İki İlginç Harita (İki Harita Arasında Ki Farkı Bulabilirmisiniz ) :)
-
1.Harita Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattının Haritası
Bakü–Tiflis–Ceyhan Petrol Boru Hattı ya da kısaca BTC, Azerbaycan petrolünü Gürcistan üzerinden Türkiye’nin Akdeniz kıyılarına taşımayı amaçlayan bir petrol boru hattı projesidir.Tüm Dünya'da ucuz ve istikrarlı enerji kaynaklarına sahip olabilmek için yoğun bir mücadelenin yaşandığı ve Sovyetler Birliği’nin 1991 yılının sonunda resmen dağılmasının ardından Kafkaslar ve Hazar Denizi çevresinin bu mücadelenin en çok hissedildiği bölge olduğu düşüldüğünde BTC Boru Hattı'nın statejik bir öneme sahip olduğu söylenebilir.

2.Harita Sözde kürdistan haritasının Türkiyeden adığı topraklar
Kürdistan; Türk, Süryani, Arap, Ermeni ve Kürt toplumlarının içiçe yaşadığı toprakların, Irak'ın kuzeyi (Irak Kürdistan Özerk Bölgesi), İran'ın Kordestan, Batı Azerbaycan, Kermanşah ve Loristan eyaletlerini, Azerbaycanın Karabağ bölgesi (Laçın, Zengilan, Kubadlı, Kelbecer), Türkiye'nin Güneydoğu ve bir kısmı Doğu Anadolu ve Suriye’nin kuzeyini tamamen veya kısmen kapsayan coğrafî bölgeyi tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Bu kelimeyi kullanan kişilerin kastettiği bölgeler, zaman içinde büyük ölçüde değişmektedir. Türkiye'nin Konya, Artvin vb. şehirlerini kapsayacak şekilde genişletenler dahi olmuştur.

Sevgili müridler bu iki harita hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum.Paylaşırsanız sevinirim.
-
güçlü olursan 2. harita gerçekleşmez. abü komplo teorisi üretmek istiyorsan bi dolu üretirsin. hayat kısa..
-
zaten bizi bunlarla karıştırmak istiolar zaten en iisi içimizden küfr etmek...
-
aq bnm arkadasım 5 sene önce bu tabloyu(haritayı) bana elleriyle çizmişti
-
Hemen tuhaf tuhaf düşünmeyin petrol boru hattı dikkat ederseniz direk şehir merkezlerinden geçirilerek gelmiş
Diğer harita zaten o şehirleri içine almış hayali bi harita
-
besLe beni dönem s.kem seni.. hiç bi bok yiyemezLer..
-
beyler bu harita yılardır oluşturulmaya çalışılıyor
-
or_spu cocuklugu parayla olmuş olsa herkes efendi takılır bu ibnetörlerde yemek yedigi canaga sıcmazlardı...
bunların hepsinin kanlarını sigiyimm. bu haritayı cizeninde, cizmeyi teşvik edeninde, bakarken sevineninde, bu haritayı onaylıyanında, haritadaki sınırların olmasını hayal eden o cümle it kopugunda alayının A.K bunların...
-
harita çizmekle toprak alınsaydı rusya olduğu gibi benimdi
-
abi üst taraf ilginç boru hattının ordan kesmişler direk :S olabilir olmaz demiorum ama türkiyeden nahhhh alırlar toprak parçası kolaymı be ole
-
adamlara adam akıllı bi DUR!!! diyemiyoruz ki; diğer milletlerin, barzani ve teşkilatının bu ve bunabenzer harita çizmeleri artık normal karsılanır olacak ve bazı kesimler ses çıkartmadığımız için bu haritayı kabullenecek gibi düşünüyorum ama inşallah yanlıştır düşüncelerim
denize gidiyom öğlen gelince devam ederiz :)