İcra Davası İçin Dilekçe

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    paradox
    paradox's avatar
    Erkek

kimene bunu yazdı:
    -----------------------------

Arkadaşın Menfii tespit davası açarak takibi iptal ettirebilir

öncelikle herkesin ilgisi için teşekkür ederim.

Menfii tespit davasını biraz araştırdım, durumumuza uygun düşüyor sanırım.. 

Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar yardımlarını esirgemezse minnettar olurum :) 

(Benim başıma gelse böyle bir mevzu bu kadar kovalamam da (hatta s.kmde bile olmaz) ama arkadaş temiz bir arkadaş :)   )

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek
    paradox bunu yazdı:

Smirnoff bunu yazdı:

Davadan lehinize bi sonuç çıkmaz , yurt sahibiyle anlaşma yoluna gidin.

hocam vardır bir mevzusu... geçen sene araç kiralamıştım banada boş senete imza attırdılar, kaza yaptım; seneti öne sürdüler fakat daha sonra o senetin geçerli olmayacağını söyledi hakim bir tanıdığım

nitekim de öyle oldu, geçen sene kapandı o konu...

neye göre geçerli olmayacağını söyledi acaba, şimdi kendisie ulaşamadığımdan dolayı öğrenmeye çalışıyorum

----------------------------- Hocam kiralamanın yaptığı senet nasıl geçerli olmuyo onu anlamadım?

Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    paradox
    paradox's avatar
    Erkek

MiqRoP bunu yazdı:

Hocam kiralamanın yaptığı senet nasıl geçerli olmuyo onu anlamadım?

------------------------------

birçok sebebi var...

öncelike, gerçek araç kiralama şirketleri zaten senet imzalatmaz, kaza yaparsan ararsın gelirler sana başka bir araç verirler yoluna devam edersin çünkü onların sigorta ve kaskoları daha farklı...

2. olarak, adam seneti sana borcun için imzalatmamış, kiralı aracın başına birşey gelirse imza attığın boş senete bir miktar yazıp onu senden tahsil etmek için imzalatmış fakat şöyle bir durum var ki; o arabayı sana kiralaması için belli prosedürler var (bahsettiğim özel kasko ve sigorta gibi), sen bu prosedürleri yerine getirme ama boş senete imza attır böyle bir mantık var mı? Haliyle o iş yalan oluyor... 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İsim de veriyorum özellikle...

Kütahya Domaniç'de ki Özel Ertuğrul Gazi Yükseköğrenim Erkek Yurdu'da beni dolandırmaya kalktı buna benzer bir yöntemle.

Peder kaydetmişti beni oraya . Aklınca orada kalırsam uslanırmışım (: neyse dediğin gibi yurt sıkıntılı, yemekler sıkıntılı ve öğrenciye ayrı dışarıdan gelen badem bıyıklılara ayrı muame yapıldığını görünce tek başıma isyan başlattım. Ardımsıra gelenler oldu ve toplamda yurttan 13 kişi ''Kütahyanın o en soğuk zamanında ve bir gece yarısı yurttan atıldık.'' Polise de bizim yurda gelmediğimizi filan söylemişlerdi. O sene bitti. 2. yıl bana ve diğer arkadaşlara kalmadığımız dönemin parasını istediklerini yoksa icraya verceklerini filan söylediler. Tabii para olmayınca nasıl vercez, veremedik. Tam o dönemde pederde sikti belamı. Ödeye ödeye hala bitiremediğim borçları boynuma takıp kaçtı gitti. Mecburen bende firari yaşadım uzun bir müddet. Arandım, Tutuklama kararım çıktı vs...

En sonunda birgün yolum düştüğü için Domaniç'e tekrar döndüğümde o yurtta sağlam cam çerçeve bırakmadım. Kameralarından elektrik aksamına kadar herşeylerini bozdum. 

2 gün sonrada yurt yönetimini arayıp paranızı vermeye geldim dedim. Yurda tek başıma gitmedim. Benle beraber atılan ve haciz yiyen 5 arkadaşım daha vardı. Müdür tekti. 5 kişi adamın çıktığı yere koyduk resmen. Zorla makbuz imzalatıp, o makbuzla da hacizi başlatan avukata gidiip ödeme yaptık verin lan senetlerimizi dedik. İte kaka aldık senetleri...

Bir haciz öyküsüde böylece bitmiş oldu...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    paradox
    paradox's avatar
    Erkek

HannibALgan bunu yazdı:

İsim de veriyorum özellikle...

Kütahya Domaniç'de ki Özel Ertuğrul Gazi Yükseköğrenim Erkek Yurdu'da beni dolandırmaya kalktı buna benzer bir yöntemle.

