Hz.Ali"Nin Kılıcı
-
Ben de arkadaşın diğer sorusuna cevap vereyim.
O kılıcı daha çok bir nevi aksesuar olarak alevi mezhebindeki arkadaşlar takmaktadırlar.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------LostDream bunu yazdı:
-----------------------------
Adının Zülfikâr olduğunu biliyorum.Ve her hücum sırasında dört karış uzarmış..Hz. Ali savaşta kılıcı çekince bitene kadar kınına sokmazmış.. Cok büyük ve keskin bir kılıçmış..
-----------------------------Kılıç uzar mı abi ya?
Adam süper kılıç kullanıyomuş ki yapmış bu ünü. Demir parçasına yüklemeyin adamın hakkını. Adam dememe kızmayın saygım sonsuz.
-----------------------------Benim bildiğim asalar'da ejderhaya dönüşmez ama musa peygamberin asası dönüşüyor.Tabi dediğin doğru keramet asada değil musada.Buradada keramet kılıçta değil hz.Ali de . kılıç üstadlığı bir yana manevi güç ile o kılıcın bişeylere dönüşmemesi çok ilginç.
-
ee nerde o zaman bu kılıç ; uçtumu ? : )
-
Excalibur001 bunu yazdı:
-----------------------------Ya uzamıoda böle ikiye mi ne ayrılıp daha feci skiomu$ dü$manları bende öle biliom xD Ya bırakın abi en kral kılıç benim :P http://www.derki.com/sayfalar12/excalibur.html bnide kral arthur dan ba$kası kaldıramıo mesela xD
-----------------------------
yalan atma lan sadece taşamı ne saplanmıştı ordan kimse çıkaramıyordu :D bide excalibur diye marka yaptın tüüü senin sıfatına :D devril gözüm görmesin. -
kardeş nerelisin bilmem ama eğer istanbulda oturuyosan veya bigün yolun düşerse topkapı sarayına uğra burada zülfikar isimli kılıcı görebilirsin,
bu kılıçla sıradan bir insan bırak adam öldürmeyi kılıcı bile kaldıramaz çünkü devasa bir büyüklüğü var ona görede ağırdır tabi.Hz.Ali'nin bu kılıçla bir kerede 10 kişiyi
biçtiğini söylerlerdi'de inanmazdım tabi görmeden önce ama gördükten sonra fikrim değişti. kılıcın bıçak kısmına hakikaten yan yana dizilmiş 10 adamın kellesi rahatlıkla sığabilir.
Bu kılıcı Hz.Ali'ye peygamberimiz hediye etmiş.Bu kılıcı görmek sanada nasib olursa Hz.Aliye neden Allah'ın Arslan'ı dediklerini anlarsın müthiş bir kılıç
-
Bahsettiğiniz toz bulutu değil normal bulut :).
@dunyahali: Bir savaşta kılıç uzuyor da başka bir savaşta bulut niye askerleri alıp götürmesin :) Orda savaşanlar put perest mi ki :)Asıl konuya dönersek; kılıç hakkında bir sürü rivayet var, kimisi çölde kayboldu diyor kimisi kaybolmadı kimisi savaşta verildi diyor kimisi başka bişey :).
-
Hayber Savaşının en hararetli yerinde Hz.Ali'nin kalkanı kırılır.Bir anda etrafına bakınır kalkan arar.Bulamayınca "Ya Allah!"der kale kapısını yerinden söker alır,savaşın sonuna kadar kalkan gibi kullanır.Svaş bittikten sonra indirir yere....Bir rivayete göre 7,başka birine göre 15 kişi kaldıramaz kale kapısını yerinden.
Hz.Ali deyince o aklıma geliyo.Bi de bi kafirin boşa ibadet ediyosun ahiret yok dediğinde "yoksa ben ömrümden olurum,bir ömür boyu ibadet ettiğimle kalırım,Peki ya varsa?" deyişi....
Kılıçla alakası yok ama Hz.Ali deyince içim kıpır kıpır oluyo.Anlatıyım dedim.
-
Allah'ın Arslanı.... 2 kelime gücünün ve kudretinin büyüklüğünü anlatmaya yeter!
-
arkadaşlar konu çok derin ve dini bir konu inansanızda inanmasanızda bu kılıç ve bu olay gerçekdir.
allah herşeye her nesneye kendinden bi irade vermişdir. Hz.Musa'nın nil nehrini ortadan ikiye ayırması gibi
ve bunlar gerçek olan tek kitapda kuran da yazmakdadır. kılıçda uzar yolda kısalır.
insanın uçması mümkünmü ama Hz.Süleyman rüzgara emredebiliyordu
Kuşla konuşmak mümkünmü allah murad ederse herşey mümkün kılıç uzamasıda peygamber efendimizin mihrac a çıkışıda herşey müslüman olan herkez için dogru olmak zorunda çünkü tek ve gerçek olan kuran ı kerimde yazıyor.
-
KArdeş kılıcın uzaması ve kılıcı bir savaşta kazanmış olması hakkında hiç bir bilgim yok.Ama Zülfikar İslam dünyasının teknolojisini bile anlatır bize .. kılıcın hançer gibi olmas sebebi bir yeri kesmeye kalktığında çok güzel keser. Örnek olarak gavurları lıcındı düz dü el ve ayağa vurulursa bazen kemikte duruyor ama bu kılıçta kesin kopuyor. Çift başlı olmasıda kılıçları yakalayınca uçların arasında kalıyor ve rakip silahsız kalıyor..
Yani kısaca çook güzel bir kılıç:d Dikkat ettiyseniz müslümanların tüm kılcıçları hep yay şeklindedir.. Ayrıca dediğim gibi kılıcın uzaması gibi bir şey şahsen ben ilk kez duyuyom Ha olamazmı olur Bu Allah'ın mucizelerinden olabilir...