İhsan Eliaçık Hakkında Bilgisi Olan?
-
ats30 bunu yazdı:
-----------------------------
mülk konusuna değinmiş ve marks temalı yazılar yazmış.tamamen iktisadi..
hz.muhammed din adamı mıydı gibi sözleriyle kişiliğine hakaret etmiş.
hz.osman a hırsız iftirası atmış.
-----------------------------tamamen doğru konular yazmış
yazısını tarihi bilgilerle ve ayetlerle desteklemiş
Hz Muhammed hakkında söyledikleri de hakaret değil bu kanıya nasıl vardın anlamadım
sadece başlığı okuduysan bi ihtimal böyle düşünmüş olabilirsin yazıyı oku bence
Hz Osman'a ne dedi ne demedi bu yazıda bilgi yok
o sebeple bu konuyu bilemiyorum
-
Adalet Devleti diye bir kitabı vardır..
onu okuyun anlarsınız nasıl biri olduğunu..
Ayrıca adı geçen kitap az buz bir kitap değildir, kültürel açıdan muazzam bir bilgi kaynağıdır..
Kendisine gelince sevmem tabii yanlış şeyler söylüyor benim bakışıma göre..
@ ats
halkı sınıflara ayırmış (komünist mantık) ve din adamı sınıfı yoktur diyerek diyanet işleri teşkilatını hedef almış camilerde imam mesleğinde birilerinin olmaması gerektiğini söylemiş.
dikkat ettiysen marksist görüşüyle yorumlamış olayları.
---
Kardeş : İslam devletinde halk müslümanlar ve gayri müslimler olarak ayrılır.. İhsan Eliaçık ise gayri -İslami bir toplum açısından bakarak halkı zümreye bölmüştür ve bunun komünal mantıkla alakası yoktur..
Din adamlığı sınıfına gelince; İslam Nizamı'ında kesinlikle namaz kıldıranlar yani imamlar para karşılığında maaş bağlanarak camide görev yapmazlar. Bu kesin bir üslup ile reddedilmiştir ve bu adamın parmak basmak istediği nokta da budur..
Yanlış anlamayın; bu adamı savunmuyorum, hakkında kesin bilgiye sahip olmadığım için kötülemem de ancak bazı kulaktan dolma duyumlarımda ve Adalaet Devleti isimli kitabını okuduğumda sağlam bir pabuç olmadığını söyleyebilirim..
-
ats30 bunu yazdı:
mülk konusuna değinmiş ve marks temalı yazılar yazmış.tamamen iktisadi..
hz.muhammed din adamı mıydı gibi sözleriyle kişiliğine hakaret etmiş.
hz.osman a hırsız iftirası atmış.
-----------------------------Ayrıca kardeş belirtmek isterim; bir zat mevcut sisteme alternatif bir iktisadi nizam ortaya koyduğu zaman (ki özellikle bu kişi İslamcı bir kimlik ile öne çıkıyorsa) genel kanı onun bakış açısının marksist-komünist çizgide olduğu yanılgısıdır.
İslam'ın ortaya koydğu iktisadi görüşte; ferdi mülkiyete de, kamu mülkiyetine de, devlet mülkiyetine de (hem mevcut kapitalist görüşe hem de marksist-komünist görüşe alternatif olarak) yer vardır.
Eğer aksini iddia edersek; İslam'ın ekonomi alanında aciz bir durumda olduğunu kabul etmiş oluruz ki bu da 1400 yıllık bir İslam tarihini inkar etmemizi gerektirir..
Selamlarla
-
mont-blanc bunu yazdı:
Adalet Devleti diye bir kitabı vardır..
onu okuyun anlarsınız nasıl biri olduğunu..
Ayrıca adı geçen kitap az buz bir kitap değildir, kültürel açıdan muazzam bir bilgi kaynağıdır..
Kendisine gelince sevmem tabii yanlış şeyler söylüyor benim bakışıma göre..
@ ats
halkı sınıflara ayırmış (komünist mantık) ve din adamı sınıfı yoktur diyerek diyanet işleri teşkilatını hedef almış camilerde imam mesleğinde birilerinin olmaması gerektiğini söylemiş.
dikkat ettiysen marksist görüşüyle yorumlamış olayları.
