İki Soru Arasında Ki Fark Ne Anlamadım ( MAT1 )
-
kenar uzunlukları 750 ve 1250 m olan bir dikdörtgen şeklinde ki bir bahcenin etrafına ve köşelerine eşit aralıklarla direkler dikilecektiren az kaç direk ?bunun cevabı2 ( 750+ 1250 ) / sayıların ebebo
kenar uzunlukları 84 ve 120 metre olan bir bahcenin etrafına ve içine şekilde ki gibi eşit aralıklarla ağaçlar dikilecektir. en az kaç ağaç gerekli
bu soru da da çözümü
84 ve 120 nin ebobunu alıp
84 / 12 +1 ) x ( 120 / 12 +1 yapıyor ama nedne +1 yapıyor çözemedim
-
bende dün böle bi soruda takıldım biri açıklarsa iyi olur
-
up
-
84/12 demiş yani sekiz tane ağaç olacak neden "l" ağaç "-" 12 metrlik mesafe olansın
l-l-l-l-l-l-l-l
buraya baktığında en başta bir tane daha ağaç olur
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------84/12 demiş yani sekiz tane ağaç olacak neden "l" ağaç "-" 12 metrlik mesafe olansın
l-l-l-l-l-l-l-l
buraya baktığında en başta bir tane daha ağaç olur
-----------------------------yine anlamadm :/
-
eline bak kaç tane aralık 4 kaçtane parmak 5
örneğe bakarsan 84/12 kaçtane aralık olacak 7 e kaçtane direk lazım 8
böyle sorular için konu açacağına şekil çizsene defterine daha az uğraşırdın
-
kısaca çizdim

-
wert bunu yazdı:
-----------------------------eline bak kaç tane aralık 4 kaçtane parmak 5
-----------------------------hoca şuunu söyle şimdi sadece köşelere agacdikilcekse +1 eklemiyoz dimi ama köşe ve iç olunca +1 mi olcak
-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------wert bunu yazdı:
-----------------------------eline bak kaç tane aralık 4 kaçtane parmak 5
-----------------------------hoca şuunu söyle şimdi sadece köşelere agacdikilcekse +1 eklemiyoz dimi ama köşe ve iç olunca +1 mi olcak
-----------------------------evet hocam baş ve son diyosa +1 ekliyosun
-
içini aldığında alan mantığıyka düşünürsün bu yüzden 2 farklı kenardaki ağaç sayılarını çarparsın. soruya gelirsek 84 metre ve 120 metre vermiş 12 ye(yani ebobu) bölersen 7 ve 10 çıkar bunlar aradaki boşluklardır, kaç tane 12 metre olduğu yani. 7 boşluk varsa 8 ağaç, 10 boşluk varsa 11 ağaç vardır dersin ve çarparsın
-
hocam ilk soruda etrafına ve köşelerine diyo yani 4 köşeye kesinlikle birer ağaç gelicek ve onların aralarındada ağaç olucak hepsinin arasındaki mesafe aynı olcuak yani şöyle düşün 750+750+1250+1250 m uzunlugundaki düz bir yola eşit aralıklarla ağaç diktiğini düşün buna benzer.
diger soru ise etrafına ve içine dyo yani bunda farklı oalrak içnide dikilicek ayrıca köşelerine denk ggelicek demediği için hiç bir köşeye ağaç denk gelmesi zorunlu olmadığından gelimiyeceği gibi 1ine 2sine 3üne yada 4ünede ağaç denk gelebilir