İkinci El Klima Alınır Mı
-
sunyy2003 bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdısunyy2003 bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdı
bosch 4000i
6 yıllık baymak elegant plus klimam geçen bayramdan sonra E5 hatası verip bozuldu. servisini çağırıp yaptırmak saçmlık gibi geliyor. bilemedim.Başkan anlardan eğer dış üniteyi sok
Kablo bağlantısının ilk adımında motor kondansatör var büyük onu değiştir sonra dış ünite deki tüm kondansatörleri değiştir bir dene derim
komp a kadar inmedim ama anakarttaki kondansatörler sağlam duruyordu gözle bakınca zaten 2 tane büyük var. bakalım detaylı sökerim yakında o zaman bakarım bi. ama bu e5 genelde klimanın emekliye ayrılmasına sebep gibi duruyor anakart değişmiş çoğunda.
Klima neden emekliye ayrılsın ki mutlaka çözümü olur anakart kaynaklı ise ama önemli olan bunu çözecek elektronik bilgisi olan adam bulmak. Anakart fiyatı ucuzsa al geç tak calisir zaten
anakartında sorun varsa muhtemelen yapılmıyor diyecekler ve yeni anakart kitlemeye çalışacaklar. yeni anakart sök tak ta 10k+ fiyat çekerler e 30k ya sıfır var değmez ki.
-
BosphorusPasha bunu yazdısunyy2003 bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdı
bosch 4000i
6 yıllık baymak elegant plus klimam geçen bayramdan sonra E5 hatası verip bozuldu. servisini çağırıp yaptırmak saçmlık gibi geliyor. bilemedim.Başkan anlardan eğer dış üniteyi sok
Kablo bağlantısının ilk adımında motor kondansatör var büyük onu değiştir sonra dış ünite deki tüm kondansatörleri değiştir bir dene derim
komp a kadar inmedim ama anakarttaki kondansatörler sağlam duruyordu gözle bakınca zaten 2 tane büyük var. bakalım detaylı sökerim yakında o zaman bakarım bi. ama bu e5 genelde klimanın emekliye ayrılmasına sebep gibi duruyor anakart değişmiş çoğunda.
Ölçmek lazım gözle anlaşılmıyor. Benim baskı makinesinde kurutma motoru var onun ilk kalkışı için de kondansatör kullanılıyor. Normalde uçak gibi ses çıkartıyor zamanla o ses azalıyor ufak ufak olduğu için farketmiyordum. Geçenlerde ölçü aleti aldım bozulan birini ölçeyim dedim. 2,5 mf olan kondansatör 500 nf'a düşmüş. En garanti yöntem ölçü aletiyle ölçmek.
-
Klima bakım/taamir işi yapan bir arkadşımın dediği;
2. el klima pişmanlıktır...
-
BosphorusPasha bunu yazdısunyy2003 bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdısunyy2003 bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdı
bosch 4000i
Klima neden emekliye ayrılsın ki mutlaka çözümü olur anakart kaynaklı ise ama önemli olan bunu çözecek elektronik bilgisi olan adam bulmak. Anakart fiyatı ucuzsa al geç tak calisir zaten
anakartında sorun varsa muhtemelen yapılmıyor diyecekler ve yeni anakart kitlemeye çalışacaklar. yeni anakart sök tak ta 10k+ fiyat çekerler e 30k ya sıfır var değmez ki.
Kendin şok.anakarti üzerindeki tüm eprom olmayan parçaları soksen en fazla 500 tlmtutar hepsini değiştirdaha mantıklı sokersen foto at yorumlayalim
-
Mesela birde hata ne zaman veriyor açılır açılmaz mi sarter kapa aç direk hata mı
-
sunyy2003 bunu yazdı
Mesela birde hata ne zaman veriyor açılır açılmaz mi sarter kapa aç direk hata mı
İç üniteyi açınca dış üniyede hareket yok ilk izlenime göre sinyaş kablosu hasarlı sandım ama değil yani detaylı ölçemedim ama değil gibi havalar ısınınca bi bakacağım, kartta sağlam gibi duruyordu tabiki söküp ölçmek gerekli ama çoğu kişide baymak elegant plus e5 hatası ve anakart sorunu olduğunu görünce kronik diye düşündüm. hatta anakartta ledler de ayrı bir hata kodu varmı ona da bakacağım.. ama havanın az ısınması lazım
-
kazasker1 bunu yazdı
Klima bakım/taamir işi yapan bir arkadşımın dediği;
2. el klima pişmanlıktır...
Emlakçı, oto galerici, avukat, klimacı. Gerisini anladınız siz :)
Dayımın bir klimacısı vardı tam birbirlerini bulmuşlardı o adam yüzünden klimacılardan iyice nefret etmiştim. Dükkandaki klima müşterinin kafasına buz bile attı :) 14 yıl önce falan bir arkadaşın klimacı arkadaşı vardı tanıştırdı bizi. Adama dedim şu klimacıdan da klimadan da kurtar bizi. 2. el diamond klima getirdi 10 yıl civarı sorunsuz kullandım sadece gaz koyuldu ve birkaç ufak tefek arıza olmuştu. 3 sene önce falan motoru bozulmuştu artık onu değiştirip devam edecektim ki 1 yıl kullandıktan sonra a.k faresi git klimanın içine gir, kartları kısa devre yap + motoru boz klima yalan oldu. Klimacıya dedim sen yine bana düzgün bir şey ayarla. Bu klimacılara klima satan yerler varmış dedi şu an elimde iyi bir şey yok oraya gidip bakayım. Orada da tam başka marka alıyorduk ki bizimki dip köşe bakarken adamların tanıdık birine veririz bu iyi klima diye kenara bir yere koydukları toshiba klimayı söyledi al getir dedim. 1,5 yıldır sorunsuz kullanıyorum. 2. el harddisk hariç her ürün alınır. Sorun klimada değil klimacıdadır. Güvenilir düzgün adamsa sen de en ucuzunu ver kafasında değil de parası neyse vereyim sorun yaşamayayım dersen sorun yaşamazsın.