folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder İkinci Üniversite Bölüm Tavsiyesi

İkinci Üniversite Bölüm Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek
    frekaze bunu yazdı
    ilteris bunu yazdı

Hocam ben 2 yıllık bitirdim şimdi 2. üniv kaydı yaparsam 4 yıllık yapabiliyor muyum ?  sanırım 2 bitirene 2 4 bitirene 4 kaydı yaptırılabiliyor. 2 bitirip açıktan 4 okuyamıyorun kurnim alı var.  doğru mu. askerlik için kara kara düşünüyorum :D

Yapamazsın 2 4 geçiş ÖSYM aöf için kaldırdı ülkede üniversite mezunu işsiz çoğalınca bu olay kalktı. Artık 4 yıllığa geçmek için bile dgs şartı geldi aöf için

Bakınız ne diyor anadolu üniversitesi " Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programları son sınıf öğrencileri ve mezunları, 2017-2018 öğretim yılında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine dikey geçiş yapmak istiyorlarsa 2017 Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmek zorundadırlar." Yani dgs girmeden seni ben alamam arkadaş istersen para ver gene alamam benim ekmeğime engel oldu ösym diyor.

Yeniden yazıyorum ikinci üniversite aöf için bir boka yaramaz. en önemlisi uzem ve normal öğretimdir.

Hocam DGS ye girdim ben. Belli bir puan şartı var mı aof için yoksa dgs gireni direk alıyorlar mı ? Hayati bilgi bu benim için...

next next next install
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek

Arkadaşlar birşey sorucam bilgisi olan varmı ? 

2 yıllık adalet okuduktan sonra dgs ye girmeden direk özel üniversitelerde hukuk fakültesine dikey geçiş olarak kayıt yaptırabiliyormuyuz ? yada 

2 yıllık adalet okuduktan sonra dgs ye girip az bir puan alıp  özel üniversitelerde hukuk fakültesine dikey geçiş olarak kayıt yaptırabiliyormuyuz ?

Sanalcaptan tarafından 06/Eyl/17 11:46 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSKaPiTaL
    DaSKaPiTaL's avatar
    Erkek
    Sanalcaptan bunu yazdı

2 yıllık adalet okuduktan sonra dgs ye girmeden direk özel üniversitelerde hukuk fakültesine dikey geçiş olarak kayıt yaptırabiliyormuyuz ? yada 

2 yıllık adalet okuduktan sonra dgs ye girip az bir puan alıp  özel üniversitelerde hukuk fakültesine dikey geçiş olarak kayıt yaptırabiliyormuyuz ?

Bahsettiğin kadar kolay olsaydı ortalık avukattan geçilmezdi be hocam. öyle bişey olabilir mi hiç aklın alıyormu yani. Ki dgs de en yüksek puanlarla kapatan bölüm adaletten hukuka geçiş puanlarıdır. Zira izin verirsen örgün hukuk okuyanla bu kadar basit bi rekabet söz konusu da olmamalı kanımca. Ama dgs de derece yaparsan neden olmasın..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek
    DaSKaPiTaL bunu yazdı
    Sanalcaptan bunu yazdı

Bahsettiğin kadar kolay olsaydı ortalık avukattan geçilmezdi be hocam. öyle bişey olabilir mi hiç aklın alıyormu yani. Ki dgs de en yüksek puanlarla kapatan bölüm adaletten hukuka geçiş puanlarıdır. Zira izin verirsen örgün hukuk okuyanla bu kadar basit bi rekabet söz konusu da olmamalı kanımca. Ama dgs de derece yaparsan neden olmasın..

İşte avukat olan bir arkadaşımda dedi ki aöf adalet bitir dgs ye gir az bir puan al özel üniversiteler %25 gibi bir burs veriyor kafana yatana kayıt ol 3 senede bitirirsin dedi bende bir sorayım dedim öyleyse mantıklı 5 seneye avukat oluruz. Parasıyla degilmi anasını satayım :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cann
    cann's avatar
    Erkek

müridler ne yaptınız? ben hala kararsızım :(

atatürk üni  bilgi yönetimi ile anadolu üni web tasarımı ve programlama arasında kaldım.

