folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder İhbarname Gelmeden Haciz Geldi [Soru]

İhbarname Gelmeden Haciz Geldi [Soru]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Merhaba Sayın Müritler,

Haciz ihbarnamesi kime yapılırsa geçerli sayılıyor?

3 sene önce evdeki bir misafir ihbarnameyi almış ve doğal olarak haberim yok. Bugün maaş haczi geldi.

Bu şekilde bir ihbarname uygun mudur, haciz için kabul edilebilir mi?

Ayrıca bu olay benim adıma olmayan bir elektrik faturasından dolayı. Elektrik sözleşmesi benim üstüme değil ama bana haciz gelmiş bu normal mi?

Yorumlarınıza ihtiyacım var.

Blue Screen of Death
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

kara tahtalık iş aslında itiraz hakkında felan yokmu ki

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kimene
    kimene's avatar
    Erkek

Olay karışık biraz abone senin adına değilse sana takip açılamaz ancak bir şekilde adına takip açmışlar ve senin haberin olmadan birileri almış bu mahalle muhtarı olabilir adreste seni bulamamışlarsa yada eve gelen misafir almışsada geçerlidir aslında misafirin almaması veya almış ise sana vermesi gerekirdi.
    yapman gereken icra müdürlüğüne uğrayarak dosyayı incelemen borçlu kim, tebligat kime yapılmış tebliğatın arkasında yazar zaten.bunları öğrenmeden sağlıklı bilgi veremiyoruz.Öncelikli olarak icra mahkemesine dava açarak paranın alacaklıya ödenmemesi için tedbir talep edebilirsin

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

senin adına olmayan bi faturadan senin maaşına haciz gelemez ki tamamında bloke yaparsa açtırma hakkına sahipsin

dewdim dewrildim geldim
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Dilekçe yazdım İcra Dairesiene. Dilekçenin cevabında alacaklıya "dosya ile bildirilmesi" demişler, icranın durdurulması vs hiç birşey yok.

Dosyamın da fotokopisini aldım. Tebligatı misafire yapmışlar. Borçlu beni yazmışlar ama bunu nerelerinden uydurmuşlar bilemiyorum. Elektrik faturası benim adıma değil. Sadece o adreste ikametim var. Elektrikle ilgili yönetmeliğe baktım, elektriği üstüme aldırmaz da eski kullanıcının hesabından kullanırsam en fazla usulsüz kullanımdan işlem yapıp elektriğimi kesebilirlermiş ki böyle birşey olmadı.

Maaşımdan da kestiler bu ay. Fitil fitil burunlarından getirmeyi planlıyorum.

Blue Screen of Death
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLiZei
    PoLiZei's avatar
    Erkek

fatura sizin üzerinize değilse size icra gelmez yalnız sizin kiracınızın üzerine ise borçu fatura o zaman onu bulamadıklarıma zaman size gelebilir.. 

Hayat paylasmaktır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek

fatura sahibinin borcu varsa sizin evden gelir alır hacı pederde bu işlerin içinde az çok biliyorum

Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

misafir neden almış. samimi degil bu..maksat borcu odememek gibi amacınız var sanki

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Erkek

hala icralarla uğraşan biri olarak..

senin borcun olmayan bişeyi senden alamazlar.

senin oturmadığın bi adresten ihbarname alınmışsa, o eve haciz gider. ihbarnamenin kabul edilmesi demek; "evet bu şahıs burada ikamet ediyor" demektir.ihbarnamenin gönderilme amacı da bir nevi adres tespitidir. maaşa haciz koyacaklarında yapılan ihbarnameler de adrese gelir ancak, maaş haczi için ihbarnameye de gerek yoktur. tebligat yollar haberin olsun diye. haberin oldu mu olmadı mı ilgilenmez avukat. burda asıl ilginç olan şey, senin üzerine olmayan bir aboneliğin borcunu sana yıkmaları.

bu aşamdan sonra ne yaparsın onu söyleyim. işlemler başlamış artık. sen itiraz edersin. mahkemeye gider olay. sonra yürütmeyi durdurma kararı çıkar ama, bu icra olaylarında, bu iptal kararı çıkana kadar işlem devam eder. her ay çatır çatır alırlar. sonra sana faiziyle beraber geri öderler. sen de bi tazminat davası patlatırsın. "borçlarım vardı bu haksız kesinti yüzünden ödeyemedim" diye üstüne biraz da sen alırsın onlardan. olur biter.

bu arada benim de ev sahibim aradı dün. doğalgaz borcu varmış diye. 6 lira doğalgaz borcu için ev sahibime mesaj çekmişler. abonelik benim üzerime. ne alaka dedim ben de.. ev sahibimi arayan, anamı babamı da arar diye düşündüm bian.. artık bu işler böyle yürüyor heralde.. mahalle baskısı kuarark borç ödetmeye çalışıyolar allem..

artık hiçkimse beni yaşamıyor!! aşklarımı büyük kemanlarla çizdiler...içime belalar doğuyor.. yüzün parmaklarımın arasından kayıp yokoluyor...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pisikleet
    pisikleet's avatar
    Erkek
    hacktorx ın dedigi olayın bi benzerini bi tanık anlattı onun bankalıktı durum yanlışlıklar sonucu haciz gelmesi sebep davalık olmus dava acılmadan durum farkedilmiş bankaydı sanırım 100 bin önermiş bu da siktir cekip 150 istemiş vermiyince davayla almıs 150 bini :D

https://twitter.com/pisikleeet
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Hocam tazminat da düşünüyorum. Önce şu yürütmeyi bir durduralım :)

İşin daha da garibi benim o eve ikametimi aldırmam 2007'de başlar, bu adamların haciz gönderdiği borç 2003'ten başlıyor. Muhtarlıktan gerekli belgeleri toparladım,  bu tekere çomak sokacağım :)

Blue Screen of Death
Toplam Hit: 6075 Toplam Mesaj: 15