakat kalan 5% lik dilim ile kişinin tespiti oolaylikla yapılabilir
-
Tmm o zmn eldiven giymeleri şart =)
Tmm çok da iyi buluş değilmiş ,onun yerine maskeli soymak daha iyi
-
taşşaklı bir araştırma merkezi olsa hertürlü bulunur.
ağzına pirinç koyup tükürtmekten tutunda , piskolojik çapraz sorulara kadar herşey ele verir :)
yeterki suçluyu bulmak için sağlam bir ortam kurulsun. inine cinine kadar test yapılıp rapor çıkartılır. sonra itraf etmesi için deliller önüne koyulur.
işe yaramazsa B planı devreye girer. ikiside cezalandırılıormuş gibi yapılır. onlar nezarette tartışırken dinlemeye alınır. yada kavgalarından hangisinin suçlu olduğu anlaşılmaya çalışılır.
-
Amerikada yasandi. Alinan dna ornekleri de her iksiine %99 mu ne uydu ama kesin ispat olamadi. Tecavuz ve oldurmeydi sanirim. Davanin sonucunu takip etmedim ama en ufak belirsizlik adami kurtarir...
-
Parmak izi farklıymış,
http://blog.milliyet.com.tr/ikizlerin-parmak-izleri-ayni-midir--/Blog/?BlogNo=32199
Ayrıca bu tip konularda onlarca sorgu türü vardır eninde sonunda birisi yumurtlar,
-
DNA farkı olur gibime geliyor tam emin değilim şimdi boş konuşmuş gibi oldum ama her türlü çözülür o ayrıca parmak izi farklı oluyorsa dna da farklıdır ya. Tamam çözdüm olayı. :D
-
yalan makinesi...
-
Parmak izi kişiye özeldir,
Ayrıca Burası Türkiye :) ikisini de içeri atarlar, illa ki konuştururlar.
Bi arkadaşın eniştesi düğüne gitmişti, biri o hengamede vuruldu falan, kimin vurduğu belli değil, orada suçlu olabilecek 4-5 kişi de yatıyor. Burası Türkiye :)