İkinci Üniversite Hk

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    El_Sharaby
    El_Sharaby's avatar
    Erkek

Hocalar Merhaba,

ben Aöf ikinci üniversite okumak istiyorum ama kararsızım okuyup okumamakta ve bölüm konusunda.

İşletme fakültesinden yeni mezun oldum

Söz uçar yazı kalır
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

bence gereksiz olur

onun yerine birkaç kursa gidersin bence.

işletme ,iktisat ,kamu yönetimi ,maliye gibi bölümler maalesef tek başına bir diplomayla bir işe yaramıyor.

ek bir konu üzerinde yada birkaç konu üzerinde ek yetenek kazanırsan daha rahat edersin.

çalışmak istediğin sektörler ne istiyorsa o konuda birşeyler yap derim

4 yıl  bir bölüm okuyacağıma her yıl 4 farklı şey öğrenirim. yüksek lisans bile 2 yıl

ama çalışırım hemde okurum. başka bölüme kayarım diyorsan o ayrı

neden ikinci üniveriste istiyorsun

futurist tarafından 04/Eyl/16 19:11 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Hocam niyet önemli.

Amaçsızca da bir şeyler okunur. İlla iş kaygısıyla üniversite okumayı düşünmek ünivesite mantığına ters. Ne yazık ki günümüz lanet dünya düzeninde üniversiteler bu düzeye çekildi. 

Atıyorum alanına katkısı olacak, kariyerine etkileyebilecek bir bölüm seçersin okursun.

Ya da meraklısındır  o bölümdeki genel kültür artsın der okursun. 

Niyet önemli. 

Fazla bilgiden göz çıkmaz. Kaç kişiyle tanıştım, yaşı ilerlemiş hatta emekli olmuş ama hala bölüm okumak derdinde. Niyeti kariyer mi? Hayır. Genel kültür artsın, boş vakit öldüreceğime bir şeyler öğreneyim. Zaten aöf sisteminin temel yapıtaşlarından birisi bu. Devam zorunluluğu olmadan insanların hayalini gerçekleştirmesine izin vermek. Hayat boyu eğitime katkı sağlamak. Bu mottoyu yakalayan birisi için değil iki beş üniversite bile okunur.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Deneyim daha oncelikli olmasi gereken bir sey bence bugun turkiyesinde. Isle eszamanli goturebilirim diyorsan da neyi ogrenmek istersen hangisini okumak sana keyif verecekse ordan git derim.

izzmarit tarafından 04/Eyl/16 19:40 tarihinde düzenlenmiştir

sigara değil, balık olan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

bence gereksiz olur

işletme ,iktisat ,kamu yönetimi ,maliye gibi bölümler maalesef tek başına bir diplomayla bir işe yaramıyor.

ek bir konu üzerinde yada birkaç konu üzerinde ek yetenek kazanırsan daha rahat edersin.

4 yıl  bir bölüm okuyacağıma her yıl 4 farklı şey öğrenirim. yüksek lisans bile 2 yıl