Peder kaydetmişti beni oraya . Aklınca orada kalırsam uslanırmışım (: neyse dediğin gibi yurt sıkıntılı, yemekler sıkıntılı ve öğrenciye ayrı dışarıdan gelen badem bıyıklılara ayrı muame yapıldığını görünce tek başıma isyan başlattım. Ardımsıra gelenler oldu ve toplamda yurttan 13 kişi ''Kütahyanın o en soğuk zamanında ve bir gece yarısı yurttan atıldık.'' Polise de bizim yurda gelmediğimizi filan söylemişlerdi. O sene bitti. 2. yıl bana ve diğer arkadaşlara kalmadığımız dönemin parasını istediklerini yoksa icraya verceklerini filan söylediler. Tabii para olmayınca nasıl vercez, veremedik. Tam o dönemde pederde sikti belamı. Ödeye ödeye hala bitiremediğim borçları boynuma takıp kaçtı gitti. Mecburen bende firari yaşadım uzun bir müddet. Arandım, Tutuklama kararım çıktı vs...

En sonunda birgün yolum düştüğü için Domaniç'e tekrar döndüğümde o yurtta sağlam cam çerçeve bırakmadım. Kameralarından elektrik aksamına kadar herşeylerini bozdum. 

2 gün sonrada yurt yönetimini arayıp paranızı vermeye geldim dedim. Yurda tek başıma gitmedim. Benle beraber atılan ve haciz yiyen 5 arkadaşım daha vardı. Müdür tekti. 5 kişi adamın çıktığı yere koyduk resmen. Zorla makbuz imzalatıp, o makbuzla da hacizi başlatan avukata gidiip ödeme yaptık verin lan senetlerimizi dedik. İte kaka aldık senetleri...

Bir haciz öyküsüde böylece bitmiş oldu...

hocam 10 üzerinden 10 verdim tutum ve davranışlarına

haketmiş p.çler....

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    paradox
    paradox's avatar
    Erkek

bugün arkadaaşın sözleşmesini aldım... uzun uzun okudum, belli ki kendileri saçma sapan birşekilde düzenlemiş ki bildiğim kadarıyla sözleşmede kafana göre cezai hükümler koyamıyorsun...

önemli iki maddeyi size sunacağım;

Madde 4. Pansiyonda kalınacak dönemlerde işletmecinin vereceği HİZMETLER

Oda tahsisi + ısınma+sıcak su+wireless kablosuz internet bağlantısı.

Madde 5. ........................... İşletmeden ayrılma veya uzaklaştırma halinde senet bedelinin tümü veya kalan tahsilatlar tahsil edilir. 

(Bu adamların kaloriferleri uzun bir süre yanmamış. Bunun için bol miktarda şahitide mevcut. Bu şekilde çözebilir miyiz? )

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek

paradox bunu yazdı:

MiqRoP bunu yazdı:

birçok sebebi var...

öncelike, gerçek araç kiralama şirketleri zaten senet imzalatmaz, kaza yaparsan ararsın gelirler sana başka bir araç verirler yoluna devam edersin çünkü onların sigorta ve kaskoları daha farklı...

2. olarak, adam seneti sana borcun için imzalatmamış, kiralı aracın başına birşey gelirse imza attığın boş senete bir miktar yazıp onu senden tahsil etmek için imzalatmış fakat şöyle bir durum var ki; o arabayı sana kiralaması için belli prosedürler var (bahsettiğim özel kasko ve sigorta gibi), sen bu prosedürleri yerine getirme ama boş senete imza attır böyle bir mantık var mı? Haliyle o iş yalan oluyor... 

rent a car kasko yaptırmak zorunda değilsin ki ister yaptırırsın ister yaptırmazsın. sen o boş senede imza attıktan sonra sike sike ödücen hocam..

Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    paradox
    paradox's avatar
    Erkek

MiqRoP bunu yazdı:

paradox bunu yazdı:

MiqRoP bunu yazdı:

birçok sebebi var...

rent a car kasko yaptırmak zorunda değilsin ki ister yaptırırsın ister yaptırmazsın. sen o boş senede imza attıktan sonra sike sike ödücen hocam..

ödemedim hocam.. artı olarak, bu icra davası olayını da çözdük sonunda... karşı taraf hizmetini yerine getirmediğinden dolayı sözleşme tek taraflı fesh edilebiliyormuş. Mahkemeye vereceğiz bugün, ayrıca sözleşme uyması gereken asgari şekle uygun değil artı olarakta senet geçerli bir senet değilmiş (sözleşmeye uygun hazırlanmamış senette) merak eden arkadaşlar olursa detaylı olarak maddeleriyle açıklayabilirim. Herkese saygılar, ilginiz için teşekkür ederim

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek
    paradox bunu yazdı:

MiqRoP bunu yazdı:

paradox bunu yazdı:

MiqRoP bunu yazdı:

birçok sebebi var...

ödemedim hocam.. artı olarak, bu icra davası olayını da çözdük sonunda... karşı taraf hizmetini yerine getirmediğinden dolayı sözleşme tek taraflı fesh edilebiliyormuş. Mahkemeye vereceğiz bugün, ayrıca sözleşme uyması gereken asgari şekle uygun değil artı olarakta senet geçerli bir senet değilmiş (sözleşmeye uygun hazırlanmamış senette) merak eden arkadaşlar olursa detaylı olarak maddeleriyle açıklayabilirim. Herkese saygılar, ilginiz için teşekkür ederim

Hocam öyle bişey madem oldu pmden açıklarsan iyi olur. Kiralama işi yapan arkadaşım var bilgim olsun

Toplam Hit: 2877 Toplam Mesaj: 20