folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Hükümet "1 Milyar USD Karşılığında Hiçbir Şartta Kuzey Irak"A Müdahale Etmeyecek

Hükümet "1 Milyar USD Karşılığında Hiçbir Şartta Kuzey Irak"A Müdahale Etmeyecek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LYCRa
    LYCRa's avatar
    Erkek

Baykal: Hükümet "1 milyar dolar karşılığında hiçbir şartta Kuzey Irak'a müdahale etmeyeceğine ilişkin bir uluslararası anlaşma�" imzaladı

ileri süren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, terörle mücadele için atılması gereken ilk adımın �mevcut hükümetin uzaklaştırılması� olduğunu söyledi.

Hükümetin Dubai'de �1 milyar dolar karşılığında hiçbir şartta Kuzey Irak'a müdahale etmeyeceğine ilişkin bir uluslararası anlaşma� imzaladığını ileri süren Baykal, bu durumun iktidarın terör meselesini kavramadığını, nasıl yaklaşılması gerektiğini bilmediğini ortaya koyduğunu savundu.

NTV'de canlı yayında soruları yanıtlayan Deniz Baykal, �Siz seçimlerden sonra iktidarda olursanız, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Kuzey Irak'a operasyon için gerekli direktifi derhal verecek misiniz?� sorusu üzerine terörün kendi gerçek boyutları içinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

�Şu anda güncel gelişmeler bizi Kuzey Irak'a yönelik bir askeri operasyon konusunda bir karar alma noktasına çekiyor� diyen Baykal, şöyle konuştu:

�Bir süre sonra konjonktür değişir başka şey olur, bir süre önce başka bir şeydi. Olayları böyle güncel gelişmelerin önümüze getirdiği konuların ötesinde değerlendirmekte yarar var. O açıdan baktığımızda bazı önemli noktalar var, o da bu iktidarın terörle mücadele konusunda gereken anlayış içine girmemiş olduğu gerçeğidir. Bu tespiti yaparken üzüntü duyuyorum, ama bu gerçektir. Şu anda karşılaştığımız mesele değil bu. Olayın başından beri bu iktidarın teröre yaklaşımında yanlışlık var.�

AK Parti iktidarının göreve gelişinin hemen ardından �eve dönüş� yasasını çıkardığını belirten Baykal, bu yasayı gerekli kılan şartların hiçbirinin olmadığını ileri sürdü. Bu durumu tespit ettikleri ve ifade de ettiklerini belirten Baykal, �Maalesef o eve dönüş yasası, dağa dönüş yasası oldu. Cezaevlerinde tutuklu olan PKK teröristleri tahliye oldu, Hizbullah teröristleri tahliye oldular ve tümü eski işlerine döndüler. Bir kişi bile dağdan inip teslim olmadı� diye konuştu.

Hükümetin Dubai'de �1 milyar dolar karşılığında hiçbir şartta Kuzey Irak'a müdahale etmeyeceğine ilişkin bir uluslararası anlaşma� imzaladığını ileri süren Baykal, bu durumun iktidarın terör meselesini kavramadığını, nasıl yaklaşılması gerektiğini bilmediğini ortaya koyduğunu savundu.

Baykal, imzalanması yasal olmayan bu anlaşmaya tepki gösterdiklerini, bunun sonucunda iktidarın anlaşmayı TBMM'ye getirmeye cesaret edemediğini söyledi.

�Terörle mücadele için ilk iş bu hükümet uzaklaştırılmalıdır. Bu anlayışla bu zihniyetle, mücadele olmaz� diyen Baykal, hükümetin bu konudaki yanlış anlayışının Başbakan Erdoğan'ın söylemlerine de yansıdığını ileri sürdü.
    Baykal, Türkiye'nin öncelikli konusunun kendi güvenliği olması gerektiğini vurguladı.

Mücadelenin onayla, rızayla olmayacağını belirten Baykal, meşru savunma hakkının kullanılmasını ve bunun diğer ülkelere de anlatılması gerektiğini kaydetti. Baykal, meşru savunma hakkında hiç kimsenin itiraz edemeyeceğini vurguladı.