biraz doğru bilgi vermekte fayda var.. Senin bazı mesajlarını takip ediyorum yanlış anlama ama çok gereksiz mesajlar ve uzun uzun satır satır mesajlar yazıyorsun üstüne alınmazsan sevinirim.. Yardımseverlikten öte daha çok pratik çözüm odaklı ve bildiğiniz mesajları paylaşmakta fayda var. Gelelim eleştirine ;  "işletme ,iktisat ,kamu yönetimi ,maliye gibi bölümler maalesef tek başına bir diplomayla bir işe yaramıyor." demişsin ve "onun yerine birkaç kursa gidersin bence" demişsin. nereden biliyorsun? misal örnek vermek gerekirse; benim bir arkadaş var kamu yönetimi okudu daha sonra maliye bakanlığında işe başladı. Daha sonra kaymakam adayı olarak 2 sene boyunca zorunlu olarak farklı il ve ilçelerde kaymakam vekili olarak görev yaptı. Daha sonra ingilterede 2 yıl yüksek lisans derecesini aldı. Devletin kaymakamlık kursunu da kazanıp, şuanda kaymakam olarak görev yapıyor :) Diğer bir başka örnek kamuda çalışan çok yakın bir arkadaşım var 2 sene önlisans mezunuydu baktı maaşı biraz daha yükseltelim diye işletme mezunu olarak diplomayı aldı ve şuanda 500-700 arası fark maaşına yansıdı :) Diğer bir başka örnek bir arkadaş daha var bu arkadaş hem işletme hemde 2 yıllık turizm-otelcilik mezunu ve şuanda bir hastanede Sağlık Otelciliği Müdürü olarak görev yapıyor ve buraya atamada kpss ile atanmadı fakat kpss puanı 70 puan şartı vardı. Buraya da kamu hastaneleri birliği genel sekreterliğinin ve ankaradan bazı branşlarında alımlarıyla gerçekleşti. Tabi bu alımları ösym tarafından gerçekleşmiyor. Bu atanan kişilerle 3 yıl boyunca sözleşme imzalıyorlar ve 4000-4800 TL arası maaş alıyorlar. Çalıştığı süre boyunca puanlarını işliyorlar devlet bakıyor bu arkadaş çalışkan biri, işini de iyi yapıyor bununla bir 3 yıl daha sözleşme yapalım diyor ve genel sekretere talimat veriyor. tabi turizm otelcilği müdürü bir örnekti bunun haricinde 4 yıllık mezun olanlar kamu hastaneleri birliği sekreterliğine uzman olarak, mali işler başkanı gibi farklı branşlarla atananlarda oldu. Bunun gibi daha çok örnek verirdim ama sırf konuyu açan arkadaşı yanlış yönlendirmeyelim diye bu mesajı yazdım. Böyle 4 yıllık diploması olanlar içinde oturduğu yerde iş beklemesinler biraz çabalarlarsa ve alım takipleri yaparlarsa başaramayacakları bir şey yok (4 yıllık mezun olupta işsiz olan arkadaşlar lütfen üstüne alınmasın eleştirim sizlere değil. Konuda eleştiren arkadaşa idi mesajım.) Kısacası; burada ömrü boş yere harcamak ve boş boş oturmaktansa okuyup diploma al daha iyi dursun bir kenarda bakarsın bir alım olur hemen başvurunu yaparsın.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek

Bende şimdi ona bakıyordum.

Okul da bitti bitecek. Kendime bir şeyler katacak bölüm arıyorum.

Aklımda Sosyoloji ve Tarih var. Birde İK ile Sağlık Kurumları İşletmeciliği var. Ama kesin karar veremedim. 

İlgilendiğim esas alan olan Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı bölümü var.

Son bölüm daha ağır gibi. Ama Sosyoloji ve Tarih'de aklımın bir köşesinde duruyor.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Askerlik içinse -ki çoğunluk öyledir- okunur. Aksi durum kaynakların verimsiz kullanımıdır. Yok yani ona vereceğin parayla git ilgilendiğin konu hakkında kitaplar al oku daha yararlı olur. Atıyorum açıktan Sosyoloji okuyacağıma gider kitaplarını alırım daha iyi. Benim fikrim budur. Ha başta dediğim gibi amaç askerlikse zaten memleketin hepsi AÖF okumuş canım. :)

Bak şu konudaki mesajları okuyarak aşağı yukarı seni ne beklediğini, neleri alacağını tahmin edebilirsin:
    http://www.tahribat.com/forum/aofluler-nasil-ders-calisiyorsunuz-221750

Özet okuyan mı dersin, çıkmış soruları çözen mi dersin, şans eseri geçen mi dersin dolu. Bi @Austen sanırım işin hakkını vermiş. :)

