İki Mikrofondan R Ses L Ses

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    generous
    generous's avatar
    Erkek

%3c3cik

Arkadaşlar bir sorum olucak, şimcik bi elektronikçiden gittim 1 girişi 2 giriş yapan şekildeki aparatı aldım.Şimdi benim amacım bu aparata iki tane mikrofon takıp(ki şekilde taktım) sağ daki mikrofondan sağ hoparlörden soldaki mikrofondan da sol hoparlörden ses duymak istiyorum.Şekildeki aparat her iki mikrofondan da sağ ve sol sesleri almak için yapılmış içini açtım ve kısa devre olan yerleri kestim.boylece soldaki mikrofondan sol sağdaki mikrofondan da sağ sesleri almayı planladım.Ancak sağdaki mikrofondan konustugumda sağ hoparlorden ses alıyorum ama soldaki mikrofondan alamıyorum.Neden acaba bi fikri olan varmı Laptoptan ses kaydı yapıyorum onboard bi ses kartı var  okadar.Şimdiden Teşekürler

Boş sayfaya imza atmam!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    generous
    generous's avatar
    Erkek

ap

Boş sayfaya imza atmam!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek

Gayet normaL sen ikisini birLeştirip tek çıkışmış gibi gösteriyorsun. Bu apartı aLıp iki mikrofonu birLeştirmen sadece farkLı noktaLardan daha fazLa ses aLabiLmek oLucaktır. Tam streo sistemLeri nasıL oLuşturuyorLar biLmiyorum. Hiçte Lazım oLmadı bana streo ses kaydetmek. Büyük ihtimaL daha özeL bir ses kartı istiycektir. Tek çıkıştan streo ses kaydı yapabiLmek için 2 defa ayrı zamanLarda kayıt aLmak gerektiğini düşünüyorum. HerhaLde digitaL ses kartLarı bu iş için kuLLanıLabiLir. 7-8 çıkışLı ses kartı görmüştüm. Birden fazLa mikrofon girişi varsa mikrofonLarını oraLara ayrı ayrı takarak işini gayet iyi görebiLirsin diye düşünüyorm.

Sadece bi imza..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    generous
    generous's avatar
    Erkek

2 sini alıp tek çıkışmış gibi gostermiyorum hocam.sekil olarak öle durabilir ama soldaki mikrofonun L kısmı ile çıkışın L kısmı,sağdaki mikrofonun R kısmı ile çıkışın R kısmı bağlı,Anlata bildim mi bilmiyorum:D

Boş sayfaya imza atmam!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek

Hmm bak bunu fark etmemiştim. Diğer çıkışLarı kesmişsin güzeL oLmuş. YerLerini değiştirmeyi denedin mi? Birde tek tek dene

Sadece bi imza..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    generous
    generous's avatar
    Erkek

Aklıma o da geldi hocam yerlerini değştirdim ama gene sadece R Hoparlorden ses alabiliyorum.Acaba dedim L tarafın teli mi koptu yada tam yuvaya oturmadı mı falan diorum ama Avometre ile baktım sorun yok.

Boş sayfaya imza atmam!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek

MikrofonLarın çaLışma sistemLerini tam oLarak biLmiyorum. Acaba mikrofonLarından biri ses kaydı için sürekLi oLarak R,L ve G ye ihtiyaç mı duyuyor? Yada üçü yan yana geLmeden ses kaydı zaten yapıLamıyor mu?

Sadece bi imza..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

Bilgisayarındaki mikrofon girişi çift kanal (stereo) değildir.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    generous
    generous's avatar
    Erkek

haklı olabilirsin benimde aklıma o geldi ama mikrofonu tek taktıgım zaman stero kayıt yapabiliriyorum,bilmiyorum alakası varmı  ama?

Boş sayfaya imza atmam!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

tek kanalı sağ ve sol olarak ikiye katladığı için iki kanal kayıt yapabiliyorsun. aslında iki kanaldan da gelen ses aynı ses. bence sorun budur ama emin değilim sen yine de araştır.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clogu
    clogu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Rockzs dogru soyluyor bır cok urunun jak cıkısları ıkı kanal olmasınba ragmen bılgısayarlarımızın cogu tek kanalllıdır yanı senın o aparatın r-l gıbı ıkı kanallı olması sadece ıkı kanallı sıstemlerde ıs yapar. Buyuk ıhtımal pc tek kanallıdır. Birde tam okuyamadım ama ıkı mıc taktıgında ıkı sesıde alıoymusun yhoksa hıc mı ses alamıyosun

Not: Ankara'da profesyonel ses ve sahne sistemleri kuran bır fırmadayım onemlı bı konusuysa olabılırım. Ses kartını faln yakma sonra

Toplam Hit: 2045 Toplam Mesaj: 12