hedefim dgs ile istanbulda prestijli üniversitlerden birinde iö bi bölüme devam etmek

web tasarımına geçen sene yaklaşık 4bin kişi kaydolmuş bu sene en az 8-10 bin belki daha da fazla olur diye düşünüyorum.

dgs düşnenler için puanlar çok çok yüksek olur diye tahmin ediyorum.

bilgi yönetimi ise erzurumdan dolayı kaybediyor. bilmiyorum belki de bende önyargı vardır :)

çok pis kararsızım lan :)

cann tarafından 14/Eyl/17 20:06 tarihinde düzenlenmiştir

Yazana zahmet vermeyen yazı okuyana lezzet vermez...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanKirca
    CanKirca's avatar
    Erkek

Ben her ikisine birden kayıt oldum, toplam 14 dersten muaf oldum. Tabi asıl istediğim bilgi yönetimi, ona göre hedefim var..

Twitter: @CanKirca
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cann
    cann's avatar
    Erkek
    CanKirca bunu yazdı

Ben her ikisine birden kayıt oldum, toplam 14 dersten muaf oldum. Tabi asıl istediğim bilgi yönetimi, ona göre hedefim var..

hocam istanbul auzef'i unutmuşsun :)

şaka bi yana ben de ikisine de kayıt olayım diyorum ancak harçlar biraz fazla oluyor :(

bir de dgs de sadece bir bölümden mi girilebiliyor?

diyelim 2 tane myo diploman var sadece birinden mi sınava başvru yapılabiliyor?

cann tarafından 14/Eyl/17 21:24 tarihinde düzenlenmiştir

Yazana zahmet vermeyen yazı okuyana lezzet vermez...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanKirca
    CanKirca's avatar
    Erkek

Auzef'te benim için iş görecek bölüm yok :)

Twitter: @CanKirca
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    CanKirca bunu yazdı

Biraz toparlamak maksadıyla şunu sormak istiyorum;
    Yönetim bilişim sistemleri (lisans), Bilgi yönetimi ve web tasarım ve kodlama bölümlerinden hangisini tercih etmeli sizce?

İçerikler ve neticeler illa ki farklı, ama bunların her birinin AÖF bölümü olduğunu gözönünde bulundurarak sormak istedim.

Teşekkürler.

iibf derslerı de mevcut hacı snın ozel durumdan dolayı tavsıye edebılırım fakat webtasarım ve kodlamadan pc muhendıslıgıne de gecıs yapabılırsın yıne ybs e de gecıs yapabılırsın 

bence web tasarım ve kodlama 

bu arada ataturk unıversıtesınde de dırekt olarka bılgısayar programcılıgı varmıs 

ataturkte ıs saglıgı ve guvelıgıne kaydoldum fakat sınavlar anasının nıkahında oldugu ıcın bıraktım.

bıraz kurcalayım eger kı aynı yerde degılse ona da kaydolablırım 

anadoludada adalet okuyorum bu sene bıtıreyım barı de dgs kasıp hukuga gırelım 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek
    cann bunu yazdı
    CanKirca bunu yazdı

hocam istanbul auzef'i unutmuşsun :)

şaka bi yana ben de ikisine de kayıt olayım diyorum ancak harçlar biraz fazla oluyor :(

bir de dgs de sadece bir bölümden mi girilebiliyor?

diyelim 2 tane myo diploman var sadece birinden mi sınava başvru yapılabiliyor?

sadece bir myo diplomanla girebilirsin. sınava girdikten sonra belli bir süre veriyorlar. o süre içerisinde puan hesaplanmasını istediğin myo nu sistemden seçiyorsun. sonra puanın buna göre hesaplanıyor.

@sanalcaptan 

az bir soru yaparak hukuk bölümü özel e geçemezsin şöyle anlatayım. bu sene yaklaşık 380 bin kişi sınava girdi özel üniversiteler 280 puan istiyor en az 30-60 bin TL arası ücret. bu puanı almak için ise ilk 2.500 e girmen gerekiyor. yani özel okumak için bile derece yapman gerekiyor. devlet okumak için ise ilk 500 e girmen gerekiyor.

baron_27 tarafından 22/Eyl/17 20:13 tarihinde düzenlenmiştir

///______________
Toplam Hit: 4934 Toplam Mesaj: 31
aöf i̇kinci üniversite