Caliber tarafından 04/Eyl/16 19:56 tarihinde düzenlenmiştir

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    El_Sharaby
    El_Sharaby's avatar
    Erkek
    essan bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

bence gereksiz olur

biraz doğru bilgi vermekte fayda var.. Senin bazı mesajlarını takip ediyorum yanlış anlama ama çok gereksiz mesajlar ve uzun uzun satır satır mesajlar yazıyorsun üstüne alınmazsan sevinirim.. Yardımseverlikten öte daha çok pratik çözüm odaklı ve bildiğiniz mesajları paylaşmakta fayda var. Gelelim eleştirine ;  "işletme ,iktisat ,kamu yönetimi ,maliye gibi bölümler maalesef tek başına bir diplomayla bir işe yaramıyor." demişsin ve "onun yerine birkaç kursa gidersin bence" demişsin. nereden biliyorsun? misal örnek vermek gerekirse; benim bir arkadaş var kamu yönetimi okudu daha sonra maliye bakanlığında işe başladı. Daha sonra kaymakam adayı olarak 2 sene boyunca zorunlu olarak farklı il ve ilçelerde kaymakam vekili olarak görev yaptı. Daha sonra ingilterede 2 yıl yüksek lisans derecesini aldı. Devletin kaymakamlık kursunu da kazanıp, şuanda kaymakam olarak görev yapıyor :) Diğer bir başka örnek kamuda çalışan çok yakın bir arkadaşım var 2 sene önlisans mezunuydu baktı maaşı biraz daha yükseltelim diye işletme mezunu olarak diplomayı aldı ve şuanda 500-700 arası fark maaşına yansıdı :) Diğer bir başka örnek bir arkadaş daha var bu arkadaş hem işletme hemde 2 yıllık turizm-otelcilik mezunu ve şuanda bir hastanede Sağlık Otelciliği Müdürü olarak görev yapıyor ve buraya atamada kpss ile atanmadı fakat kpss puanı 70 puan şartı vardı. Buraya da kamu hastaneleri birliği genel sekreterliğinin ve ankaradan bazı branşlarında alımlarıyla gerçekleşti. Tabi bu alımları ösym tarafından gerçekleşmiyor. Bu atanan kişilerle 3 yıl boyunca sözleşme imzalıyorlar ve 4000-4800 TL arası maaş alıyorlar. Çalıştığı süre boyunca puanlarını işliyorlar devlet bakıyor bu arkadaş çalışkan biri, işini de iyi yapıyor bununla bir 3 yıl daha sözleşme yapalım diyor ve genel sekretere talimat veriyor. tabi turizm otelcilği müdürü bir örnekti bunun haricinde 4 yıllık mezun olanlar kamu hastaneleri birliği sekreterliğine uzman olarak, mali işler başkanı gibi farklı branşlarla atananlarda oldu. Bunun gibi daha çok örnek verirdim ama sırf konuyu açan arkadaşı yanlış yönlendirmeyelim diye bu mesajı yazdım. Böyle 4 yıllık diploması olanlar içinde oturduğu yerde iş beklemesinler biraz çabalarlarsa ve alım takipleri yaparlarsa başaramayacakları bir şey yok (4 yıllık mezun olupta işsiz olan arkadaşlar lütfen üstüne alınmasın eleştirim sizlere değil. Konuda eleştiren arkadaşa idi mesajım.) Kısacası; burada ömrü boş yere harcamak ve boş boş oturmaktansa okuyup diploma al daha iyi dursun bir kenarda bakarsın bir alım olur hemen başvurunu yaparsın.