---
Kardeş : İslam devletinde halk müslümanlar ve gayri müslimler olarak ayrılır.. İhsan Eliaçık ise gayri -İslami bir toplum açısından bakarak halkı zümreye bölmüştür ve bunun komünal mantıkla alakası yoktur..
Din adamlığı sınıfına gelince; İslam Nizamı'ında kesinlikle namaz kıldıranlar yan < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> i imamlar para karşılığında maaş bağlanarak camide görev yapmazlar. Bu kesin bir üslup ile reddedilmiştir ve bu adamın parmak basmak istediği nokta da budur..
Yanlış anlamayın; bu adamı savunmuyorum, hakkında kesin bilgiye sahip olmadığım için kötülemem de ancak bazı kulaktan dolma duyumlarımda ve Adalaet Devleti isimli kitabını okuduğumda sağlam bir pabuç olmadığını söyleyebilirim..
-----------------------------nedense hep ehl-i sünnete saldıran kişilere arka çıkılıyor.
adamın neler söylediğini okuyun izleyin tv lerde.bilgi sahibi olun.
islamiyetin kesinlikle marksist görüşle ilgisi alakası bulunmamaktadır.islamın sosyalliği kendinden varolan ama aynı zamanda kendine has liberal anlayışı olan bir sistemdir.islamı komünist bakışla yorumlamaya kalkmak kur'ana peygambere müslümanlara hakarettir.
cuma namazı bilindiği üzere devletin görevlendirdiği imam olmadığı zaman kılınamıyor.yani devletin izni görevlendirmesi dahilinde kılınabiliyor ve ülkenin bağımsızlığının da bir sembolüdür.
şimdi namaz kıldırmakla görevli bir insan bulunmazsa önüne gelen ben kıldıracam diyerek islama en büyük zararı fitne fesatı görmüyor mu ?
böyle bir durum olduğunu düşünelim.tarikatlar cemaatler arasında savaş çıkmaz mı biz kıldıracaz siz kıldıracanız diye ?
halk bölünmez mi o tarikatın cemaatinden bu tarikatın cemaatinden diyerek ? şu anda devletin görevli imamı olmazsa din istismarı had safaya ulaşırdı.
ayrıca camide namaz kıldıracak kişi devletle ilişkisi olmasa ve kendi işini yapsa.din görevlisi kimliği ona pozitif yönde etki etmez mi ?
devletin azıcık maaş vererek dinin sömürü olmasının önüne geçiliyor.aslında devletin görevlendirmesi çok büyük felaketlerin önüne geçiyor...
ayrıca din görevlisinin tarafsızlığı önemlidir.devlet görevlisi olduğu zaman taraf tutmuyor herkese eşit davranıyor..
imamlık bir din mesleği değil bir devlet görevidir...
Edit : biz daha önce islami liberalizm diyerek ideal ekonomi sisteminden bahsettiğimiz zaman bu adamların adını bile duymamıştık..
kişinin malı mülkü en az canı kadar kutsaldır.devlet dahi özel mülkiyeti vatandaşının elinden alamaz.bugün Türkiye'de yol yapacaz diyerek vatandaşın samimi rızası hiçe sayılarak malına resmen tecavüz ediliyor.hani özel mülkiyet kutsaldı ? devlet neden vatandaşın mülkünü elinden alıyor zorla ? bu yanlıştır...
islamiyetin insanı asla komünizm gibi sınırlandırması söz konusu değildir.son zamanlarda islamiyetle sosyalizmi yanyana getirme çabaları var.bunlara alet olmayın lütfen...ikisi arasında fark var :D :)
-
ats30 bunu yazdı:
nedense hep ehl-i sünnete saldıran kişilere arka çıkılıyor.
adamın neler söylediğini okuyun izleyin tv lerde.bilgi sahibi olun.
islamiyetin kesinlikle marksist görüşle ilgisi alakası bulunmamaktadır.islamın sosyalliği kendinden varolan ama aynı zamanda kendine has liberal anlayışı olan bir sistemdir.islamı komünist bakışla yorumlamaya kalkmak kur'ana peygambere müslümanlara hakarettir.
cuma namazı bilindiği üzere devletin görevlendirdiği imam olmadığı zaman kılınamıyor.yani devletin izni görevlendirmesi dahilinde kılınabiliyor ve ülkenin bağımsızlığının da bir sembolüdür.
