İhtarname İle İşten Ayrılma
-
Herkese selam,
Çalıştığım yerde farklı departmandaki insanlar ihtarname ile işten ayrılıyorlar ben de aynısını yapmak istiyorum ancak aklıma takılan birkaç şey var yardımcı olabilecek varsa sevinirim:
-İlla avukat aracılığı ile mi çekmeliyim ihtarı. Benim geçerli sebebim maaşların 3 kereden fazla geç yatması ihtarname çekmek için yeterli görünüyor.
-İhtarname ellerine ulaştıktan kaç gün içinde çıkışımı yapmalılar? 28 Kasımda başka bir iş yerinde işe başlamam lazım eğer 5 gün alacaksa süreç, yarın gidip ihtarname çekeceğim.
Daha önce deneyimleyen oldu mu acaba?
-
Avukata gerek yok hocam
Notere gidin derdinizi anlatın onlar ihtar çekerler.
-
HolyReform bunu yazdı
Herkese selam,
Çalıştığım yerde farklı departmandaki insanlar ihtarname ile işten ayrılıyorlar ben de aynısını yapmak istiyorum ancak aklıma takılan birkaç şey var yardımcı olabilecek varsa sevinirim:
-İlla avukat aracılığı ile mi çekmeliyim ihtarı. Benim geçerli sebebim maaşların 3 kereden fazla geç yatması ihtarname çekmek için yeterli görünüyor.
-İhtarname ellerine ulaştıktan kaç gün içinde çıkışımı yapmalılar? 28 Kasımda başka bir iş yerinde işe başlamam lazım eğer 5 gün alacaksa süreç, yarın gidip ihtarname çekeceğim.
Daha önce deneyimleyen oldu mu acaba?
Hocam selam. 2020 başında benim de başıma gelmişti. İstifa falan yazmadan noterden sebeplerini açıklayan bir ihtar çekmiştim. Aynı ihtar günü için çıkışım olmuştu. Avukata falan işten çıkış için değil devam eden süreçte içerideki maaşımı yine yatırmadıkları için gitmiştim.
-
İhtar çekerek çıkmanın istifaya kıyasla artısı tazminat almak mı ?
İşsizlik maaşı alınıyor mu
-
noterden cekiliyor.
hakli nedenle is sozlesmeni fesh edersen hakkin varsa (en az 1 yil calismissan) kidem tazminati alabilirsin ama ihbar tazminati alamazsin.
valla suresini bilmiyorum noterden istifa gonderen kisi haber veriyordu evrak elinize gelir diye hemen cikisini yapiyorlardi. emin degilim ama istifa tarihini baz alarak cikisini yapiyorlar.
@u235 istifa eden kisi issizlik maasi alamiyor. issizlik maasi icin en onemli sey iscinin kendi istegi disinda isten cikarilmasidir.
-
karşı taraf 7gün içinde ihtara dönüş yapar yada yapmaz cok sıkıntı değil haklıysan ve belgeli ispatlıysa sen gider diğer işine başlarsın avukat tutup hukuki süreci başlatırsın
ihtarda hukuki yollara başvurup hakkını arayacağını mahkeme ve avukat masraflarını onlara yıkacağını belirt.
ben olsam çalışmaz işe iade davası da ekler çalışmadım günlerin parasını da faiziyle alırdım . süreç uzun olabilir..
tabi sgk lı (resmi) olarak çalışmazdım aç kalacak değilizya mecbur çalışacaz.
-
@u235
@CEO
Hepinize teşekkürler. Burada benim kıdem tazminatı vs bir şeyim de yok zaten başlayalı 6 ay oldu sadece. Benim tek derdim 28 kasımda diğer iş yerine başlamam lazım güzel bir şirket ve kariyerim açısından da harika olacak maaşı vs çok çok daha iyi ancak buna taş koymak için ihbar süren var vs dediler, şu an diğer birimdekiler gibi ihtarname çekip işten ayrılma hakkım olduğunu biliyorum. Hatta ben maillerde görmüştüm o kadar kişinni yolladığı ihtarnameyi.
Ben Çarşamba günü ihtarname çekeceğim en geç işten ayrılış tarihimin o olduğunu ve en kısa sürede şirket ile ilişiğimin kesilmesini istediğimi belirteceğim, ihtarnameyi ayrıca mail ile de yollarım. Benim anladığım diğer şirkette sigorta girişimin yapılmasına engel bir durum değil bu. Tekrar çok teşekkür ederim hepinize.
-
HolyReform bunu yazdı
@u235
@CEO
Hepinize teşekkürler. Burada benim kıdem tazminatı vs bir şeyim de yok zaten başlayalı 6 ay oldu sadece. Benim tek derdim 28 kasımda diğer iş yerine başlamam lazım güzel bir şirket ve kariyerim açısından da harika olacak maaşı vs çok çok daha iyi ancak buna taş koymak için ihbar süren var vs dediler, şu an diğer birimdekiler gibi ihtarname çekip işten ayrılma hakkım olduğunu biliyorum. Hatta ben maillerde görmüştüm o kadar kişinni yolladığı ihtarnameyi.
Ben Çarşamba günü ihtarname çekeceğim en geç işten ayrılış tarihimin o olduğunu ve en kısa sürede şirket ile ilişiğimin kesilmesini istediğimi belirteceğim, ihtarnameyi ayrıca mail ile de yollarım. Benim anladığım diğer şirkette sigorta girişimin yapılmasına engel bir durum değil bu. Tekrar çok teşekkür ederim hepinize.
Gerekçeli nedenin varsa noterden belirt APS postayla gönderilsin de 3 düne iş yerine ulaşır ama APS parasını senden alırlar haberin ola işyerine ulaştığı gün istifanın kabul edilir tabi şirket itirazetmezse
-
HolyReform bunu yazdı
@u235
@CEO
Gerekçeli nedenin varsa noterden belirt APS postayla gönderilsin de 3 düne iş yerine ulaşır ama APS parasını senden alırlar haberin ola işyerine ulaştığı gün istifanın kabul edilir tabi şirket itirazetmezse
-
bu bahsettiginiz bayagi bayagi istifa iste. ihtarname de bir nevi beni isten çıkarın demek degil mi.
farki kendiniz cikarin gibi yap demek mi oluyor.
sirket bu durumda tazminat verecek .keyfe keder niye bunu yapsin ki
-
bu bahsettiginiz bayagi bayagi istifa iste. ihtarname de bir nevi beni isten çıkarın demek degil mi.
farki kendiniz cikarin gibi yap demek mi oluyor.
sirket bu durumda tazminat verecek .keyfe keder niye bunu yapsin ki