folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder İki Sistem Topladım. Hangisi?

İki Sistem Topladım. Hangisi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek
    Kernel_Panic bunu yazdı

Ryzen 5 5600x olan sistem tercih etmelisin. Ben de geçtiğimiz sene aralık ayında sistem topladım. MSI B550M Bazooka anakart, AMD Ryzen 5 3600 işlemci, Asus Rog Strix RX 5600XT OC ekran kartını kullanıyorum. Oyun için fazlasıyla yetiyor. Sadece ekran kartını Nvidia RTX 3060ti, RTX 3070'e yükseltebilirim. Tabi eğer piyasa normale dönebilirse. 

1050ti ye 4bin çekiyolar .d Amd gpu dan memnunmusun.

skyvalet tarafından 25/Mar/21 10:58 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı

amd sistemde b550 kart daha iyi olabilir.

b450 lere bios atılması gerekiyor.

Güncelleme mi gerekecek 

Başka bir negatif etkisi olur mu b450ler de 1500ten falan başlıyor gibi :/

...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

Güncelleme mi gerekecek 

Flash BIOS özelliği mevcut o B450 anakartta. Ram ve işlemci olmadan bile usb ile BIOS upgrade yapılabiliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=PtOffRSGGDg

B450 artık güncel bir chipset olmadığını varsayabiliriz. B450 il B550 arasındaki bana göre en büyük farklardan biri PCIe 4.0 farkı. B550 lerde bu teknoloji entegre olarak geliyorken, B450lerde sınırlı destek ile bazı anakart üreticilerinin BIOS güncellemesi sonrasında geliyor. PCIe 4.0 ve diğer farklılıklar gerekli mi sistemin için karar verip seçmelisin. 

https://youtu.be/rlhpxWQ0mxE?t=1714

Grafik kartına ve M2 SSD okuma yazmaya bağlı olarak, giriş-orta seviyesinde bir PC istiyorsan B450 yeterli. Orta ya da orta-yüksek seviyede daha sonrada bazı bileşenleri güncellerim ederim diyorsan B550 chipseti tercih edebilirsin. Yalnız B550 chipset anakart'ın iyi bir anakart olmalı ki uzun vadede diğer bileşenlerle ilgili uyumluluk süreci için BIOS update vb. şeyler bekleme. 

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

5600x olacaksa anakart b550 olmali , B450 desteklemiyor gibi ???

intelciyim lakin burada amd diyesim var..

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

Bios update destegi varmis gerci..

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

Güncelleme mi gerekecek 

1000 tl civarında b550 ler vardı 1-2 hafta önce baktığımda, şimdi durumlar nasıl bilmiyorum.

bence biosla uğraşmaktansa güncel model almak daha iyi. hem pci 4.0 olayı da ileride işinize yarayabilir. teknoloji çok hızlı ilerliyor.

goo.gl/qBNZmW
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    hypnot1c bunu yazdı
    noname bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

Güncelleme mi gerekecek 

Flash BIOS özelliği mevcut o B450 anakartta. Ram ve işlemci olmadan bile usb ile BIOS upgrade yapılabiliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=PtOffRSGGDg

B450 artık güncel bir chipset olmadığını varsayabiliriz. B450 il B550 arasındaki bana göre en büyük farklardan biri PCIe 4.0 farkı. B550 lerde bu teknoloji entegre olarak geliyorken, B450lerde sınırlı destek ile bazı anakart üreticilerinin BIOS güncellemesi sonrasında geliyor. PCIe 4.0 ve diğer farklılıklar gerekli mi sistemin için karar verip seçmelisin. 

https://youtu.be/rlhpxWQ0mxE?t=1714

Grafik kartına ve M2 SSD okuma yazmaya bağlı olarak, giriş-orta seviyesinde bir PC istiyorsan B450 yeterli. Orta ya da orta-yüksek seviyede daha sonrada bazı bileşenleri güncellerim ederim diyorsan B550 chipseti tercih edebilirsin. Yalnız B550 chipset anakart'ın iyi bir anakart olmalı ki uzun vadede diğer bileşenlerle ilgili uyumluluk süreci için BIOS update vb. şeyler bekleme. 

Rx580 ile kullanacağım hocam. İleride ram eklemek dışında ciddi bir upgrade düşünmüyorum. Bu şartlar altında ne dersiniz

...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı
    hypnot1c bunu yazdı
    noname bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

Güncelleme mi gerekecek 

Rx580 ile kullanacağım hocam. İleride ram eklemek dışında ciddi bir upgrade düşünmüyorum. Bu şartlar altında ne dersiniz

B550 ye hiç gerek yok. PCIe 4.0 değil o grafik kartı. PCIe 3.0 görünüyor. B450 anakart + 5600x + 3200mhz bile yeterli o kart için. MSI B450 Gaming Plus Max kartın kararlı BIOS güncellemeside çıkmış 5000 serisi AMD işlemciler için.

https://tr.msi.com/Motherboard/support/B450-GAMING-PLUS-MAX

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek

https://boosteroid.com Bu sanki iş görür bir ara deniyeceğim.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

300 400 lira için deymez o riske asus ve msi in 1200 tl civarı b550 leri var al gitsin

Toplam Hit: 2389 Toplam Mesaj: 21
amd vs intel