Hürriyet Geleceğin Köşe Yazarları Yarışmasına Gönderdiğim Yazı (Yorumlar)
-
Not: 1 sayfayı geçmesin demişler,bende bu konuda 1 sayfaya yetirebileceğimin en iyisini yazmaya çalıştım,amacım zaten kazanmakda değil,kazanamazda...Jurileri varsa hani, gençlerin uyumadığını anlasınlar diye...
Birilerinin Türkiyesi
'Höyyyttt keserim dilini,ne demek birilerinin Türkiyesi? Sapına kadar bizim...'
Saniyelik milliyetçiliğimizle ağzımızadan saniyede çıkan sözlerden biri.Neden saniyelik milliyetçiliğimiz?Televizyonlarda hipnoz etkisiyle yapılan programlar,hipnoz altında milyonlarca genç beyin ve yetişkin beyinler...Akşamları Ana Haberlerle gastrit ağrılarıyla sinir küplerine binişimiz,bölünme korkusundan sağa sola bağrışlarımız hep sözde kalıyor desem;beni OkMeydanın'da asarlar mı keserler mi?
Ama maalesef kesselerde assalarda bu değişmeyecek bir gerçek.Türk halkı,dünyada yurduna ve vatanına en bağımlı,en sahip çıkan bir halk.Bu dünyaca bilinen bir gerçek,ama herkesçe bilinen gerçeği halkıma göstermiyorlar,hissettirmiyorlar daha doğrusu onun içindeki devi uyandırmamak için ardı ardına hikayeler anlatıyorlar...Hikayeyi anlatanlar pembe bulutlarda birer Türk vatandaşı yaratmayı başardılar.
'Duydun mu benim yıllık gelirim 7.000$ a çıkmış Ahmet abi?'
Ahmet abi gülsün mü,ağlasın mı?Cebinde 5-10 lirasıyla günlerce işe gidip gelen,okula gidip gelenlerin 'milyonlarla ifade edildiği' bir ülkede,%60'ının 'Yoksulluk Sınırının' altında olduğu devlet çalışanı kadrosu olan bir ülkede,400 Türk Lirası gibi 'komik' ama ağlanası bir rakamla bırakın kendisini;ailesini yaşatmaya çalışan işçilerin olduğu bir ülkede kimin,hangisinin cebine bırakın 7.000$'ı 1.000$ girmiş?
Uyutma taktikleri büyükbaşların söylevleriyle son bulsa yeter!Ama yetmiyor..
Baştakilerin yardakçıları,çanak yalayıcıları,yalakaları oldukça bu uyutma biter mi sizcede?
En büyük medya organları,medyanın 'muhaliflik' ilkesinden sapıp,baştakine yandaşlık yapıyorsa,onların açıkları kapatıyor,açık çoğalıncada çareyi 'Kadın Programları,Kokuşmuş Aşk Hikayeleri'ni ekrana koymakta bulan... 'Halkım uyusun,halkım yorulmasın,halkım kafa yormasın...Ne Mutlu Türküm Diyene!'Ne Mutlu Türkleri soyana,onları güdene,onları kandırana...Alkışlasınlar kendilerini.Aşını yedikleri,havasını soludukları,toprağında keyif sürdükleri ülkeyi ve halkını soydukları için,uyuttukları için alkışlasınlar kendilerini..
Türkiye sadece onları olsa iyi...!
'Türkiye kimlerin elinde be adam söylesene öyleyse?'Tabi hemen kısaca bir geçeyim bu listeyi;
*Türkiye, türlü vaadlerle başa geçip yandaşlarına Türkiye'yi peşgeş çeken politikacıların,diplomatların...
*Türkiye, 'Biz bu olayı kapattık.' deyip; 'Benim müttfekimsin, havlayıpda hem kendini hem beni rezil etme dünya aleme..' diyebilen Amerika Birlşik Devletinin...
*Türkiye, vergiden muaf kazandıkça kazanan kapital kralı patronların...
Türkiye,yan kuruluşlarında akrabalarını,amca oğullarını,teyze oğullarını,hala oğullarını vs.. lerini başa koyduran ve bu kuruluşları ihalelere sokan,son söz sahibi yöneticilerin...
*'Müslümanları dünyadan sileceğiniz' diye ant içip,müslüman ülkeye yanaşıp ona iyi gözüken,halkını kandırıp hükümetini kendine mecbur bırakacak kadar sinsi planlar yapan Avrupa Birliği'nin..
*Bu ülke tüccarların..
*Bu ülke tefecilerin...
*Bu ülke teröristlerin...Liste böyle uzayıp gider...Gönül isterdiki araya 'Bu ülke Türklerin,vatan severlerin,uğruna can veren şehitlerimizin,analarımızın,kardeşlerimizin,bizim...' gibisinden maddelerde ekleyebilseydim..!Ben uykudan kalktığımda koydular önüme bu listeyi, 18 yıldır uyuyan çocuk bunu ilk gördüğünde anlıyorda,2 yılda analiz ediyorda,yıllarca siyasetin içindeki 'Büyük' lerim nasıl anlamıyor,nasıl anlamak istemiyor,nasıl anlamazlıkdan gelebiliyor?
Bunu birde ben anlasam..!!
Efe İNCE
31-05-2007 Perşembe
-
arkadaslar buda yarışmayla ilgli geniş bilgi, ilgilenen olursa : http://www.hurriyet.com.tr/egitim/anasayfa/6353410.asp?gid=171
-
bende yazıcaktım.. ama vazgeçtim.. ödüllere baksanıza :
Seçilen ilk 4 kişiye Canon Prima BF-80 fotoğraf makinası ve 1 kişiye Premier VCD Player hediye edeceğiz.
ne kadar saçma değilmi.. işte ülkemizde yazarlara bu kadar değer veriliyor..
-
kardesim yazdiklarini anafikir bakimindan yorumsuz birakicam fakat cok güzel ve önemli noktalara deginmissin gayet güzel bir calisma olmus. ama hürriyet gibi bir gazetenin bunu sececeginden emin degilim. ama cümle ve kelimelerin gayet güzel secilmis umarim dereceye girersin..Basarilar.
-
Baya ağır bi yazı olmuş ama haklısın sonuna kadar inşallah birilerinin kulağına gider ödül alamasa bile. Umarım ödüle de layık görülür başarılar dilerim...
-
sağolun beyler,zaten ağır olmazsa bu adamların anlayacağıda yok a.k :D gerçi sanmıyom geç seçilmesini,okunda yeter bana...
-
gerçekten güsel olmuş , bikaç yerde yazım yanlışı var.onlar da olmasaydı keşke.ama gerçekten güsel yazmışsın , ellerine sağlık ;) üslubun güzel ve akıcı bi üslup ;)
-
oLdum oLası okumam.. haydar dümen tercihimdir..:) bi kısmını okudum beLki hosuna gitmeyecek ama yazının hic akıcıLıgı yok beLLi bi yerden sonra sıkıntı basıyor biraz daha gayret.. geLecek var sende ;)
-
Once imla hatalarini duzelt sorada daha yaratici bi konu ustune git ama yazarlığın güzel
-
dostum ilk bikaç cümleyi okudum sadece hemen yorum yapim, gençleri hipnoz edenler zaten hürriyet miliyet kanald doğan gurubu yani.. istediği kadar güzel olsun karşı çıkacaklardır gibi gelio..
-
yazı güzel fakat hata çok
ayrıca hediyeleri berbatmış fotoğraf makinesini okuyunca profesyonel birşeydir diyerek aradım ve sonuç hüsran dijital bile değil :)