Baykal, Türkiye'deki terörle Irak'taki terörün bir bütün olduğunu belirterek, �Terörle ilgili çalışan herkesin ittifak içinde olduğunu bir nokta vardır. Terör, size ulaştığı noktada değil, çıkış noktasında etkisiz kılınır� diye konuştu.
    Türkiye'nin kendi içindeki terörle etkili bir mücadele yürüttüğünü, evlatlarını şehit verdiğini belirten Baykal, �Ama terörün kökü Irak'ta, karargah Irak'ta. O Irak'taki karargahı kurutmadan sadece şehitlerin verildiği mücadele ile bu iş olmaz. Sivrisinekle mücadele yetmez, bu bataklığı kurutacaksın. Irak'ta bir terör bataklığı var� dedi.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

1 Milyar USD ye insanlar karılarını bir geceliğine vermiyor...

Ama devletler 1 milyar USD ye anlaşma yapıyor...

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=milyar&folderid=38559

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek
    abi ıraga girersek maf oluruz hersey ortada mesele terör ise önce kendi içimizdekini halletmek gerekli bence kuzey ıraktan daha cok istanbulda terörist var

Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fistandantilus
    Fistandantilus's avatar
    Erkek
    fmk bunu yazdı:
    -----------------------------
    abi ıraga girersek maf oluruz hersey ortada mesele terör ise önce kendi içimizdekini halletmek gerekli bence kuzey ıraktan daha cok istanbulda terörist var

terör bir bütündür. sınırımızdaki ve dışındaki die bişey yok. Amerika 11 eylülden sora aman bn içimdekileri mi temizliyim dedi gidip afganistana mı girdi?! Kandil dağında her kış ideolojik ve askeri eğitim alan pkklılar yazları sınırdan sızmaya çalışıyorlar. operasyon olursa da kış olur.. üslerini yoketmezsen ülkendekileri bitir neye yarar. Tayyip bi boktan anlasaydı bu halde mi olurduk?!

Fakat söyleyin kardeşlerim; insanlığın bir ereği eksikse, eksik değil midir- bizzat kendisi de?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

böle sacma bir konu daha görmedim deniz baykal nerden biliomus ordamıymıs kendisi iktidara gelse ne olucak chpyi bitrmiş daha ne yapabilirki dogru adam haklı chp bitti bide devleti bitirelim kuzey ıraga girmek cok kolay ya demi oraya girdik dielim ne kazanıcaz yine birsuru sehit yine birsuru sehit o hipbi bunları bilio ataturk bitti bu seferde sehitlere saldırıyolar onların arkasından siyaset yapıolar

LYCRa:bu arada 2 konuyada girdim 2 side senin ne yapmaya calısıosun chpnin propagandasınımı???

delimiyim ben?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bukalemun
    bukalemun's avatar
    Erkek

Fistan haklı kesinlikle sadece içtekilerle uğraşmakla olmaz, terör bi bütün sonuçta. Ve bence terör sadece askeri müdahaleyle de bitmez o zihniyeti kurutmak gerekir.

adam chp nin propagandayı yapmıyo sadece baykalın açıklamayı yazmış.  doğru söylemiş iyidir güzeldir deseydi tamam adam sadece haberi yazmış. yanlış cümleler kullanma

AKP ye oy atanın aklından şüphe ederim şahsen ben _ kendi görüşüm_

There is no life without struggle
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuncaxxz
    tuncaxxz's avatar
    Erkek
    kökünü kurutmadan terörü bitiremezsin biz burdakileri halletmeye çalışırken kuzey ırakta 100lercesi yetişecek ölenlerin yerine geçicek sınır ötesi operasyon gerekli . kampları , çalışma yerleri ve dış güçler ile temasları kesilirse ancak bitebilir önce içimizdekileri bitirmeliyiz mantığı çok yanlış

punto cero
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    kardes yanlıs anlasılmısım dier konuda onun olunca ondan dier konuyuda oku sonra bu arda kimin kime ne oy atıcagı beni ilgilendirmez benim aklımda zorum var akp ye atıcam...

delimiyim ben?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LYCRa
    LYCRa's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı:

böle sacma bir konu daha görmedim deniz baykal nerden biliomus ordamıymıs kendisi iktidara gelse ne olucak chpyi bitrmiş daha ne yapabilirki dogru adam haklı chp bitti bide devleti bitirelim kuzey ıraga girmek cok kolay ya demi oraya girdik dielim ne kazanıcaz yine birsuru sehit yine birsuru sehit o hipbi bunları bilio ataturk bitti bu seferde sehitlere saldırıyolar onların arkasından siyaset yapıolar

LYCRa:bu arada 2 konuyada girdim 2 side senin ne yapmaya calısıosun chpnin propagandasınımı???

