folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder İçerdeki Yazıyı İngilizceye Çewirebiliecek War Mı ?

İçerdeki Yazıyı İngilizceye Çewirebiliecek War Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
             Orhan Veli Kanık’ın HAYATI
    1914 yılında İstanbul'da doğmuştur . Cumhurbaşkanlığı Bando Heyeti şeflerinden Veli Kanık'ın oğludur. İlk öğrenimini Galatasaray Lisesi'nin ilk kısmında yapmış, dördüncü sınıfı burada tamamlamış (1925) , ilkokulu Ankara'ya gittikleri için Gazi İlkokulu'nda bitirmiştir (1926) . Daha sonra Ankara Erkek Lisesi'ne yatılı girmiş, burayı bitirdikten sonra (1933) İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümüne girmiştir. Ancak Fakülte'yi bitirmeden Ankara'ya dönmüş (1936) , PTT Genel Müdürlüğü Telgraf İşleri Reisliği Nizamlar Bürosu'na memur olarak girmiştir. Daha sonra askere gitmiş (1942-1944) , terhis olunca da Milli Eğitim Bakanlığı Tercüme Bürosu'na girmiştir. Reşat Şemsettin Sirer'in Milli Eğitim Bakanlığı'na getirilmesi üzerine, Bakanlığa egemen olan 'tutucu havaya uyamayacağını anlayarak' görevinden istifa eder. Türk yazınında olduğu kadar dönemin düşünce yaşamında da önemli yeri ve etkisi olan Yaprak dergisini yayımlamaya başlamış (1 Ocak 1949) ,28 sayı çıkarmıştır. Oktay Rıfat ve Melih Cevdet Anday'la birlikte, Nâzım Hikmet'in serbest bırakılması için üç gün açlık grevi yapmış (1950) , eylem geniş yankı uyandırmıştır.

Ankara'da bir gece sokakta Belediye'nin açtırdığı bir çukura düşmüş, başından yaralanmış (10 Kasım 1950) , iki gün sonra da İstanbul'a gitmiştir. İstanbul'da bir arkadaşının evinde öğle yemeği yerken fenalık geçirmiş, hastaneye kaldırılmıştır (14 Kasım 1950) . Alkol zehirlenmesi teşhisiyle tedavi edilmiş, ancak sonradan beyin kanaması geçirdiği anlaşılmıştır. Aynı gün akşama doğru komaya giren Orhan Veli, geceleyin saat 23.20'de hayata gözlerini yummuştur (14 Kasım 1950) .

36 yaşında, en verimli çağında ölen Orhan Veli, özgeçmişini, şiirine içselleşmiş olan humour'uyla şöyle özetlemiştir: '1914'te doğdum.1 yaşında kurbağadan korktum.9 yaşında okumaya,10 yaşında yazmaya merak sardım.13'te Oktay Rıfat'ı,16'da Melih Cevdet'i tanıdım.17 yaşında bara gittim.18'de rakıya başladım.19'dan sonra avarelik devrim başlar.20 yaşından sonra da para kazanmasını ve sefalet çekmesini öğrendim.25'te başımdan bir otomobil kazası geçti. Çok aşık oldum. Hiç evlenmedim, şimdi askerim'.

Yazın Yaşamı

Orhan Veli'nin edebiyata ilgisi daha ilkokul sıralarında başlamış, lise öğrencisiyken Oktay Rıfat ve Melih Cevdet Anday ile arkadaş olmuş, bu dostluk Türk şiirinde bir dönemin başlangıcını oluşturmuştur. Lise sıralarında öğretmenleri olan Ahmet Hamdi Tanpınar, Rıfkı Melul Meriç, Halil Vedat Fıratlı ve Yahya Saim Sinanoğlu'nun yakın ilgisini görmüştür. Lisede Oktay Rıfat ve Melih Cevdet'le Sesimiz diye bir dergi çıkarmıştır. Orhan Veli, daha ilk okul beşinci sınıfta iken yazmaya başlamış, ilk öyküsü, eski yazıyla yayımlanan Çocuk Dünyası adlı dergide çıkmıştır. Orhan Veli'nin düzyazıdan şiire dönmesinde, kendisinden iki sınıf önde olan Hıfzı Oğuz Bekata'nın etkisi olduğunu bildirmektedir kardeşi Adnan Veli. Kanık'ın ilk şiirleri Nahit Sırrı Örik'in teşvikiyle Varlık dergisinde yayımlanmış, şair bu şiirlerin bazıların Mehmet Ali Sel imzasını kullanmıştır. Kanık, dönemin İnsan, Ses, Gençlik, Küllük, İnkılâpçı Gençlik gibi dergilerinde de yazmıştır (1936-1942) .

Orhan Veli, Moliere'den Rimbaud'ya La Fontaine'den Musset'ye uzanan bir çok da çeviri yapmıştır.

(Kaynak: Kültür Bakanlığı)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    Orhan Veli Kanık (born on April 13, 1914 in Istanbul, died on November 14, 1950) was a Turkish poet. Orhan Veli, together with Oktay Rifat and Melih Cevdet, founded the Garip Movement.

