folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İçeride Kırılmış Vidayı Zarar Vermeden Çıkartma

İçeride Kırılmış Vidayı Zarar Vermeden Çıkartma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ucu gözükmeyen içeride kırılmış virayı yuvaya zarar vermeden çıkartmanın yolları nelerdir ? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

Foto atsana hocam bir bakalım nasıl bir yerde.İçeride sıkışmışsa alttan döndürebilecek konumdaysa wd 40 fast release penetrant sık tamamdır.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archille
    archille's avatar
    Erkek

hocam vida neyin içinde kaldı onu bi söyle :D

Bırakın artık kendi haline yeter...edit:Artık kendi halinde...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Peki dostlar vida motosikletimin egzoz saplaması.

Elimde resim yok ama netten buluğum bir foto üzerinde göstermeye çalışim.

Aşağıdaki Fotoda saplama 2 dibinden kırıldı.Saplamanın ucu hiç gözükmediği gibi birazda içeriden kırılmış.Yani içeriye doğru boşluk var.

asd

CyberAngel tarafından 01/Oca/15 23:51 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archille
    archille's avatar
    Erkek

hocam ince bir matkap ucuyla vidayı çürütmeyi deneyebilirsin.

Bırakın artık kendi haline yeter...edit:Artık kendi halinde...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

oo motosiklet demek hem de çin :D vibrasyondan dayanamadı herhalde sıcakla basınçla birleşip kırıldı.Hocam eğer sen ucunu görebiliyorsan dediğim şeyi dene.Ama ucu yoksa nasıl yaparsın foto atarsan yarın daha iyi anlarız.
    Tam anlayamadım açıkçası

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    archille bunu yazdı

hocam ince bir matkap ucuyla vidayı çürütmeyi deneyebilirsin.

Uçaklara öyle mi yapıyorsunuz la yoksa :/

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Nasıl kırıldığını çok merak ettim ama sanayide rahatlıkla çıkarırlar. Genelde tornavida gibi birşeyle beraber yapıştırıcıyı sürüp kurumasını bekliyorlar.  Kuruyunca da rahatlıkla çevirip çıkarıyorlar normal civatayı. Bunda da öyle bir şey yaparlar sanırım.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Vidayi curutmekten baska sansin yok. Sonra yerine yeni dis acacaksin.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

Hocam eğer vidanın ucu dışarda gözüküyorsa başka bir metaller kaynak yapabilrisin.

ZalımMadam.10.07.24
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı

oo motosiklet demek hem de çin :D vibrasyondan dayanamadı herhalde sıcakla basınçla birleşip kırıldı.Hocam eğer sen ucunu görebiliyorsan dediğim şeyi dene.Ama ucu yoksa nasıl yaparsın foto atarsan yarın daha iyi anlarız.
    Tam anlayamadım açıkçası

Vibrasyondan yakında motor ikiye bölünecek diye korkuyorum :) 

Yarın foto atarım hocam ama ben anlatsam daha iyi anlaşılır.

Egzozu söktüğümde alttaki saplamanın motor bölümüne giren yuvasını net bir şekilde görebiliyorum.

Yuvada kırılan saplamanın ucu dışarıda değil.Hatta 1-2 milim içeride kırılmış.

Saplamanın içeride kırılan buyutu en az 2 cm olmalı.

Aslında içeride nekadarı var kestiremiyorum.

archille bu metrikte saplama için herhalde çok çok ince bir matkap lazımdır ? 

sad

sadasd

Toplam Hit: 3612 Toplam Mesaj: 24