folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Hz.Ali"Nin Kılıcı

Hz.Ali"Nin Kılıcı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mysterious_tr
    mysterious_tr's avatar
    Erkek

Ben de arkadaşın diğer sorusuna cevap vereyim.

O kılıcı daha çok bir nevi aksesuar olarak alevi mezhebindeki arkadaşlar takmaktadırlar.

Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı:
    -----------------------------

LostDream bunu yazdı:
    Adının Zülfikâr olduğunu biliyorum.Ve her hücum sırasında dört karış uzarmış..Hz. Ali savaşta kılıcı çekince bitene kadar kınına sokmazmış.. Cok büyük ve keskin bir kılıçmış..

Kılıç uzar mı abi ya?

Adam süper kılıç kullanıyomuş ki yapmış bu ünü. Demir parçasına yüklemeyin adamın hakkını. Adam dememe kızmayın saygım sonsuz. 

Benim bildiğim asalar'da ejderhaya dönüşmez ama musa peygamberin asası dönüşüyor.Tabi dediğin doğru keramet asada değil musada.Buradada keramet kılıçta değil hz.Ali de . kılıç üstadlığı bir yana manevi güç ile o kılıcın bişeylere dönüşmemesi çok ilginç.

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    ee nerde o zaman bu kılıç ; uçtumu ? : )

dont think twice its all right
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    Excalibur001 bunu yazdı:

Ya uzamıoda böle ikiye mi ne ayrılıp daha feci skiomu$ dü$manları bende öle biliom xD  Ya bırakın abi en kral kılıç benim :P http://www.derki.com/sayfalar12/excalibur.html  bnide kral arthur dan ba$kası kaldıramıo mesela xD

yalan atma lan sadece taşamı ne saplanmıştı ordan kimse çıkaramıyordu :D bide excalibur diye marka yaptın tüüü senin sıfatına :D devril gözüm görmesin.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    phantomxx
    phantomxx's avatar
    Erkek

kardeş nerelisin bilmem ama eğer istanbulda oturuyosan veya bigün yolun düşerse topkapı sarayına uğra burada zülfikar isimli kılıcı görebilirsin,

bu kılıçla sıradan bir insan bırak adam öldürmeyi kılıcı bile kaldıramaz çünkü devasa bir büyüklüğü var ona görede ağırdır tabi.Hz.Ali'nin bu kılıçla bir kerede 10 kişiyi

biçtiğini söylerlerdi'de inanmazdım tabi görmeden önce ama gördükten sonra fikrim değişti. kılıcın bıçak kısmına hakikaten yan yana dizilmiş 10 adamın kellesi rahatlıkla sığabilir.

Bu kılıcı Hz.Ali'ye peygamberimiz hediye etmiş.Bu kılıcı görmek sanada nasib olursa Hz.Aliye neden Allah'ın Arslan'ı dediklerini anlarsın müthiş bir kılıç 

İnsan ya hayrandır sana ya düşman, ya hiç yokmuşsın gibi unutulursun Yada bir dakika bile çıkmazsın akıldan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kozanaybar
    kozanaybar's avatar
    Homo

Bahsettiğiniz toz bulutu değil normal bulut :).
    @dunyahali: Bir savaşta kılıç uzuyor da başka bir savaşta bulut niye askerleri alıp götürmesin :) Orda savaşanlar put perest mi ki :)

Asıl konuya dönersek; kılıç hakkında bir sürü rivayet var, kimisi çölde kayboldu diyor kimisi kaybolmadı kimisi savaşta verildi diyor kimisi başka bişey :).

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

Hayber Savaşının en hararetli yerinde Hz.Ali'nin kalkanı kırılır.Bir anda etrafına bakınır kalkan arar.Bulamayınca "Ya Allah!"der kale kapısını yerinden söker alır,savaşın sonuna kadar kalkan gibi kullanır.Svaş bittikten sonra indirir yere....Bir rivayete göre 7,başka birine göre  15 kişi kaldıramaz kale kapısını yerinden.

Hz.Ali deyince o aklıma geliyo.Bi de bi kafirin boşa ibadet ediyosun ahiret yok dediğinde "yoksa ben ömrümden olurum,bir ömür boyu ibadet ettiğimle kalırım,Peki ya varsa?" deyişi....

Kılıçla alakası yok ama Hz.Ali deyince içim kıpır kıpır oluyo.Anlatıyım dedim.

All I need is a possibility.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek
    Allah'ın Arslanı.... 2 kelime gücünün ve kudretinin büyüklüğünü anlatmaya yeter!

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    domain_admin
    domain_admin's avatar
    Erkek

arkadaşlar konu çok derin ve dini bir konu inansanızda inanmasanızda bu kılıç ve bu olay gerçekdir.

allah herşeye her nesneye kendinden bi irade vermişdir. Hz.Musa'nın nil nehrini ortadan ikiye ayırması gibi

ve bunlar gerçek olan tek kitapda kuran da yazmakdadır. kılıçda uzar yolda kısalır.

insanın uçması mümkünmü ama Hz.Süleyman rüzgara emredebiliyordu

Kuşla konuşmak mümkünmü allah murad ederse herşey mümkün kılıç uzamasıda peygamber efendimizin mihrac a çıkışıda herşey müslüman olan herkez için dogru olmak zorunda çünkü tek ve gerçek olan kuran ı kerimde yazıyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xursi
    xursi's avatar
    Erkek

KArdeş kılıcın uzaması ve kılıcı bir savaşta kazanmış olması hakkında hiç bir bilgim yok.Ama Zülfikar İslam dünyasının teknolojisini bile anlatır bize .. kılıcın hançer gibi olmas sebebi bir yeri kesmeye kalktığında çok güzel keser. Örnek olarak gavurları lıcındı düz dü el ve ayağa vurulursa bazen kemikte duruyor ama bu kılıçta kesin kopuyor. Çift başlı olmasıda kılıçları yakalayınca uçların arasında kalıyor ve rakip silahsız kalıyor..

Yani kısaca çook güzel bir kılıç:d Dikkat ettiyseniz müslümanların tüm kılcıçları hep yay şeklindedir.. Ayrıca dediğim gibi kılıcın uzaması gibi bir şey şahsen ben ilk kez duyuyom Ha olamazmı olur Bu Allah'ın mucizelerinden olabilir...

Toplam Hit: 7940 Toplam Mesaj: 32