Boş beleş adamlar siyaset yaparsa tayyip gibi Şehide "kelle", apoya "sayın" demesi; ABDullah gulun avrupada "Turkiye'yi parçalama" toplantıları ortaya çıkar elbette halkı kandırır ve tek başına iktidar olur!!

Sağlam adamlar ise çıkar siyasetini yapar, istihbaratını yapar ve eli güçlüdür ama aklı başnda kesim az olduğu için, kandırılmadığı için tek başına iktidar olamaz. Çünkü dürüsttür o yüzden milleti kandırmaz ve vaatleri ona göre olur.

Yukarıdaki ifadelere göre ve yazımıza göre herhangi bir chp propagandası mevcut mudur? Deniz baykalın bu söylemi tüm gazetelerden önce tbt de konu oldu ve bu yazı ntv siyaset söyleşi programından alınma ve deniz baykalın vaatleri ile dolu. Herhangi bir şekilde deniz baykalı tutma ya da yandaşı gibi bir durum sergilemiş olsaydım emin ol bu yazının devamına vaatlerini de eklerdim. Bundan önceki satırda ise bahsettiğim şeyler tek bir parti değil, milli şuuru olan, dürüst tüm partileredir. Şahsen tanıyan tanır ve sen bilip bilmeden ortaya atladığın için chp ile ilişkilendirdin. Kesinlikle parti propagandası yapmadım. Ama şu doğru! Evet AKP = DTP! Artık gerçekleri görün! Müslüman tayyip lanetlenmiş kavim israilden üstün hizmet nişanı alıyor! Kutsal roma germen imparatorluğunun varisi almanlardan üstün hizmet nişanı alıyor! 

Şimdi düşün tart ona göre konuş ve ona göre yargılamanı yap.  

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bukalemun
    bukalemun's avatar
    Erkek

bak ayhun kardeşim, lyrca nın öteki yazısını da okudum, o yazıda akp yi eleştirmiş, akp yi eleştirmek = chp propagandası mı oluyo,  bunda da baykalın açıklamasını yazmış, bu bi propaganda değil.

kilit kuruluşlar özelleştirilsin, çiftçinin esnafın anası ağlatılsın, buna rağmen enflasyon düşüyo, istikrar var gibi şeyler atılıp tutulsun.

birbiri ardına yolsuzluklar yapılsın, maliye bakanın oğluyla ilgili olay, erdoğanın villaları, erdoğanın gemisi falandır filandır olsun

göz göre göre din istismarı yapsınlar, laik cumhuriyete olan düşmanlıklarını göstersinler

kabadayı üslubuyla konuşmayı adamlık zannetsinler

daha bi ton şey. Tüm bunlar olurken siz nasıl hala akp den veya tayyipten olumlu olarak bahsediyosunuz anlayamıyorum ya

There is no life without struggle
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VatanisTurK
    VatanisTurK's avatar
    Erkek

zaten 1 sattlik uykjuylayım kafam bi dübnya bir aydır töbemş burada bozucam kfürü töbemi

ben bu devletin varya a.q lan adam olsalar amk cocukları bızım şehitlerimizin kanı parayla ölçülemez deyip düzmeleri lazım kuzey ırakı onların alayının a.q 

Devlet-i Osman-i Ali"de terfi"i temayuzilim irfan-i ile olmaz ya olacak kuvvetli iltimas ya olacak medeni haz ya da olacak delikle temas. ---- Millet Kadınla ilgili konu acıyor biz açınca siliniyor alın url:moderatör silmeye alısık onca konu oluyor kadınlarla ilgili küfürler yazılıyor bız acınca anlaşılmadan sılınıyor örnegın su url"deki söz http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=S%F6zler&folderid=42998 amı olanın ımanı olmaz sözü kim için söylenmiş söylesenize amk hadi ? benım konuma gelip öyle böyle demesini bılyordunuz ?
Toplam Hit: 4919 Toplam Mesaj: 37