Hocam detaylı mesajın içim çok teşekkür ederim sana, diğer arkadaşlarada hepsini okudum .

ikinci üniversite istememdeki amacım aslında iş bulabilirliğimi arttırmak , kendime yeni birşeyler katmak ve 2018 de dolucak olan askerlik tecilimi uzatmak yani öylesine bir diploma sevdası değil 

Söz uçar yazı kalır
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    essan bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

bence gereksiz olur

direk bana söyleyip üstüne alınma diyorsun :)

tamam alıngan biri değilim zaten. direk söylesende olur. eleştirilere açığım

şimdi gelelim o dediğin mevzulara..

arkadaşların bunları başarmış olabilir ama 100 kişiden 10 kişinin durumunu örnek vermişsin.

benim de tanıdıklarım var. bütün hepsi boş geziyor değil elbet. ancak ben genelleme yaptım

özel sektör için düşünerek yazmıştım onu belirtmemişim o hata kabul ediyorum.

kaymakamlığı kim kaybetmiş kim bulmuş. arkadaşın hangi bakandan torpil yaptırmış onuda yazsaydın :) ( buda genel birşey arkadaşının şahsına değil)

Çok güzel örnekler vermişsin ama milleti bu da kandırmak oluyor. Çoğu işletme okuyan adama,   okulu bitir kaymakam olursun diye gaz verip sonunda işsiz bırakıyorlar.

Türkiyedeki bütün işletme iktisat.... vb bölümden mezun olanların kaçı kaymakam oluyor?

Bana kızmışsın ama senin verdiğin örneklerde hep arkadaşların ek birşeyler yapmış ek üniversite okumuşlar.. benim dediğimle nerdeyse aynı.

kamuda işteyken,  oh para derdi yok,  iş derdi yok tabiki okursun. ama işsiz güçsüz iş ararken bu dediklerini böyle ballı kaymaklı anlatamazsın.

"işsiz arkadaşlar alınmayın"  diyorsun demek ki böyle acı bir gerçek var sende iyi biliyorsun

ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama sanırım piyasayı pek yakın takip etmiyorsun.

millet kan ağlıyor iş diye. hem her işe giren memnunda değil.  ilk okul mezunu patronların elinde telef oluyorsun 4 yıllık diplomanla ( eğer özel bir yeteneğin yoksa)

söylediklerimin arkasındayım ama belki izah ederken tam olarak kendimi ifade edememiş olabilirim

satır bırakarak yazma mevzusuna gelince senin yazını okurken anam ağladı keşke sende birazcik boşluk bıraksaymışsın

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    essan bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

bence gereksiz olur

direk bana söyleyip üstüne alınma diyorsun :)

tamam alıngan biri değilim zaten. direk söylesende olur. eleştirilere açığım

şimdi gelelim o dediğin mevzulara..

arkadaşların bunları başarmış olabilir ama 100 kişiden 10 kişinin durumunu örnek vermişsin.

benim de tanıdıklarım var. bütün hepsi boş geziyor değil elbet. ancak ben genelleme yaptım

özel sektör için düşünerek yazmıştım onu belirtmemişim o hata kabul ediyorum.

kaymakamlığı kim kaybetmiş kim bulmuş. arkadaşın hangi bakandan torpil yaptırmış onuda yazsaydın :) ( buda genel birşey arkadaşının şahsına değil)

Çok güzel örnekler vermişsin ama milleti bu da kandırmak oluyor. Çoğu işletme okuyan adama,   okulu bitir kaymakam olursun diye gaz verip sonunda işsiz bırakıyorlar.

Türkiyedeki bütün işletme iktisat.... vb bölümden mezun olanların kaçı kaymakam oluyor?

Bana kızmışsın ama senin verdiğin örneklerde hep arkadaşların ek birşeyler yapmış ek üniversite okumuşlar.. benim dediğimle nerdeyse aynı.

kamuda işteyken,  oh para derdi yok,  iş derdi yok tabiki okursun. ama işsiz güçsüz iş ararken bu dediklerini böyle ballı kaymaklı anlatamazsın.