şimdi namaz kıldırmakla görevli bir insan bulunmazsa önüne gelen ben kıldıracam diyerek islama en büyük zararı fitne fesatı görmüyor mu ?
böyle bir durum olduğunu düşünelim.tarikatlar cemaatler arasında savaş çıkmaz mı biz kıldıracaz siz kıldıracanız diye ?
halk bölünmez mi o tarikatın cemaatinden bu tarikatın cemaatinden diyerek ? şu anda devletin görevli imamı olmazsa din istismarı had safaya ulaşırdı.
ayrıca camide namaz kıldıracak kişi devletle ilişkisi olmasa ve kendi işini yapsa.din görevlisi kimliği ona pozitif yönde etki etmez mi ?
devletin azıcık maaş vererek dinin sömürü olmasının önüne geçiliyor.aslında devletin görevlendirmesi çok büyük felaketlerin önüne geçiyor...
ayrıca din görevlisinin tarafsızlığı önemlidir.devlet görevlisi olduğu zaman taraf tutmuyor herkese eşit davranıyor..
imamlık bir din mesleği değil bir devlet görevidir...
Edit : biz daha önce islami liberalizm diyerek ideal ekonomi sisteminden bahsettiğimiz zaman bu adamların adını bile duymamıştık..
kişinin malı mülkü en az canı kadar kutsaldır.devlet dahi özel mülkiyeti vatandaşının elinden alamaz.bugün Türkiye'de yol yapacaz diyerek vatandaşın samimi rızası hiçe sayılarak malına resmen tecavüz ediliyor.hani özel mülkiyet kutsaldı ? devlet neden vatandaşın mülkünü elinden alıyor zorla ? bu yanlıştır...
islamiyetin insanı asla komünizm gibi sınırlandırması söz konusu değildir.son zamanlarda islamiyetle sosyalizmi yanyana getirme çabaları var.bunlara alet olmayın lütfen...ikisi arasında fark var :D :)
Kardeş beni yanlış anladın ya da be yanlış aktardım benim kesinlikle bu adama arka çıktığım yok, sadece açıklık getirdiğim mevzunun biraz muallakta olduğu dikkatimi çekti ve bunu paylaşmak istedim..Kardeş cami imamı konusunda tarikat-cemaat çekişmesinden bahsetmişsin :)) Bugün zaten o tarafsız pek muhterem imamlarımız ( az buçuk araştırırsan) sen bu cemaatten ben bu tarikatten diye ayrışmışlar, bilmiyorum camilerde namaz kılıp sonra da etrafındaki çay ocaklarında oturuyor musun??
Dinin sömürüsü konusunda bugünkü durumu görenler yeterince cevabını alıyorlardır kanaatimce, bugün dinin sömürüsü yok iddiasında bulunamıyorum ben ve çözümü de cami imamlığında görmüyorum, farkındaysan bakış açımız farklı...
kişinin malı mülkü en az canı kadar kutsaldır.devlet dahi özel mülkiyeti vatandaşının elinden alamaz.bugün Türkiye'de yol yapacaz diyerek vatandaşın samimi rızası hiçe sayılarak malına resmen tecavüz ediliyor.hani özel mülkiyet kutsaldı ? devlet neden vatandaşın mülkünü elinden alıyor zorla ? bu yanlıştır... Allah razı olsun kardeşim söylemişsin kendin işte :)
-
cami imamlığının kaldırılması islamiyete ters bir durumdur onu açıklamaya çalışıyoruz :)
imamların genel olarak gruplaştığı görüşüne katılmıyorum çünkü imamlar zaten tarikat cemaat diye ayrılamya karşılar bunu açıkça gidip sorabilirsiniz imamlara ayrışmadan değil kardeşlikten yanadırlar hepsi..zaten en güvenilir devlet görevlileri imamlardır...