Orhan Veli's father was a conductor of the Presidential Symphony Orchestra. His younger brother, Adnan Veli, was a well known journalist whose prison memoirs, (he was incarcerated on political charges) "Mahpushane Cesmesi (The Prison Fountain)" was published in 1952. He studied in Istanbul University's philosophy Department for only one year before leaving school in 1935. He was employed by the Ministry of Education as a translator from 1945 to 1947. The remaining three years of his life he worked as a freelance translator and journalist.

He is known for advocating a poetry without excessive stylistic elements and adjectives, and prefers a style closer to free-verse. He is known for his unique voice, and depth of emotion underlying the seemingly easy-coming nature of his verse. His poetry is highly admired by the public as well as in academic circles.

Works

• Garip (Together with Oktay Rifat and Melih Cevdet, 1941)
    • Garip (1945)
    • Vazgeçemediğim (1945)
    • Destan Gibi (1946)
    • Yenisi (1947)
    • Karşı (1949)
    • Collected Poems (1951, 1975)

edit:bu yukarıdaki metnin  karşılığı değildir.Wikiden çaldım :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    hacı bu başka deil mi,yani bi de kısa dönem ödewi için lazım o yüzden bu yeterli deil :) saolasın

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

Arkadaş birebir bunun çevirisini istiyorsan burada bunu yapacak birisinin olduğunu zannetmem.Sonuçta bu işler öpücükle yürümüyo.Sen bu metni al git çevittir.Biraz tuzlu olabilir belki orası bimem

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

parayla mı yyuuhhh sagopanın albümünü buraya parayla mı koydular :S yardım istedim sadece ;)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    cümle cümle çeviririm ama anlamsız olur hele sabahı bekle müridler yataktadır

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

e hacı o kadar yazı zaten bi A4'ü bile doldurmaz ki

ayrıca bire bir çeviri hiçbir dilden hiçbir dile yapılamaz böyle birşey de mümkün değil.

ve elim boş olsa yardımcı olmayı çok isterim ama ben de otelde gececiyim pek boş vaktim olmuyo

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek

Ben çeviririm ama o kadar uzun bir metni önce okuyup ne kastettiğini anlamak ve tek tek çevirmek zaman alıcı birşey.

Onun yerine 200 YDS çözerim daha karlı çıkarım :)

Sen Ertan abinin de yaptığı gibi neden direk ingilizcesini aramıyosun ki ?

Hem Ertan abininkini ilk ödeve sonra da başka bulduğunu kısa dönem ödevi olarak verebilirsin ?

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    bi de buna william shakespeare'in hayatını ekliycem tam olucak o zaman ama çewirecek gönüllü çıkmadı hala :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azimkar
    azimkar's avatar
    Erkek
    aga sen babylon pro 6 yı indir aynı zamanda çeviri yapıyor ama biraz uzun sürüyor,tavsiye ederim....

Arabanızın önünedki çocuklar kazaya sebep olur, arkanızdakiler ise çocuğa... İnsanlar konuşur, aptallar gürültü yapar! Her problemin bir çözümü vardır.Fakat asıl sorun çözmenin zaman almasıdır... Eğer bir sorun varsa, kesin çözümü de vardır. Çözümü yoksa zaten sorun değildir! Uzun Olan Kuyu Değil , Kısa Olan İPTİR!! Hiç bir psikiatrist insanı tuvalet kadar rahatlatamaz. Sakın girme helaya başın girer belaya götürürler merkeze öptürüller herkese Hayatta dik durmayı öğren maksat gölgenin imajı düzelsin Helalara sigara izmariti atmayın.Biz sizin kültablalarınıza işiyormuyuz? Bukalemunun ikiz yavruları olmuş, isimlerini : Şukalemun, Okalemun koymuş Karanlıkta mehtapta oturmak iyidir... Ama mehtapla karanlıkta oturmak daha iyi! özlü sözlerden bir kısmı:))
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek
    Milk-i_Beka bunu yazdı:
    -----------------------------
    Orhan Veli Kanık (born on April 13, 1914 in Istanbul, died on November 14, 1950) was a Turkish poet. Orhan Veli, together with Oktay Rifat and Melih Cevdet, founded the Garip Movement.

Orhan Veli's father was a conductor of the Presidential Symphony Orchestra. His younger brother, Adnan Veli, was a well known journalist whose prison memoirs, (he was incarcerated on political charges) "Mahpushane Cesmesi (The Prison Fountain)" was published in 1952. He studied in Istanbul University's philosophy Department for only one year before leaving school in 1935. He was employed by the Ministry of Education as a translator from 1945 to 1947. The remaining three years of his life he worked as a freelance translator and journalist.

He is known for advocating a poetry without excessive stylistic elements and adjectives, and prefers a style closer to free-verse. He is known for his unique voice, and depth of emotion underlying the seemingly easy-coming nature of his verse. His poetry is highly admired by the public as well as in academic circles.

Works

• Garip (Together with Oktay Rifat and Melih Cevdet, 1941)
    • Garip (1945)
    • Vazgeçemediğim (1945)
    • Destan Gibi (1946)
    • Yenisi (1947)
    • Karşı (1949)
    • Collected Poems (1951, 1975)

edit:bu yukarıdaki metnin  karşılığı değildir.Wikiden çaldım :D

-----------------------------

kardeş bundan iyisi şamda kayısı ne arıyosun sen anlayamadım:S
Toplam Hit: 4155 Toplam Mesaj: 12