folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder IDE To USB Fikir Öneri Yardım..

IDE To USB Fikir Öneri Yardım..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

buna benzer bir konu daha okumuştum tbt'de fakat isteğime cevap değildi..

zımbırtılar;

elimde 1 adet cd rom var  1 adet usb girişi 1 adet ide kablosu ağzı ve kablolar

soru 1 :  ben ne yapmalıyımki nasıl bağlamalıyım ki  usb girişi ide ye olsun ve idenin dier ucunu cdroma taktığım zaman cd rom çalışsın ?

soru 2 : elektrik beslemesini nasıl tekrardan usb üzerinden alırım ayrıyetten bitane daha usb giriş portuna ihtiyacım olacak mı ?

arkadaşlar görüş ve önerilerinizi istiyorum  link vs satın al demeyin alacak durumda değilim ileri düzey elektronikçi değilim ama hertürlü ıvır zıvırdan anlarım

bu işede merak sardım ihtiyacımda var kendim yaratır kendim kullanırım

buyrun fikirler...

gelecek olan cevaplara şimdiden teşekkür ederim

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

merhaba hocam çalışma voltajınımı usb den çekmeyi düşünüyorsun :S

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek
    bağlantının öyle iki ucu birbirine bağlamakla olucağını hiç sanmıyorum arada mutlaka bi kontrol kartı olmalı 

ve cd-rom 12v , usb ise 5v yani usb ile 3.5" cihazları çalıştıramassın ayriyetten adaptör gerekli olucak ama laptop cd-rom yada rw varsa elinde o sadece usbden beslenebilir diğerleri için ise dediğim gibi 12v bi adaptör gerekiyor

Dolar Ve Euro zulada elimde çek defteri, bir imzayla işin tamam arabanı çek serseri.!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiUyeOlamadim
    BiUyeOlamadim's avatar
    Erkek

Bu kadar uğraşmak yerine SATA to IDE ara kablosu bulurum dersen, sana helalinden USB to SATA aygıtı gönderebilirim. Hem de kutulu.

The tip of the tongue taking a trip of three steps down the palate to tap, at three, on the teeth. Lo. Lee. Ta.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

sadece usb kablo ve birtane iki ucu 2.5mm audi jack kullarak çalıştırablirsin ama sadece audi cd leri okur.Cd player gibi.Data cd lerini okutamazsın.İde 60 pin kabloyu usb ye çevirebilmen için  bir modul gerekir.Hem data cdlerinide okutursun böylece hemde aşırı güç yükleme hatası vermez.İStediğin kadar elektronikci ol bunun başka yolu yok.. Elindeki malzemelerle sadece audi cd okutabilirsin gerisi hikaye..

:) Tecrübe ile sabittir...

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

cevaplar mantıklı  adaptör olayını bende düşünmüştüm teşekkür ederim..

data kart olayına gelince onuda yaparız hiç dert etmeyin elimde hertürlü ıvır zıvır bulunur entegrede kodlarım sorun değil.

benim amacım bunu tek başıma yapabilmem bu birnevi hobi + ihtiyac minibook sahibi oldum ve format atmam gerekli 10 dk da çarşıya cıkıp arkadaşın usb cdromundan atmak değil de kendi yaptığım zımbırtı ile yapmak..

audio cd okuma olayını ilk kez duydum başka ayrıntılı fikri olan ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

valla hocam kolay gelsin ne diyebilirim..ama bole birşeyde herşey onemli ya kodlanmış denenmiş devre bulman lazım sana kalite sunsun yada ciddi bir elektronik devrelerden anlayan tasarım yapan biriyle tartışıp ondan tasarım istemen lazım elindeki ıvır zıvır artık ne dir bilmiyorum ama elindeki notebooktanda olma derim

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

gokcan bunu yazdı:
    -----------------------------

valla hocam kolay gelsin ne diyebilirim..ama bole birşeyde herşey onemli ya kodlanmış denenmiş devre bulman lazım sana kalite sunsun yada ciddi bir elektronik devrelerden anlayan tasarım yapan biriyle tartışıp ondan tasarım istemen lazım elindeki ıvır zıvır artık ne dir bilmiyorum ama elindeki notebooktanda olma derim

haklısın kardeşim ama bende bir sorun var psikolojikmidir bilmem kafama koydumu yapmadan duramıyorum işte saat gece yarısı taktım kafama 2 gün içinde yapamassam ben bunu çıldırırım heralde.. :S

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

Spyware__007 bunu yazdı:

gokcan bunu yazdı:

haklısın kardeşim ama bende bir sorun var psikolojikmidir bilmem kafama koydumu yapmadan duramıyorum işte saat gece yarısı taktım kafama 2 gün içinde yapamassam ben bunu çıldırırım heralde.. :S

abi elektronik bilgim yok diyorsun entegre programlıcam diyorsun :S hadi programladın devreyide ayrı beslemen gerekecek hadi besledin onuda yaptın hangi malzemeyi neden nasıl niçin kullanıcagını biliyormusun..bilgi aktarımında hangi malzemeler senin işini kolaylaştırcak sabit tutman gereken voltaj değerleri varmı? gerilim bolmen gerekiyormu? bunlar nasıl yapılır? işin zor hocam bu matematik bilmeden ben olimpiyat sorusu çözmeyi kafaya  koydum gibi birşey

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

gokcan bunu yazdı:

Spyware__007 bunu yazdı:

gokcan bunu yazdı:

abi elektronik bilgim yok diyorsun entegre programlıcam diyorsun :S hadi programladın devreyide ayrı beslemen gerekecek hadi besledin onuda yaptın hangi malzemeyi neden nasıl niçin kullanıcagını biliyormusun..bilgi aktarımında hangi malzemeler senin işini kolaylaştırcak sabit tutman gereken voltaj değerleri varmı? gerilim bolmen gerekiyormu? bunlar nasıl yapılır? işin zor hocam bu matematik bilmeden ben olimpiyat sorusu çözmeyi kafaya  koydum gibi birşey

boşuna tbt'ye sormadım elbet birisi çıkar :))  bak çıkıyor bile amaç fikir sahibi olmak ben neyi nerde yapacağımı biliyorum sen hiç merak etme hayatta benim problemlerim sorunlarım için 2 seçenek vardır

1. tahribat'a sormak

2. hocam'a danışmak.

tbt yarın biter yarında ünivde hocam'a danışcam elbet bi çözüm cıkar yani ;)

edit : elektronik bilgim yok demedim kısacası iyice köküne kadar birşey bilmiyorum demek istedim yani bi pic tasarlarım affetmem..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

ben çözüm çıkmaz demiyorum ki zaten elbet çıkar araştırırsan bulursun ama elektronik bilgim yok la entegre programlıcam çok zıt taraflara bakıyor..başarılar allah kolaylık versin

Toplam Hit: 2089 Toplam Mesaj: 14