İki Zor Soru
-
Konu ilginç,yorumlar ondanda ilginç...Hım ölemiğ hahahaha diyip geçilcek bi yazıya ciddi ciddi yorumlar yapılmış :))
Bizim melekettede bi hitler bi che bi marx bi lenin sevdasıdır gidiyor.Yahudi ırkını sevmemeniz bu insanlara kıyım yapmış bir Ruh hastası katili devleştirmek için yeterli degildir..Sayıları milyonlarla ifade edilen ölümünde ölümü olan bir canilikle öldürülmüş insanlar vardır.Bu ne akla ne mantıga sıgar bu düpedüz hayvanlıktır.
Peki hitler bu katliamı yapmasaydı Yahudiler intikam yemini edip dünyanın başına bela olmazlardı diyebilirmiyiz. -
xz bunu yazdı:
-----------------------------1. evt kadına kürtaj önerirdim hatta ötenazi ... çünkü bunun gibi binlercesi doğuyor belki milyonda biri beethoven oluyor. beethoven gelcek diye de milyon tane ucubenin yaşamasına izin mi vermek gerek ?
2. Adolf Hitler , churchill ve roosvelt e göre daha adam yerine konulabilecek , kişiliği ve liderlik özelliği daha yüksek bir insandır - anlatılanlar dahilinde düşünmek gerekirse. En azından halkını bir yerden biryere taşımak için destansı bir mücadeleye adamıştır kendini. Aynı zamanda yeni bir akımın öncü düşünürüdür. Yaptıklarının sonuçları ya da yapmak zorunda kaldıkları şahsın kendisine ya da kişiliğine mal edilmemesi gerekir ki , insanlığa churchill den daha fazla yararı dokunduğu da aşikardır. Şöyleki bugün 6 milyon yahudi dünyanın ebesini bellerken, 12 milyon olsalardı halimiz nice olurdu düşünmek bile ürkütücü.
-----------------------------Bir Xz Klasiği Okudunuz. Her Zamanki gibi. :(
Alıştık Artık Sanırım, İlk Zamanlar Bende Shock Etkisi Yaratıyordu Sözleri, Amma Zamanla Alışıyo insan. Malesef O Bir Xz. Değişmeyecek Değişeceğinide Sanmıyorum.
-
ben zaten aday c yi secmiştim Adol Hitler doğru secim .
-
ben aday a dedim ne kadar düzenli biri olrsa üzerimde o kadar baskısı olur patronum içiciyse bende rahat olurum kafayı kullanmak gerek :)
-
İlginç bir konu yalnız altta konuyu açanın yada bir başkasının cümlesi de olabilecek şu yazı dikkatimi çekti;
Birisi için hüküm vermeden önce çok iyi
düşünün...----------------
Bir olay karşısında hüküm vermeden önce elbette iyi düşünmek gerekir yalnız bu konuda verilecek cevaplar bellidir.
Öncelikle ilk soruda belirtildiği gibi, yedi çocuğu var ve hepsinde de kalıcı hastalıklar varsa muhtemelen ailede bir sorun olduğunu yada akraba evliliği olduğunu düşünürüm ve sekizinci çocuğun doğmasını elbette istemem. Takdir ilahi tabiki yaratıcınındır ama öyle çocukları olan ailelere sorun bakalım neler çektiklerini. Hem aile için hemde o çocuk için dünya bir işkencedir.Düşük bir ihtimalde olsa sekizinci çocuğun sağlıklı olma ihtimali vardır elbette ama o risk göze alınamaz, en azından ben almazdım. Gel gör ki yedi hastalıklı çocuktan sekizincisinin dahi olma ihtimali çok düşüktür, zaten bethowen iyi bie müzisyen olsa daa psikolojik sorunlrı vardı, o da rahatsız :)
ikinci sorunun cevabında da, eldeki verileri göz önüne alırsan, A seçeneğindeki adam, iyi ilişkiler içinde olmayan, sevdiği kadınlara bile değer vermeyip aldatan birisi, bu adam neden güvenelim ?
B seçeneğindeki insan uyuşturucu kullanmış,yine kullanma potansiyeline sahip, tembel olma ihtimali olan birisi. Kovulma nedeni farklı nedenler olsa bile C seçeneği daha cazip geliyor. Vatanı için savaşmış, eşini de aldatmamış birisi olarak sevdiklerine değer veren birisi olarak gözükmekte.
Zaten gerçekte de cevapdaki amerikan ve ingiliz başkanları pek tarihe geçecek kapasiteye sahip insanlar değiller. Yalnız Adolf Hitler kendisi için ve ülkesi için en doğru olanı yapmıştır. Çocuk yaşta yahudiler yüzünde hep aç kalmış horlanmış ve ülkesini onlardan kurtarmak için bir şeyler yapması gerektiğinin bilincine varan birisi.
Kimseyi yargılamak gibi genel bir düşüncem olmasa da biz Osmanlı torunları olarak yahudilere sahip çıkan ve onları koruyan bir soydan geliyoruz. Bugün bu kadar iyi bir güce sahipse israil zamanında onları her türlü kötülük ve zulumden koruyan Türklere ahde vefa borçlular. Gel gör ki onlarca kez kendimde şahit oldum bizi asla sevmezler...
Onlara Adolf Hitler, az bile yaptı...
-
xz bunu yazdı:
-----------------------------1. evt kadına kürtaj önerirdim hatta ötenazi ... çünkü bunun gibi binlercesi doğuyor belki milyonda biri beethoven oluyor. beethoven gelcek diye de milyon tane ucubenin yaşamasına izin mi vermek gerek ?
2. Adolf Hitler , churchill ve roosvelt e göre daha adam yerine konulabilecek , kişiliği ve liderlik özelliği daha yüksek bir insandır - anlatılanlar dahilinde düşünmek gerekirse. En azından halkını bir yerden biryere taşımak için destansı bir mücadeleye adamıştır kendini. Aynı zamanda yeni bir akımın öncü düşünürüdür. Yaptıklarının sonuçları ya da yapmak zorunda kaldıkları şahsın kendisine ya da kişiliğine mal edilmemesi gerekir ki , insanlığa churchill den daha fazla yararı dokunduğu da aşikardır. Şöyleki bugün 6 milyon yahudi dünyanın ebesini bellerken, 12 milyon olsalardı halimiz nice olurdu düşünmek bile ürkütücü.
-----------------------------katılıyorum.....
-
kürtaj yaptırmadım beethoven hayatta
-
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------
he çok ilginç ama klasik forum konusu olduğu için ilginç gelmedi :|
-----------------------------işte bu ilginç
-
1. evt kadına kürtaj önerirdim hatta ötenazi ... çünkü bunun gibi binlercesi doğuyor belki milyonda biri beethoven oluyor. beethoven gelcek diye de milyon tane ucubenin yaşamasına izin mi vermek gerek ?