"işsiz arkadaşlar alınmayın"  diyorsun demek ki böyle acı bir gerçek var sende iyi biliyorsun

ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama sanırım piyasayı pek yakın takip etmiyorsun.

millet kan ağlıyor iş diye. hem her işe giren memnunda değil.  ilk okul mezunu patronların elinde telef oluyorsun 4 yıllık diplomanla ( eğer özel bir yeteneğin yoksa)

söylediklerimin arkasındayım ama belki izah ederken tam olarak kendimi ifade edememiş olabilirim

satır bırakarak yazma mevzusuna gelince senin yazını okurken anam ağladı keşke sende birazcik boşluk bıraksaymışsın

Ben sayı olarak genelleme yapmadım 100 kişiden 10 kişi nerden çıktı.. Ben size kısmen olarak gerçekten yerleşmiş olanları örnek verdim. Sınavlarda çabalayıp başarırsanız kamuya bir defa giriş yaptığınızda kademe kademe üst sıralara çıkarsınız.. ister kamu olsun ister özel olsun burada bir şans faktörü yok. Diplomamı aldım ben köşeme geçerim edasıyla hareket ederlerse zaten devamı gelmez ve böylede kimse beklemez. Ömrünün boş geçen zamanları açıköğretim ile üniversite değerlendirmekte fayda var. Burada iş bulamadıysalar ve ömrünün boşuna geçmesine izin vermeyip elinde diploma bir kenarda dursun bakarsınız iş nasip olursa işe girersiniz. Üniversiteden alınan diploma ile kurstan alınan sertifikayı aynı terazıiye koymanıza katılmıyorum bunu demek istedim. "kaymakamlığı kim kaybetmiş kim bulmuş. arkadaşın hangi bakandan torpil yaptırmış onuda yazsaydın :) ( buda genel birşey arkadaşının şahsına değil)" bu şekilde eleştirine katılmıyorum ve burada torpil söz konusu değildir. Bakın bunuda bilmediğiniz için ön yargıyla bakıp milletin arkasından konuşup, gıybet ediyorsunuz. Bu kaymakam olan arkadaşım sınavı birinci olarak kazandı. Burada nerde torpil söz konusudur? Size kızdığım yok ve söz konusu da olmaz zaten çoğu konularda olduğu gibi burada da yapıcı olun demek istedim yıkıcı değil. "ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama sanırım piyasayı pek yakın takip etmiyorsun." demişsin, bu konuda bir ticaret söz konusu değildir ve konuyu değiştirerek çamur atmayın lütfen. Benim ne iş yaptığımda sizi ilgilendirmez sonuçta konu ile hiç alakası yok. Ama meraklıysanız söyleyeyim Ankara'nın büyük yazılım firmasında teknik-eğitim destek uzmanı olarak çalışıyorum.

El_Sharaby hocam sizde kusura bakmayın açtığınız konunuzu baltaladık. Konuyu açan arkadaşları yanlış yönlendirmemeleri açısından böyle bir eleştiri yaptım.

futurist hocam benim hakkımda bu konuda şikayetiniz varsa yönetici arkadaşlarımıza veya destek@tahribat.com adresine mesaj atabilirsiniz.

Saygılarımla

essan tarafından 04/Eyl/16 23:28 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kara_Mc
    Kara_Mc's avatar
    Erkek

Ufaktan gereksiz bir atışma sonucu alınma ama şöylesin böylesin diyen arkadaş konunun devamında kendi alınır olmuş. Bu yüzdendir ki 2.3. Üniversiteleri okumak veya kurslara gitmek bizden bişey götürmez aksine birşeyler kazandırır düşüncesindeyim.

Kendim teknoloji mağazasında satış danışmanıyım, 'perakende satış ve mağaza yöneticiliği' ile 'emlak ve emlak danışmanlığı' bölümlerinden birini tercih etmeyi düşünüyorum.

Şuanki işimi geliştirmek için biri, emlak piyasasında iş düşüncem olduğu için diğeri.

Şansa yaşadığımız caanım ülkemde gelecek planları yapan tüm tarikata sabır ve başarı diliyorum.

Bu arada yanlış hatırlamıyorsam son başvuru tarihi  9 eylül.

Kahpe Dostun Olacağına Delikanlı Düşmanın Olsun....
Toplam Hit: 1574 Toplam Mesaj: 14
aöf ikinci üniversite