İçeride Kırılmış Vidayı Zarar Vermeden Çıkartma
-
Ucu gözükmeyen içeride kırılmış virayı yuvaya zarar vermeden çıkartmanın yolları nelerdir ?
-
Foto atsana hocam bir bakalım nasıl bir yerde.İçeride sıkışmışsa alttan döndürebilecek konumdaysa wd 40 fast release penetrant sık tamamdır.
-
hocam vida neyin içinde kaldı onu bi söyle :D
-
Peki dostlar vida motosikletimin egzoz saplaması.
Elimde resim yok ama netten buluğum bir foto üzerinde göstermeye çalışim.
Aşağıdaki Fotoda saplama 2 dibinden kırıldı.Saplamanın ucu hiç gözükmediği gibi birazda içeriden kırılmış.Yani içeriye doğru boşluk var.
CyberAngel tarafından 01/Oca/15 23:51 tarihinde düzenlenmiştir
-
hocam ince bir matkap ucuyla vidayı çürütmeyi deneyebilirsin.
-
oo motosiklet demek hem de çin :D vibrasyondan dayanamadı herhalde sıcakla basınçla birleşip kırıldı.Hocam eğer sen ucunu görebiliyorsan dediğim şeyi dene.Ama ucu yoksa nasıl yaparsın foto atarsan yarın daha iyi anlarız.
Tam anlayamadım açıkçası -
archille bunu yazdı
hocam ince bir matkap ucuyla vidayı çürütmeyi deneyebilirsin.
Uçaklara öyle mi yapıyorsunuz la yoksa :/
-
Nasıl kırıldığını çok merak ettim ama sanayide rahatlıkla çıkarırlar. Genelde tornavida gibi birşeyle beraber yapıştırıcıyı sürüp kurumasını bekliyorlar. Kuruyunca da rahatlıkla çevirip çıkarıyorlar normal civatayı. Bunda da öyle bir şey yaparlar sanırım.
-
Vidayi curutmekten baska sansin yok. Sonra yerine yeni dis acacaksin.
-
Hocam eğer vidanın ucu dışarda gözüküyorsa başka bir metaller kaynak yapabilrisin.
-
rapidhacker550 bunu yazdı
oo motosiklet demek hem de çin :D vibrasyondan dayanamadı herhalde sıcakla basınçla birleşip kırıldı.Hocam eğer sen ucunu görebiliyorsan dediğim şeyi dene.Ama ucu yoksa nasıl yaparsın foto atarsan yarın daha iyi anlarız.
Tam anlayamadım açıkçasıVibrasyondan yakında motor ikiye bölünecek diye korkuyorum :)
Yarın foto atarım hocam ama ben anlatsam daha iyi anlaşılır.
Egzozu söktüğümde alttaki saplamanın motor bölümüne giren yuvasını net bir şekilde görebiliyorum.
Yuvada kırılan saplamanın ucu dışarıda değil.Hatta 1-2 milim içeride kırılmış.
Saplamanın içeride kırılan buyutu en az 2 cm olmalı.
Aslında içeride nekadarı var kestiremiyorum.
archille bu metrikte saplama için herhalde çok çok ince bir matkap lazımdır ?