İ7 Donanım Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spybreak
    spybreak's avatar
    Erkek

1 hafta önce senin sistemden çok daha kuvvetli bişey topladım.. 

ama şunu söyleyebilirim ki server vs. olmaz.. 

git bence adam gibi xeon serverlardan al.. 

başın ağrımasın.. paşalar gibi kullan

REMEMBER! RESPECT IS EVERYTHING
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

server kasasında 7200 RPM harddiskin işi ne? 10.000 den aşaağısı takılmaz server kasasına

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

Beyler bu işte yeni değilim zaten merak etmeyin.

Şuan elimde dual quad xeon e5620 r410(16 çekirdek) ile r210(8 çekirdek) zaten mevcut.hlds yapısında i7 950 ile aldığım performans r210dan daha yüksek.

konu başındada dedim zaten bilgisi olan arkadaşlar yazsın diye.Hddlerin ssd falan olmasına,rpmlerin 10k olmasına gerek yok uçmayın.

3 ay makineye res bile atılmayan amd phenom 2 x4 965 li makine kullandım, ki piyasada hala daha q serisi işlemci sunucu satışı yapan firmalar var.

Birde WD Cavair black ile green farklı yapıdalar dimi. Okuduğum ve duyduğuma göre WD green hddler yük sırasında 7200 rpme cıkıyormuş. Onun dışında enerji tasarrufu olsun diye 5400 de calısıyormuş. Blackdede böyle bir nane yoktur dimi ?

Focal hocam bir arkadaşım dahada bana bu tür önerileri yaptı. Biraz daha beklemeyi düşünüyorum, acıkcası kafama takılan en büyük etken anakart seçimi biraz daha bekleyelim bakalım millet bi geçsin testlerini yapsın bizde ona göre davranalım önerilerin için saol

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

yukarı

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Focal
    Focal's avatar
    Erkek

Genki bunu yazdı:
    -----------------------------

Beyler bu işte yeni değilim zaten merak etmeyin.

Şuan elimde dual quad xeon e5620 r410(16 çekirdek) ile r210(8 çekirdek) zaten mevcut.hlds yapısında i7 950 ile aldığım performans r210dan daha yüksek.

konu başındada dedim zaten bilgisi olan arkadaşlar yazsın diye.Hddlerin ssd falan olmasına,rpmlerin 10k olmasına gerek yok uçmayın.

3 ay makineye res bile atılmayan amd phenom 2 x4 965 li makine kullandım, ki piyasada hala daha q serisi işlemci sunucu satışı yapan firmalar var.

Birde WD Cavair black ile green farklı yapıdalar dimi. Okuduğum ve duyduğuma göre WD green hddler yük sırasında 7200 rpme cıkıyormuş. Onun dışında enerji tasarrufu olsun diye 5400 de calısıyormuş. Blackdede böyle bir nane yoktur dimi ?

Focal hocam bir arkadaşım dahada bana bu tür önerileri yaptı. Biraz daha beklemeyi düşünüyorum, acıkcası kafama takılan en büyük etken anakart seçimi biraz daha bekleyelim bakalım millet bi geçsin testlerini yapsın bizde ona göre davranalım önerilerin için saol

-----------------------------

Genki hocam WD greenleri ben enerji tasaruf v.s icin biliyorum bu green olayları ekran kartındada olduğu gibi.Ama Cavair black green'Den daha iyi ve daha seri olduğunun tahminindeyim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-2600K+%40+3.40GHz

azına sıctımın işlemcisi dual xeon e5620 den daha fazla puan almış :S

http://static.shiftdelete.net/img/article_new/sandy_bridge_tablo1291022724.jpg

Sistem 2

• Intel Core i7 2600 3.4 GHZ 8MB Cache
    • Intel H67 Chipset Anakart
    • 4 x 2GB 8GB DDR3 1333MHZ Bellek
    • 2 x Western Digital 500GB Caviar Black 32MB Cache
    • 460W Güç Kaynağı
    • 4 x 3.5" Disk Slotu
    • Opsiyonel HW Raid
    • Opsiyonel DVD RW
    • Opsiyonel 16-32GB seçenekleri

Fiyat: 1470TL ( KDV Dahil )

2600k olucak büyük ihtimal alacağım sistemler. +70 lira fark olucak

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

hocam caviar black en performanslısı.

çift işlemci: performansi maksimuma çıkarmak için 2 kat fazla işlemci gücü
    stable track teknolojisi : motor, okuma yazma işlemi sırasında plakları sarsmaması için 2 taraftan sabitlenmiştir
    no touch ramp load teknolojisi: kayıt kafası işlem sırasında disk medyasına asla dokunmaz.
    data lifeguard ve shockguard teknolojileri : veri koruma ve darbelere dayanıklılık için geliştirilmiş özel wd teknolojileri

1tb lik ürünün 32mb cache i var. 64 mb cache  2tb lik üründe var.

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
Toplam Hit: 2664 Toplam Mesaj: 18